Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«Συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων στη σύσκεψη για το ακτοπλοϊκό πρόβλημα των Νησιών»
 Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης συμμετείχε σε δύο συσκέψεις για το ακτοπλοϊκό πρόβλημα των Νησιών της Αττικής, τις οποίες συνεκάλεσε χθες ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωστής Μουσουρούλης, με τη συμμετοχή των Δημάρχων του Σαρωνικού, επαγγελματικών φορέων, του Δικτύου Μικρών Νησιών και εκπροσώπων ακτοπλοϊκών εταιριών.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, ζήτησε την εξεύρεση άμεσων λύσεων στο πρόβλημα το οποίο δημιουργήθηκε με την αποδρομολόγηση ενός ταχύπλοου και ενός συμβατικού πλοίου στο Σαρωνικό, καταγγέλλοντας τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που οδήγησαν τα νησιά του Σαρωνικού σε  οπισθοδρόμηση και τους επαγγελματίες σε απελπισία στην έναρξη μιας δύσκολης τουριστικής περιόδου.
Εκφράζοντας τη βούληση της Περιφέρειας Αττικής και του Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού, ζήτησε την άμεση πύκνωση των δρομολογίων προς τα νησιά το κρίσιμο διάστημα που ακολουθεί, ώστε να εξυπηρετηθούν οι πολίτες στις μετακινήσεις τους και να καλυφθούν τα κενά που δημιουργήθηκαν, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα των Δημάρχων Πόρου, Τροιζηνίας, Ύδρας και Σπετσών για καλύτερη συγκοινωνιακή κάλυψη από θαλάσσης στις ώρες εκείνες που απαιτούνται ώστε να ενισχυθεί η τουριστική κίνηση.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, μετά τις δύο διαδοχικές συσκέψεις με τους φορείς και τους ακτοπλόους έκανε τη ακόλουθη δήλωση:
«Η Περιφέρεια Αττικής συμμετείχε στις συσκέψεις που οργάνωσε μετά από αιτήματα όλων των φορέων ο νέος υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, ανταποκρινόμενη στο χρέος της έναντι των πολιτών που σήμερα πλήττονται από άδικες αποφάσεις και έλλειψη σχεδιασμού στον ευαίσθητο χώρο των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Κάναμε απολύτως ξεκάθαρη τη θέση μας για την ανάγκη εξεύρεσης άμεσων λύσεων που θα απαντούν στο πρόβλημα που το ίδιο το υπουργείο -μέσα στην προεκλογική περίοδο- δημιούργησε αποδρομολογώντας δύο πλοία που εξυπηρετούσαν τις γραμμές του Σαρωνικού επί χρόνια.
Ήρθε η ώρα της αλήθειας και οφείλουμε όλοι να κοιτάξουμε κατάματα την πραγματικότητα και να απαντήσουμε με δημιουργικές λύσεις που θα υπηρετούν τους πολίτες και την ανάπτυξη, χωρίς παρελκυστικές τακτικές, ιδιοτέλειες, αιφνιδιασμούς και πρόχειρους σχεδιασμούς που «κρύβουν τα σκουπίδια κάτω από το χαλί» υπονομεύοντας το μέλλον των νησιών μας.
Τα Νησιά μας αξίζουν καλύτερης τύχης και αυτό η συντεταγμένη Πολιτεία έχει χρέος να το κατανοήσει και να το υπηρετήσει με ειλικρίνεια, σχέδιο και αποτελεσματικότητα -κάτι που μέχρι σήμερα δεν έκανε. Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι ο νέος υπουργός θα κάνει όλες εκείνες τις κινήσεις που θα ανατρέψουν τη δυσμενή κατάσταση που δημιουργήθηκε, λειτουργώντας επ’ ωφελεία των πολιτών και των νησιών μας, και σε αυτή του την προσπάθεια θα μας βρει συμπαραστάτες και αρωγούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου