Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Δάσκαλε που Δίδασκες

Για μια ακόμη φορά έπεσε στη παγίδα, που ο ίδιος είχε στήσει, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, για μια ακόμη φορά συλλαμβάνεται ανακόλουθος, σε αυτά που έλεγε και παραπληροφορούσε του κατοίκους, ιδιαίτερα αυτούς της περιφέρειας, αναφερόμενος τότε στο θέμα του χρέους προς την ΕΥΔΑΠ και τον τρόπο που προσπαθήσαμε εμείς να αντιμετωπίσουμε και σε αυτά που ο ίδιος πράττει σήμερα.
Ενθυμούνται όλοι στους συλλόγους, που περιφερόταν τάχα να τους ενημερώσει , τί τους έλεγε τότε, για να έρθει τώρα ο ίδιος αντιμέτωπος με αντίστοιχο πρόβλημα, που ο ίδιος δημιούργησε, με το να μην πληρώνει τους λογαριασμούς στην ΕΥΔΑΠ, αυξάνοντας με δική του ευθύνη το χρέος κατά τεσσεράμισι εκατομμύρια €, στον ενάμισι χρόνο διοίκησης του δήμου.

Με την με αριθμό 125/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (βλέπε ΕΔΩ), που ψήφισαν μόνο οι δικοί του σύμβουλοι, προχώρησε στην υπογραφή προσυμφώνου παραχώρησης του δικτύου.

Στο σημείο αυτό καταγγέλλω τον δήμαρχο Τσαβαρή, ως επικίνδυνο για τα συμφέροντα του τόπου, και τελείως ακατάλληλο να εκφράσει τα συμφέροντα του, αφορμή γι’ αυτό αποτελεί η αντιμετώπιση του ίδιου του προσυμφώνου, που ο ίδιος διαπραγματεύτηκε με την ΕΥΔΑΠ, έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση και τελικά υπόγραψε.

Στην παράγραφο 5.1 σελ. 2 του προσυμφώνου, (βλέπε ΕΔΩ) αναλαμβάνει την υποχρέωση να αποστείλει αίτημα δανείου στο Τ Π&Δ ισόποσο του χρέους 6.397.076,97 € για την έκδοση ενυπόθηκου δανείου προς την ΕΥΔΑΠ εντός δυο μηνών από την υπογραφή του, διαφορετικά η ΕΥΔΑΠ θα προβεί στην εφαρμογή των άρθρων 11.1 και 12.1 του προσυμφώνου στα οποία προβλέπονται προσαυξήσεις κατά 1.201.443,97€ ή και πιθανή διακοπή υδροδότησης του νησιού.

Μέχρι σήμερα, δεν έχει έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο καμία πρόταση για τη σχετική υποχρέωση του Δήμου (αίτημα δανειοδότησης), αθετώντας έτσι ειλημμένη υποχρέωση του και βάζοντας τον Δήμο σε σοβαρές περιπέτειες, εφόσον ζητηθεί από την ΕΥΔΑΠ η εφαρμογή των όρων του προσυμφώνου. Εδώ βέβαια μπαίνει και η παράμετρος, του κατά πόσο το συγκεκριμένο άτομο σέβεται τις υποσχέσεις του και την υπογραφή του, και βέβαια σε προσωπικό επίπεδο ποσώς μας απασχολεί, ο ίδιος φέρει την ευθύνη των πεπραγμένων του και των λαθών του, όταν όμως υπογράφει ως Δήμαρχος Σαλαμίνας δεν έχει κανένα δικαίωμα να προσβάλει το Δήμο και τους Δημότες, δεν έχει κανένα δικαίωμα να εμπλέξει το Δήμο σε περιπέτειες, δεν τον έχουμε εξουσιοδοτήσει για κάτι τέτοιο.

Κατόπιν αυτών, και προς ενημέρωση των κατοίκων που τότε με πάθος παραπληροφορούσε, έχω αποστείλει στους προέδρους των εξωραϊστικών συλλόγων επιστολή (βλέπε ΕΔΩ) με συνημμένο το προσύμφωνο που υπέγραψε με την ΕΥΔΑΠ και έχω ζητήσει να ενημερώσουν τα μέλη τους για τη σημερινή εξέλιξη του θέματος.





Σπύρος Σοφράς

Υποψήφιος Δήμαρχος Σαλαμίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου