Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Απορρίφθηκε η “Ειδική Μελέτη” για την Τούρλα στην Περιφέρεια, δικαιώνεται ο Μάριος Τραυλός!!!

Με ομόφωνη απόφαση, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, γνωμοδότησε αρνητικά και απέρριψε, σήμερα Πέμπτη 04/10 το απόγευμα, την "Ειδική Μελέτη Αποκατάστασης" του λατομείου της Τούρλας, σύμφωνα με την εισήγηση που είχε ετοιμάσει η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής. (ολόκληρη η εισήγηση εδώ).
Η "Ειδική Μελέτη" απορρίφθηκε για δεκάδες λόγους, ουσιαστικούς και τυπικούς, και εν ολίγοις χαρακτηρίστηκε "διάτρητη". Το θέμα απασχόλησε αρκετή ώρα το Περιφερειακό Συμβούλιο, καθώς πάνω από δέκα Σύμβουλοι πήραν το λόγο, αναπτύσσοντας ο καθένας, την αρνητική πεποίθησή του για το ζήτημα του λατομείου.

Από την Σαλαμίνα, στο Συμβούλιο τοποθετήθηκαν, ο πρώην Δήμαρχος κ. Σπύρος Σοφράς, ο εκπρόσωπος της "Ανεξάρτητης Επιτροπής Πρωτοβουλίας" Σεληνίων κ. Γιάννης Κουφάκος και ο πρόεδρος του "ΠΕΡΙΒΟΣ" κ. Μάρκος Ακύλας.

Κατά της γνωμοδότησης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής δεν "χωράει" προσφυγή ή άλλου είδους ένσταση. Υπάρχει όμως πάντα ο θεωρητικός κίνδυνος, να αγνοηθεί η γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής από την Αποκεντρωμένη Αυτοδιοίκηση, (σ.σ. τον ... "κρατικό περιφερειάρχη δηλαδή), στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος της οποίας έχει κατατεθεί η "Ειδική Μελέτη" για έγκριση.

Όπως όμως, σχολίασαν στην "γνώμη", άνθρωποι με πολυετή εμπειρία στα ζητήματα της Δημόσιας Διοίκησης, ένα τέτοιο ενδεχόμενο θεωρείται απίθανο, καθώς μάλιστα η μόνη θετική γνωμοδότηση για την αποκατάσταση του λατομείου της Τούρλας με βάση τη μελέτη αυτή, είναι αυτή του Δήμου Σαλαμίνας, η οποία σημειωτέον δεν ζητήθηκε ποτέ αρμοδίως.

Αντίθετα, κάποιες πληροφορίες που διέρρευσαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, λένε οτι και εκεί υπάρχει προβληματισμός για το θέμα της αποκατάστασης της Τούρλας, αλλά η έγκριση για την συγκεκριμένη μελέτη δεν πρόκειται να δοθεί λόγω των κενών που παρουσιάζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου