Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Αρνητική η εισήγηση της δημοτικής κοινότητας Σεληνίων για την επαναλειτουργία του λατομείου στην Τούρλα

Σε μια επεισοδιακή συνεδρίαση της δημοτικής κοινότητας Σεληνίων, όπου παραυρέθηκαν ο δήμαρχος κ.Τσαβαρής, ο πρώην δήμαρχος κ.Τραυλός, η υποψήφια δήμαρχος κ.Νάννου και ο αντιδήμαρχος οικονομικών κ.Καπετανάκης εκτός των τακτικών μελών της κοινότητας, με 1 ψήφο υπέρ, 2 κατά και 1 παρών, η κοινότητα δεν αποδέχεται το έργο αποκατάστασης της Τούρλας που θα σήμαινε την άμεση επαναλειτουργία του λατομείου.
Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ξεκαθαρίστηκε ότι το εν θέματι ζήτημα αφορούσε πρώτα από όλα την επαναλειτουργία του λατομείου για εκμετάλλευση του ΟΛΠ και την μεταγενέστερη αποκατάστασή του μόλις εξορυχθούν περί τα 500.000 κυβικά μέτρα αδρανούς υλικού. Ο δήμαρχος κ.Τσαβαρής ισχυρίστηκε ότι ο δήμος Σαλαμίνας θα λάβει από το σχέδιο αυτό εκμετάλλευσης μεγάλα αντισταθμιστικά οφέλη (πράγμα που αντέκρουσε τόσο ο κ.Τραυλός όσο και η κα Νάννου η οποία αποκάλεσε τα προσδοκώμενα έσοδα “ψίχουλα”) και ότι η τελική αποκατάσταση θα βελτιώσει αισθητικά την εικόνα της περιοχής. Ουσιαστικά τα περί ανάπλασης αποδείχτηκαν το κάλυμμα για την επαναλειτουργία του λατομείου, το οποίο, θυμίζουμε, έκλεισε μετά από μεγάλους αγώνες των κατοίκων της περιοχής (παλαιότερα, επί δημαρχία Τραυλού υπήρξε συμφωνία για απόληψη ήδη εξορυχθέντος υλικού από τον ΟΛΠ με αντάλλαγμα δύο γήπεδα στην περιοχή του πρώην δήμου Αμπελακίων).
Στα σημερινά αυτά γεγονότα υπάρχουν ωστόσο δύο πρόσθετα ερωτήματα:
α. Γιατί αφού το λατομείο της Τούρλας εμπίμπτει στην αρμοδιότητα τόσο της δημοτικής κοινότητας Σεληνίων όσο και της δημοτικής κοινότητας Αιαντείου, το θέμα ετέθη μόνο στα Σελήνια; Έπαιξαν ρόλο οι τεταμένες σχέσεις τών στελεχών της δημοτικής κοινότητας Αιαντείου με τον δήμο;
β. Πώς ο νυν δήμαρχος κ.Τσαβαρής, γνωστός προεκλογικά για τις θέσεις του εναντίον των λατομείων και ιδιαίτερα του ήδη λειτουργούντος στη θέση Γούβα Μπατσί, έρχεται σήμερα να προτείνει επανεκμετάλλευση ενός κλειστού πια λατομείου; Εξέλειψαν οι περιβαλλοντικοί λόγοι που είχε τότε εκθέσει, έστω και με τη διαφοροποίηση ότι η μεταφορά του υλικού θα γίνεται δια της θαλασσίας οδού και όχι μέσω του τοπικού οδικού δικτύου;
Πηγή-Γνώμη της Σαλαμίνας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δηλαδη θα εχει συνεχεια στο δημοτικο συμβουλιο η ολη υποθεση;΄Δηλαδη ΤΟΥΡΛΑ ΠΡΑΠΑ!!!!!. ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΧΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Η ΜΙΑ ΓΚΑΦΑ ΔΙΑΔΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥ

Αρχειοθήκη ιστολογίου