Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ


Ολυμπιονίκης ο Αθλητής του Ν.Α.Ο.Σ Λευτέρης Κόνσολας
2ος στον μικρό τελικό 8ος στον πλανήτη
Την δική της χρυσή σελίδα έγραψε η Κωπηλασία της Σαλαμίνας στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου, με πρωταγωνιστή τον αθλητή του Ν.Α.Ο.Σ.  ΛΕΥΤΕΡΗ ΚΟΝΣΟΛΑ, ο οποίος  μαζί με τον αθλητή του Ν. Ο. Λήμνου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΓΔΑΝΗ, αφού κατόρθωσαν να κάνουν πραγματικότητα το όνειρο τους να συμμετάσχουν στην Ολυμπιάδα, η παρουσία τους στους κορυφαίους αγώνες του πλανήτη και η εντυπωσιακή τους εμφάνιση, αποτελεί πλέον σπουδαία Ολυμπιακή διάκριση, πού έκανε όλους τους Έλληνες χαρούμενους και είναι το επιστέγασμα των σκληρών προσπαθειών τους.
Το Νησί μας πανηγυρίζει την νίκη τους και όλοι νοιώθουμε ιδιαίτερα υπερήφανοι, για την συμμετοχή του ΛΕΥΤΕΡΗ ΚΟΝΣΟΛΑ, ο οποίος κατάφερε να εκπληρώσει τους στόχους και τις φιλοδοξίες του και αναμφισβήτητα σήμερα είναι ο κορυφαίος Σαλαμίνιος αθλητής.
Το Ελληνικό πλήρωμα στα διπλά σκιφ Ε.Β. των Ολυμπιακών Αγώνων με τους ΚΟΝΣΟΛΑ – ΜΑΓΔΑΝΗ, οι οποίοι ήταν και οι νεώτεροι σε ηλικία από τους συμμετέχοντες στο αγώνισμα αυτό, ξεκίνησαν με μία όχι καλή παρουσία στους προκριματικούς, αφού η εμπειρία και το άγχος της πρώτης Ολυμπιακής κούρσας ήταν εμφανής. Αν και ξεκίνησαν δυναμικά οδηγώντας την κούρσα μέχρι τα 1000 μέτρα, στην συνέχεια λύγισαν απέναντι στους έμπειρους αντιπάλους τους για να τερματίσουν στην   5η θέση της σειράς τους ( οι 2 πρώτοι προκρίθηκαν στους ημιτελικούς).
Στις επαναληπτικές κούρσες οι μικροί της Ελληνικής αποστολής, αιφνιδίασαν τους πάντες, αφού διόρθωσαν τα λάθη τακτικής των προκριματικών, πραγματοποίησαν μια εξαιρετική κούρσα και τερμάτισαν στην 1η θέση στους επαναληπτικούς της σειρά τους, εξασφαλίζοντας την συμμετοχή τους στους ημιτελικούς . Στην κούρσα αυτή το Ελληνικό πλήρωμα με την μικρότερη εμπειρία από όλους, κατάφερε όχι μόνο να προκριθεί στους 12, αλλά να πραγματοποιήσει τον καλύτερο χρόνο από τους υπόλοιπους 11 αντιπάλους τους, που προκρίθηκαν στους ημιτελικούς. Στην σειρά αυτή προκρίθηκε και η ΟΥΓΓΑΡΙΑ που τερμάτισε 2η και αποκλείστηκαν  ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΚΑΝΑΔΑΣ, ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ και ΑΙΓΥΠΤΟΣ.
Στην κούρσα των ημιτελικών, όπου οι 3 πρώτοι προκρίνονται στον τελικό, οι Έλληνες πρωταθλητές και 1οι νικητές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων του 2010, πραγματοποίησαν μια εξαιρετική κούρσα με αντιπάλους, τους κορυφαίους του πλανήτη και παρά την υπερπροσπάθεια τους τερμάτισαν στην 4η θέση, με πρώτους τους Δανούς, δεύτερους τους Νεοζηλανδούς, τρίτους τους Γερμανούς και αφήνοντας πίσω τους, τούς Ιταλούς και Ιάπωνες.
Με την κατάληψη της 2ης θέσης, μια ανάσα πίσω από τους Ιταλούς, ολοκλήρωσαν τις αγωνιστικές  υποχρεώσεις τους, στους 30ους Ολυμπιακούς Αγώνες οι πρωταθλητές μας από την Σαλαμίνα και την Λήμνο, κατετάγησαν στην 8η θέση της γενικής κατάταξης και ανακηρύχτηκαν Ολυμπιονίκες, σύμφωνα με τον Αθλητικό Νόμο, μια διόλου ευκαταφρόνητη θέση αν αναλογιστούμε το νεαρό της ηλικίας τους και την εμπειρία των αντιπάλων τους.





Πριν από την διεξαγωγή του μικρού τελικού, όλες οι εφημερίδες στην Ελλάδα έγραφαν « πριν από τους δύο μεγάλους τελικούς θα διεξαχθεί ο μικρός τελικός του διπλού σκιφ Ε.Β. ανδρών.
 ΜΑΔΑΝΗΣ και ΚΟΝΣΟΛΑΣ, μετά από μια τιτάνια προσπάθεια για να περάσουν στον τελικό, αξίζουν την προσοχή όλων, γιατί το μέλλον τους ανήκει και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΙΡΟ το 2016 πλησιάζουν. Συγχαρητήρια στα παιδιά για τον ωραίο αγώνα τους».
Ο Λευτέρης Κόνσολας επέστρεψε από το Λονδίνο, με την αποστολή της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας την Τρίτη 7 Αυγούστου, στο αεροδρόμιο τους υποδέχτηκαν, η Γ.Γ. Αθλητισμού κ. ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΟΥ, ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. ΤΣΑΒΑΡΗΣ και ο Πρόεδρος της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας κ. ΚΑΡΡΑΣ.



Το Ασημένιο Μετάλλιο κατέκτησαν 3 αθλητές του Ν.Α.Ο.Σ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας
Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε τα τετραπλό σκιφ ανδρών Ε.Β. της Εθνικής μας Ομάδας Κωπηλασίας και κατατάχτηκε 2ο στον κόσμο, στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας, που πραγματοποιήθηκε στο ΠΛΟΒΝΤΙΚ της ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ, από τις 15 έως τις 19 Αυγούστου.
Το πλήρωμα του τετραπλού σκιφ αποτελούσαν οι 3 αθλητές του Ν.Α.Ο.Σ., ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ και ΝΙΚΟΣ ΑΦΕΝΤΟΥΛΗΣ και ο αθλητής του Ν.Ο. Λήμνου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΓΔΑΝΗΣ, οι οποίοι επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις των παραγόντων του αθλήματος για άνοδο στο βάθρο.
Οι Έλληνες δευτεαθλητές του κόσμου, αφού τερμάτισαν 1οι στις προκριματική κούρσα, 1οι στη κούρσα των ημιτελικών, στον τελικό, ήταν μπροστά σε όλη την διάρκεια του αγώνα και ενώ οι ΚΙΝΕΖΟΙ πρωτίστως πίεζαν το Ελληνικό πλήρωμα, στο τέλος οι ΠΟΛΩΝΟΙ κατάφεραν να ¨¨ κλέψουν¨¨ το χρυσό μετάλλιο.
Το Ελληνικό πλήρωμα με τους τρεις αθλητές του Ν.Α.Ο.Σ και τον Λήμνιο αθλητή, τερμάτισε δεύτερο, τρίτοι οι ΚΙΝΕΖΟΙ και στην συνεχεία τερμάτισαν οι ΙΤΑΛΟΙ, οι ΓΕΡΜΑΝΟΙ και οι ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΙ.
Χαρακτηριστικό ήταν, ότι τα τέσσερα πρώτα πληρώματα τερμάτισαν με διαφορές μικρότερες του ενός δευτερολέπτου.    








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου