Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Δημοτικό Σχολείο Σεληνίων: Το σήριαλ συνεχίζεται…

Στις 500.000 είχε κατέβει το οικόπεδο για 12θέσιο!
Νέα στοιχεία για την υπόθεση του πολύπαθου Δημοτικού Σχολείου στα Σελήνια. Η κ. Ηλιάννα Μανώλα, συνιδιοκτήτρια του οικοπέδου που είχε αρχικά εγκριθεί από την Επιτροπή Καταλληλότητας ως κατάλληλο για την κατασκευή 12θέσιου Δημοτικού Σχολείου στα Σελήνια και είχε στη συνέχεια απορριφθεί ως λύση διότι σύμφωνα με τη δημοτική αρχή υπήρχε μεγάλη απόκλιση ανάμεσα στην αντικειμενική τιμή, στην οποία αγοράζει ο ΟΣΚ, και στην εμπορική τιμή της περιοχής, μιλά σήμερα αποκλειστικά στην εφημερίδα μας και ούτε λίγο ούτε πολύ μας ενημερώνει ότι η ίδια και η οικογένειά της διατίθεντο να ρίξουν την τιμή, όμως κανείς δεν τους το ζήτησε. Στα 500.000 – από 800.000 που γνωρίζαμε από το δήμαρχο – είχαν δεχτεί να κατέβει η τιμή οι ιδιοκτήτες, όμως ακόμη περιμένουν απάντηση!
Η κ. Μανώλα διάβασε τυχαία στο προηγούμενο φύλλο των «Ανατροπών» (φύλλο 39, Ιούλιος 2012, σελ. 20) στο ρεπορτάζ που είχαμε για το σχολείο των Σεληνίων, ότι ο Δήμος έχει ουσιαστικά απορρίψει το δικό της οικόπεδο και σκοπεύει να αγοράσει άλλο οικόπεδο για να κατασκευάσει αυτή τη φορά 6θέσιο σχολείο. Στο συγκεκριμένο άρθρο, (που αναδημοσιεύεται σ΄ αυτό το φύλλο των «Ανατροπών») αναφέρονταν οι λόγοι που προέβαλε η δημοτική αρχή περί μεγάλης απόκλισης μεταξύ αντικειμενικής και εμπορικής αξίας. Αμέσως και εν μέσω μεσημεριού η κ. Μανώλα επικοινώνησε μαζί μας στα τηλέφωνα της εφημερίδας μας, θέλοντας να ακουστεί και η δική της άποψη για το θέμα. Πρέπει να διευκρινίσουμε εδώ ότι η συγκεκριμένη κυρία, από την εικόνα που εμείς μπορέσαμε να σχηματίσουμε, στην προκειμένη περίπτωση υπερασπίζεται απλά τα συμφέροντα της οικογενείας της. Δεν κατοικεί μόνιμα στη Σαλαμίνα, διατηρεί το εξοχικό της στα Σελήνια και είναι γόνος μίας εκ των πλέον γνωστών οικογενειών που είχαν επιλέξει ως τόπο παραθερισμού τα Σελήνια. Δεν την απασχολεί η πολιτική, δεν γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στη Σαλαμίνα και δεν ενδιαφέρεται να εμπλακεί σε αυτά. Είναι από τους ανθρώπους που πιστεύουν πως «επιτέλους κάτι πρέπει ν΄ αλλάξει σ΄ αυτή τη χώρα» και από τη συνάντηση μαζί της διατηρούμε τις γοητευτικότερες εντυπώσεις.  
Με την κ. Μανώλα συναντηθήκαμε στο σπίτι της στα Σελήνια, λίγες ημέρες μετά την τηλεφωνική συνομιλία μας, την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012. Σας μεταφέρουμε αυτούσια τη συζήτησή μας:
Κυρία Μανώλα, δέχεστε να μας πείτε τη δική σας εκδοχή, τη δική σας άποψη σχετικά με το οικόπεδο το οποίο κάποια στιγμή ζητήθηκε να πουλήσετε  για να δημιουργηθεί σχολείο;
Βεβαίως. Έμαθα ότι ο ΟΣΚ ενδιαφερόταν να κάνει σχολείο, κάναμε μία προσφορά 700.000 για το οικόπεδο, από κει και πέρα όμως δεν είχα καμία απάντηση. Έμαθα έτσι από γύρω ότι είχε εγκριθεί αυτό το οικόπεδο, το δικό μας, αλλά δεν είχα καμία απάντηση. Πριν από τρεις – τέσσερις μήνες με πήρε τηλέφωνο από το Δήμο Σαλαμίνας κάποια κυρία Καραγιάννη, μου είπε ότι είναι γραμματεύς του δημάρχου και μου ζήτησε να αποσύρω την αρχική μου προσφορά. Εγώ δε βρήκα το λόγο να το κάνω. Της είπα λοιπόν ότι δεν θα την αποσύρω γιατί δεν έχω λόγο να το κάνω. Με ρώτησε : «Γιατί κυρία Μανώλα δεν το δίνετε 500.000 το οικόπεδο; Εγώ της απάντησα: «Και βεβαίως το δίνω, αλλά δε μου το ζήτησε κανείς». Είπαν ότι θα το συζητήσουν με το δήμαρχο κι από κει και πέρα τίποτα, δεν είχα καμία απάντηση.
Έχετε ενημερωθεί ότι υπάρχει η επιθυμία του Δήμου να αγοράσει ένα άλλο οικόπεδο πάλι στα Σελήνια και να δημιουργηθεί αυτή τη φορά εξαθέσιο σχολείο;
Το διάβασα σε μία εφημερίδα ότι θα αγοράσουν ένα οικόπεδο, το οποίο έχει μέγεθος ίδιο με το υπάρχον και δεν ξέρω αν εξυπηρετεί. Διότι εγώ ήξερα ότι ο ΟΣΚ ήθελε πάνω από 4,5 στρέμματα οικόπεδο. Άρα αυτό δε νομίζω ότι εξυπηρετεί.
Είπατε ότι είστε συνιδιοκτήτρια του οικοπέδου. Το οικόπεδο ανήκει στην οικογένειά σας, δηλ. σε σας και στα αδέρφια σας;
Ανήκει στα τέσσερά μου αδέρφια, βέβαια τα δύο εξ΄ αυτών πέθαναν, είναι τα παιδιά τους. Συνεννοούμεθα πάρα πολύ καλά κι ό,τι τιμές κι ό,τι έχω πει συμφωνούν και τα ανίψια μου.

Τι μας λέει εδώ η κ. Μανώλα; Ότι
α) Η τιμή ξεκίνησε από 700 και όχι από 800.000 ευρώ, όπως επανειλημμένα έχει ενημερώσει ο δήμαρχος τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και στη συνέντευξη Τύπου πρόσφατα αλλά και αλλού. Από τη συζήτηση και τις ερωτήσεις που απαντήθηκαν και από τη συζήτηση που η κ. Μανώλα λέει πως είχε με την κ. Καραγιάννη, αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν είχε μέχρι τότε ζητηθεί από τους ιδιοκτήτες να κατέβουν στην τιμή. Θέλω να πω πως αν πράγματι ενδιαφέρεσαι να κατασκευάσεις 12θέσιο σχολείο, έχεις βρει οικόπεδο κατάλληλο και βλέπεις ότι υπάρχει απόκλιση ανάμεσα σε κείνα που πληρώνει ο ΟΣΚ κι εκείνα που ζητά ο ιδιοκτήτης, το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να μιλήσεις μαζί του και να του ζητήσεις να χαμηλώσει την τιμή. Αυτό δεν είναι ξεκάθαρο ότι έγινε, μάλλον δεν έγινε- απ΄ όσα μας λέει η κ. Μανώλα. Διότι, πώς αλλιώς να εξηγηθεί η ερώτηση της κ. Καραγιάννη (που, αν μιλάμε για το ίδιο πρόσωπο, πρόκειται για τη γενική γραμματέα του Δήμου, που λογικά γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα) προς την κ. Μανώλα: «Γιατί δεν το δίνετε 500.000;» Δηλαδή η κ. Καραγιάννη γνώριζε ότι είχε ζητηθεί από την οικογένεια να χαμηλώσει την τιμή και κείνη αρνήθηκε; Αυτό την είχαν πληροφορήσει; Διότι, από την άλλη, η κ. Μανώλα μας διαβεβαιώνει, όπως διαβεβαιώνει και την ίδια την κ. Καραγιάννη στο τηλέφωνο- σύμφωνα πάντα με όσα μας λέει- ότι κανείς δεν τους ζήτησε κάτι τέτοιο, να χαμηλώσουν δηλαδή την τιμή. Κι αυτό όταν από το Νοέμβριο, από τη συγκέντρωση των γονέων στο Δημοτικό Κατάστημα Σεληνίων, ήταν γνωστό πως υπήρχε πρόβλημα με τις αποκλίσεις στις τιμές. Η συζήτηση όμως με την κ. Καραγιάννη, γίνεται μόλις 3 – 4 μήνες πίσω, δηλ. Μάρτιο – Απρίλιο. Γιατί μέχρι τότε δεν επικοινώνησε κανείς με την οικογένεια; Είναι ένα σοβαρό ερώτημα, στο οποίο θα πρέπει να απαντήσει η δημοτική αρχή. Κι αν επικοινώνησε κάποιος, ποιος ήταν αυτός και με ποιον μίλησε;
Δεν διαπραγματευόμαστε λοιπόν, αφήνουμε το χρόνο να περνά, επικοινωνούμε μόλις την άνοιξη και λίγο μετά, χωρίς να αναφέρουμε στο Δ.Σ. ότι το αρχικό οικόπεδο πωλείται πλέον 500.000, ζητάμε και ψηφίζουμε να αγοράσουμε οικόπεδο για 6θέσιο σχολείο! Προκρίνουμε το οικόπεδο του τ. προέδρου της Τοπικής Κοινότητας κ. Χ. Μαντούβαλου, οικόπεδο  που είχε απορριφθεί από την Επιτροπή Καταλληλότητας (την ίδια επιτροπή που είχε εγκρίνει το οικόπεδο της κ. Μανώλα) με το αιτιολογικό της πολύ χαμηλής τιμής του (140.000). Όλα αυτά χωρίς, σύμφωνα με τα λεγόμενα της κ. Μανώλα, να επικοινωνήσει κανείς με τους ιδιοκτήτες του αρχικού οικοπέδου, οι οποίοι τα μαθαίνουν από τις εφημερίδες!
Τι άλλο όμως μαθαίνουμε;
β) Ότι έπρεπε να αποσύρει την προσφορά η οικογένεια! Παρατηρούμε από την εξέλιξη της υπόθεσης ότι κανείς δεν επικοινωνεί μαζί τους μέχρι το Μάρτιο για να διαπραγματευτεί την τιμή. Γιατί ξαφνικά το Μάρτιο επικοινωνούν για να τους πείσουν να αποσύρουν την προσφορά; Μήπως διότι αν υπήρχε στη μέση το οικόπεδο της οικογένειας, το οποίο είχε κριθεί από την Επιτροπή Καταλληλότητας, δεν ήταν δυνατό να προχωρήσουν σε αγορά άλλου οικοπέδου; Κι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, πώς προχώρησαν; Πώς ετοιμάζονται να κάνουν συμβόλαια – όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος το Δ.Σ. κι αν δεν έχουν ήδη κάνει– και πώς συμφώνησε ο ΟΣΚ τόσο απλά; Μήπως τώρα εξηγείται γιατί δε συστήθηκε Επιτροπή Καταλληλότητας για το οικόπεδο Μαντούβαλου, παρά ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο μόνο μια απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας;
Ερωτήματα, πολλά ερωτήματα. Εμείς σαν εφημερίδα αυτά λαμβάνουμε, αυτά θέτουμε υπόψη των αναγνωστών. Περιμένουμε εναγωνίως τις απαντήσεις της δημοτικής αρχής, οι οποίες νομίζουμε πρέπει να δοθούν πρωτίστως στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μακάρι να μην έχουμε και μ΄ αυτό το σχολείο – μετά τα Παλούκια, που ακόμη να τελειώσουν – ένα νέο γιοφύρι της Άρτας!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΙΟΥΛΙΟΣ 2011 ΣΤΗ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΗΤΕ Ο ΝΕΑΡΟΣ ΓΙΟΡΓΟΣ ΜΠΑΚΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΕ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ . ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΝΕΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΑ ΕΙΚΟΣΙΤΕΤΡΑΩΡΑ Η ΑΠΟΠΗΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΧΡΟΝΗΣ ΕΞΗΧΝΙΑΣΤΙΚΕ , ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΙΟΙΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.
ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΜΕΣΟΝ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ.
ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΡΑΓΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΓΙΩΡΓΟ;
Ενας φιλος του.....

Αρχειοθήκη ιστολογίου