Κυριακή 20 Μαΐου 2012

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΣΩΤΗΡΗ ΚΑΡΝΕΣΗ

1.      Ποιο κατά τη γνώμη σας ήταν το μήνυμα  των εκλογών της 6. Μαΐου;
To εκλογικό αποτέλεσμα της 6 Μάη ήταν ένας πολιτικός σεισμός, που οι δονήσεις του έφτασαν μέχρι την Ευρώπη και το ΔΝΤ. Ο λαός με τη ψήφο έστειλε ένα πολλαπλό μήνυμα. Γύρισε την πλάτη στα τρομοκρατικά διλήμματα τύπου «μνημόνιο ή καταστροφή», συνέτριψε τα κόμματα του μνημονίου, έστειλε το δικομματισμό στο χαμηλότερο ιστορικά ποσοστό του, έκανε μέσα σε λίγες ώρες τα χρηματιστήρια να τρίζουν, τους εγχώριους και διεθνείς τραπεζίτες και τοκογλύφους να τρέμουν φοβούμενοι την ακύρωση των μνημονίων, έστειλε μήνυμα αντίστασης και ανατροπής σε όλη την Ευρώπη. Και φυσικά επιβράβευσε τον ΣΥΡΙΖΑ για την συνεπή του αντιπολίτευση, την επιμονή  στη συνεργασία των αριστερών δυνάμεων και κυρίως για την θέση «Κυβέρνηση της Αριστεράς με πρόγραμμα τις ανάγκες του λαού».
2.      Σας κατηγορούν ότι δεν επιθυμείτε ευθύνες, ότι δεν επιθυμείτε να κυβερνήσετε υπ΄ αυτές τις δύσκολες συνθήκες, γι΄ αυτό και δεν συζητήσατε καμία πρόταση για συγκυβέρνηση και οικουμενική κυβέρνηση. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να συμμετέχει και ζήτησε νέες εκλογές;

Έχουμε αποδείξει ότι τολμάμε στα δύσκολα, ειδικά όταν αυτές οι δύσκολες συνθήκες αφορούν τον κόσμο στον οποίο εμείς αναφερόμαστε που είναι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, τα λαϊκά στρώματα και όχι οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι. Δεν είναι αλήθεια ότι δεν συζητήσαμε. Προτείναμε ένα μίνιμουμ κυβερνητικό πρόγραμμα 5 σημείων με βασική προϋπόθεση την ακύρωση του μνημονίου και το πάγωμα στις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων. Και οι «υπεύθυνες δυνάμεις» αρνήθηκαν αυτή την προϋπόθεση. Σαμαράς και Βενιζέλος προσπάθησαν να φτιάξουν οικουμενική κυβέρνηση που θα έβαζε από το παράθυρο αυτό που ο λαός έβγαλε από την πόρτα με την ψήφο του, δηλαδή το μνημόνιο. Εμείς δεν προδώσαμε την εμπιστοσύνη του λαού. Πως όμως εξηγείται  να μας θέλουν τόσο πολύ στην κυβέρνηση, όταν συνεχώς μας κατηγορούν ως ανεύθυνους και επικίνδυνους για τη χώρα, τη στιγμή μάλιστα που μαζί με την ΔΗΜ.ΑΡ. συγκέντρωναν άνετα πάνω από 160 βουλευτές; Η απάντηση υπάρχει. Από την επομένη κιόλας των εκλογών, ένα από τα αφεντικά των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων, με ανακοίνωσή του απαίτησε τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε οικουμενική κυβέρνηση. Διότι με τίποτα δεν ήθελαν τον ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση. Κι αυτό γιατί ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση θα σήμανε κλιμάκωση των αγώνων και της αντίστασης στα αντιλαϊκά μέτρα που ετοίμαζαν για τον Ιούνιο. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως τις εκλογές τις επέβαλε ο λαός. Και αναγκάστηκαν να τις κάνουν παρά την τεράστια κοινοβουλευτική πλειοψηφία που είχαν.
3.      Όμως, συζητώντας μόνο για αριστερές συνεργασίες, μήπως με τη σειρά σας αλλοιώνετε το αποτέλεσμα των εκλογών;
Το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν καταδίκη του μνημονίου. Περίπου 3,5 εκατομμύρια ψήφους έχασαν τα κόμματα του μαύρου μετώπου Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ. Επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχτηκε πρώτο κόμμα στους ανέργους, στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, στους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, στις εργατογειτονιές της Β Αθήνας και Β Πειραιά. Αλλοίωση του αποτελέσματος ήταν το αυθαίρετο συμπέρασμα Σαμαρά και Βενιζέλου, για να διασωθούν φυσικά, ότι ο λαός ψήφισε υπέρ της συνεργασίας όλων. Δεν γίνεται να συνεργαστούν αυτοί που έχουν βάλει τις υπογραφές τους για να γίνουν μαζικές απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων, κλείσιμο νοσοκομείων, ξεπούλημα δημόσιου πλούτου με την Αριστερά που αγωνίζεται να ανατρέψει την φτωχοποίηση και εξαθλίωση του λαού. Δεν γίνεται να συγκυβερνήσουν αυτοί που υπερασπίζονται τα συμφέροντα των καπιταλιστών με την Αριστερά που υπερασπίζεται τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τις λαϊκές τάξεις.   
4.      Αν ο ΣΥΡΙΖΑ εκλεγεί πρώτο κόμμα, θα επιδιώξει τη δημιουργία κυβέρνησης; Με ποια κριτήρια και ποιες προτεραιότητες;

Αυτό είναι ξεκάθαρο. Ζητάμε λαϊκή εντολή για κυβέρνηση της Αριστεράς. Επιμένουμε στη συνεργασία των αριστερών δυνάμεων, με πρόγραμμα την καταγγελία της δανειακής σύμβασης, την ακύρωση του μνημονίου, τη στάση πληρωμών στους δανειστές, την εθνικοποίηση των τραπεζών με δημόσιο, εργατικό έλεγχο. Προτεραιότητές μας είναι οι λαϊκές ανάγκες κι όχι οι τράπεζες και οι τοκογλύφοι. Οι προτεραιότητές μας συμπυκνώνονται στις λέξεις- κλειδιά: δουλειά, μισθοί, συντάξεις, δημόσια νοσοκομεία, δημόσια σχολεία, κοινωνική πρόνοια.
5.      Τελικά, θέλετε να καταργήσετε το μνημόνιο ή να το επαναδιαπραγματευτείτε; Κι αν θέλετε το δεύτερο, τότε γιατί ο ψηφοφόρος να επιλέξει εσάς και όχι τη Ν. Δ. ή τη ΔΗΜΑΡ,  που λένε το ίδιο; Αν πάλι θέλετε το πρώτο, έχετε επεξεργαστεί διεξόδους στην περίπτωση που αυτή μας η στάση μας οδηγήσει εκτός ευρώ;

Να το πω αλλιώς. Το μνημόνιο για μας δεν υπάρχει, το καταψήφισε ο λαός. Δεν υπάρχει για μας επαναδιαπραγμάτευση, μόνο ακύρωσή του. Αλλά Σαμαράς και Βενιζέλος λένε ψέματα. Αν πρόκειται να επαναδιαπραγματευθούν, τότε γιατί απέρριψαν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, να παγώσουν οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις μέχρι τις εκλογές; Ούτε για ένα μήνα δεν μπορούσαν να μην υπακούσουν στα αφεντικά τους, τους τραπεζίτες; Επιπλέον η εξίσωση «κατάργηση μνημονίου= έξοδος από το ευρώ» είναι αυθαίρετη. Και δεν επιβεβαιώνεται ούτε από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ούτε από τον πρόεδρο του Eurogroup, ούτε από το ΔΝΤ. Είναι οι εγχώριοι πολιτικοί και  οι εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου που τρομοκρατούν με το νέο δίλλημα «ευρώ ή χάος», που στην ουσία είναι μεταμφιεσμένο το προηγούμενο δίλλημα τους «μνημόνιο ή καταστροφή». Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που προτάσσει τις λαϊκές ανάγκες, την φορολόγηση του πλούτου και την αναδιανομή του, είναι η μόνη ασπίδα προστασίας για το λαό, είτε με ευρώ είτε με άλλο νόμισμα. Στους μόνους που δεν δίνει διέξοδο είναι στην ολιγαρχία του πλούτου…

6.      Μα, είναι εφικτά όσα λέτε; Γίνεται να μην πληρώσει η χώρα αυτά που έχει συμφωνήσει;
Δεν συμφώνησε η χώρα. Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου με πρωθυπουργό τον τραπεζίτη Παπαδήμο, συμφώνησε να υποθηκεύσει τη ζωή του ελληνικού λαού για τις επόμενες δεκαετίες, χωρίς να μας ρωτήσει. Κι όταν ο λαός τους ανάγκασε να  ρωτήσουν τη γνώμη του, απάντησε με την ψήφο του στις 6 Μάη. Το σημαντικό όμως είναι ότι το χρέος δεν είναι του λαού. Το χρέος είναι δάνεια δεκαετιών που έπαιρναν βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλοκατασκευαστές, δάνεια που όχι μόνο ποτέ δεν αποπλήρωσαν, αλλά μέσω του κράτους και αυτών που μας κυβερνούσαν, τα φόρτωσαν σε μας και μαζί με αυτά κι ένα βουνό από τόκους και χρεολύσια. Πως εξηγείται μέσα σε δύο χρόνια μνημονίων, με δάνεια και άγρια λιτότητα  το χρέος αντί να μειωθεί, έχει αυξηθεί; Όχι μόνο κερδοσκοπούν στις πλάτες μας, αλλά χρησιμοποιούν τον μπαμπούλα του χρέους για να περάσουν άγρια αντεργατικά μέτρα.
7.      Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόταση διακυβέρνησης; Έχει σαφές πρόγραμμα διαχείρισης της κρίσης;

Το πρόγραμμά μας αντιμετωπίζει την κρίση από τη σκοπιά των εργαζομένων, των ανέργων, των μικρομεσαίων, της νεολαίας, των λαϊκών στρωμάτων.
Παύση πληρωμών στους δανειστές. Τα έσοδα του προϋπολογισμού θα πηγαίνουν στην κοινωνία κι όχι στους τοκογλύφους. Ακύρωση των μέτρων λιτότητας. Απαγόρευση απολύσεων. Εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος με δημόσιο εργατικό έλεγχο, όπως και των μονάδων ενέργειας και των κοινωφελών οργανισμών. Κοινωνικοποίηση των επιχειρήσεων που πάνε να τις μεταφέρουν ή να τις κλείσουν. Βαριά φορολογία στην ολιγαρχία του πλούτου, στη μεγάλη ακίνητη περιουσία, στα κέρδη των μεγάλων Α.Ε.  Δραστική μείωση πολεμικών εξοπλισμών. Κι από τους πόρους που προκύπτουν: στήριξη των ανέργων, αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνική πρόνοια, υγεία, παιδεία, στήριξη των μικρομεσαίων, δημόσιες επενδύσεις (με νέες θέσεις εργασίας) με κέντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον κι όχι τα κέρδη μιας χούφτας καπιταλιστών.


8.      Θα δεσμεύσετε καταθέσεις για να κάνετε ανάπτυξη;

Καμία κατάθεση δεν θα δεσμευτεί. Αντίθετα οι καταθέσεις θα προστατευθούν με το δημόσιο έλεγχο των τραπεζών. Όχι όπως τώρα που λήστεψαν μέσα σε μια νύχτα 12 δις. ευρώ από τα ασφαλιστικά μας ταμεία, μέσω του κουρέματος των ομολόγων. Η ανάπτυξη δεν είναι ουδέτερη έννοια. Από το 1990 έως το 2008, σε αυτή τη χώρα οι ρυθμοί ανάπτυξης ήταν θετικοί, τα κέρδη των μεγάλων εταιριών αυξήθηκαν 28 φορές, αλλά οι μισθοί μόνο μία φορά! Δεν μιλάμε γι αυτή την ανάπτυξη, που οδήγησε στην κρίση. Μιλάμε για ανάπτυξη με κέντρο τις ανθρώπινες ανάγκες, την ποιότητα ζωής, το περιβάλλον κι όχι τα κέρδη. Και θα χρειαστεί βαριά φορολογία στους πλούσιους, φορολογία στα κέρδη, μείωση στρατιωτικών εξοπλισμών, δημόσιες επενδύσεις, εθνικοποίηση κοινωφελών οργανισμών στρατηγικής σημασίας.
9.      Σύμφωνα με τους δικούς σας υπολογισμούς, σε τι χρονικό ορίζοντα θα καλυτερεύσει η ζωή των Ελλήνων πολιτών;

Στο σημείο που μας έφεραν, κανένας δρόμος δεν είναι εύκολος. Και μια κυβέρνηση της Αριστεράς με το πρόγραμμα που προτείνουμε, θα δεχτεί λυσσαλέο πόλεμο από το κεφάλαιο. Γι αυτό μια τέτοια ανατροπή για να πετύχει θα χρειαστεί την ενεργό συμμετοχή της κοινωνίας, κυρίως στους χώρους δουλειάς, στους δημόσιους χώρους, στις γειτονιές, παντού. Ένα μόνο είναι βέβαιο. Ότι ο συντομότερος χρονικά δρόμος είναι αυτός που ξεκινά με την οριστική ανατροπή και συντριβή της μνημονιακής πολιτικής στις 17 Ιούνη.
10.   Τελικά, γιατί πρέπει να σας ξαναψηφίσει ο κόσμος; Μπορείτε να του εγγυηθείτε ότι αύριο δεν θα έχει πάλι ακυβερνησία; 

Η «ακυβερνησία» είναι ακόμη ένα φόβητρο του συστήματος. Τις μέρες της δήθεν ακυβερνησίας, μετά τις 6 Μάη, η δήθεν υπηρεσιακή κυβέρνηση  προχωρούσε στο ξεπούλημα της ΔΕΗ, του ΟΛΠ, του ΟΛΘ, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ (ταμείο ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας), έδωσε μπροστάντζα 18 δις. ευρώ στις τράπεζες κι αποστέλλει ήδη νέα χαράτσια. Ακυβερνησία, το σύστημα και οι πολιτικοί του υπηρέτες, ονομάζουν κάθε πολιτική κατάσταση που δεν τους επιτρέπει να εφαρμόζουν με απόλυτη άνεση το μνημόνιο. Εμείς εγγυόμαστε ότι θα εξαντλήσουμε κάθε προσπάθεια για σχηματισμό κυβέρνησης, που θα καταργήσει το μνημόνιο και από τη πρώτη μέρα θα πάρει μέτρα ανακούφισης του λαού. Ο κόσμος χρειάζεται να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ για όλους τους λόγους που μας ψήφισε το 17% των πολιτών στις 6 Μάη και για έναν ακόμη: Γιατί από εκείνη τη μέρα μέχρι σήμερα, παρά τη λυσσαλέα επίθεση που δεχόμαστε, δεν προδίδουμε το λαό και τις θέσεις μας, αντέξαμε και θα αντέξουμε τις ασφυκτικές πιέσεις του συστήματος. Επιπλέον είμαστε το μόνο κόμμα που κάνουμε ανοιχτές λαϊκές συνελεύσεις σε όλη τη χώρα- έγινε και στη Σαλαμίνα- γιατί δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα από το λαό και τους εργαζόμενους. Αντίθετα μόνο προχωρώντας μαζί του μπορούμε να τους ανατρέψουμε.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το ΄χουν μάθει καλά το ποίημα.
Μόνο που υπάρχουν και μερικές ιδεολογικές φωνές (Δραγασάκης, Στρατούλης, Γκλέζος. Μιλιός) στο συνονθύλευμα του ΣΥΡΙΖΑ που λένε τις αλήθειες και οι αλήθειες αυτές καίνε.
πχ δέσμευση των ιδιωτικών καταθέσεων, φορολόγηση στο τζίρο των μαγαζιών, επιστροφή στη δραχμή αν χρειαστεί κλπ.
Δηλ. με λίγα λόγια θέλουν να κάνουν την Ελλάδα Αλβανία του Χότζα, αρκεί να γίνουνε αυτοί Χαλίφηδες στη θέση των Χαλίφηδων. Έχουμε; τρώμε, δεν έχουμε; κάνουμε δίαιτα. Λαέ ξύπνα. Κανείς δεν αντιλέγει ότι την κύρια ευθύνη την έχουν τα 2 πρ. κόμματα εξουσίας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και ένα μέρος μικρό έστω, όλα τα άλλα κόμματα της βουλής. Γιατί τι κάνανε τόσα χρόνια, τώρα ξυπνήσανε με το μνημόνιο;
Εδώ δεν ψηφίζουμε το καλό. Δεν υπάρχει καλό. Ψηφίζουμε το μη χείρων βέλτιστον. Αυτό πού είπε μία βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ από την Κεφαλονιά όπως και ο Αλαβάνος ότι τι θα πάθουμε αν γυρίσουμε στη δραχμή, μήπως το 2002 που είχαμε δραχμές δεν περνούσαμε καλά;
Κυρία μου και κύριε μου, το 2002 είμασταν μια χαρά και μπορούσαμε να παίρνουμε δάνεια. Σήμερα αν γυρίσουμε στη δραχμή σημαίνει και στάση πληρωμών των πιστωτών. Άρα, η κάνουλα θα κλείσει τουλάχιστον για 30 χρόνια,και μεις θα τρώμε τις σάρκες μας ή θα σουβλίζουμε κανέναν Πακιστανό για να τρώμε. Α, ξέχασα κι αυτοί είναι αδέλφια σας οπότε χέστα, θα πετάξουμε και τυις σούβλες. Σκεφθείτε και πράξτε. Καλό βόλι.

Ανώνυμος είπε...

Πόσο θα σε ταΐζουν οι άλλοι;δεν ντρέπεσαι που ζεις με δανεικά και εκλιπαρείς για αυτά;
Οχι δεν ντρέπεσαι, είσαι πρόθυμος να ξεπουληθείς να εκπορνεύσεις την οικογένεια σου, προκειμένου μα σου δανείζουν λεφτά για να τρως και να διασκεδάζεις.
Δεν είσαι ο μόνος άνανδρος στην ελλαδα, είστε πολλοί όλοι οι νεοδημοκρατες και οι πασοκοι.
Και επειδή τα πράγματα τωρα είναι για άντρες και οχι για κοκότες, φύγετε από την μέση να καθαρίσει ο συριζα, και αρκεστείτε σε αυτά που κλέψατε απο τον ελληνικό λαό, γιατί προβλέπω οτι δεν θα φάτε αλλα.
Αν πάλι δεν σας φτάνουν, βγάλτε τα παιδιά σας και την γυναίκα σας στην πιάτσα, μαθημένοι είστε, από τότε που σας έντυναν γερμανοτσολιαδες και σας πήδαγαν οικογενειακός ίσα με σήμερα που υπογράψατε τα μνημόνια,βλεπεις εσείς έχετε τα λεφτά στον τόκο γιατί να ανησυχήσετε;
Λοιπόν ίσα ,και τον πουλο,τωρα οι ελληνες πρέπει να εργαστούμε δεν χρειαζόμαστε παράσιτα.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΡΙΖΑ ΨΗΦΗΖΟΥΜΕ ΨΗΦΟ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ
ΕΞΩ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΝΟΥ-ΔΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Ο 11:42 λέει το ποίημα της δεξιάς, ή δεξιός προπαγανδιστής είναι ή καταπίνει αμάσητη τη διαστρέβλωση που κάνουν τα κανάλια.
Π.χ. την φορολόγηση στις μεγάλες επιχειρήσεις (Α.Ε. με πάνω από 50 εργαζόμενους)που φορολογούνται τα κέρδη τους με το χαμηλότερο συντελεστή στην Ευρώπη την διαστρέβλωσαν σε φορολόγηση των μαγαζιών. Ο Σαμαράς με το Μνημόνιο 2 μας έκανε Αλβανία του Χότζα με τους μισθούς να κατρακυλάνε στα τάρταρα, με τα μικρομάγαζα να βάζουν λουκέτο, με την ανεργία να χτυπά κόκκινο και να μετατρέπειτα παιδιά μας σε μετανάστες όπως οι Αλβανοί το ΄90.

ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΣ είπε...

Δυστυχώς,η ιδεολογική ανεπάρκεια και η πολιτική αδυναμία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α
για να δώσει κάποια λύση στα σημερι-
νά αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η χώρα
μας, είναι περισσότερο από εμφανής.
Δεν είμαστε προκατειλημμένοι,ούτε επιθυμούμε την αποτυχία του εγχειρή-
τος του ΣΥ.ΡΙΖ.ΖΑ,αλλ' όμως, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την αλλαζο-
νεία, το λαϊκισμό,την πολυγλωσία,το βερμπαλισμό, την άγνοια,την οργανωτική ανεπάρκεια και τις έλλειπείς εσωκομματικές δημοκρατικές και συμμετοχικές δια-
δικασίες.
Έχει λεγχθεί και το υπενθυμίζω,
ότι "η ιστορία επαναλαμβάνεται είτε ως φάρσα,είτε ως τραγωδία".
Κι'ελπίζω, στην περίπτωσή μας του-
λάχιστον,ν' αποδειχθεί ως φάρσα.
Ο καιρός θα δείξει.....

Ανώνυμος είπε...

ποιό είναι το πρόγραμμα της δεξιάς για την έξοδο από την κρίση;
ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2
ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2
ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2
ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2
το οποίο οδηγεί σε
ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ
ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ
ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ

Ανώνυμος είπε...

Τι νομίζεις ότι αντιμετωπίζουμε έξω; τίποτα παιδάκια που στόμα έχουν και μιλιά δεν έχουν; αυτός ο σοιμπλε κάνει δηλώσεις τρεις φορές την ημέρα τα ιδια κάνει μερκελ ασμουσεν γιουνγκερ,αυτοι δεν είναι αλαζόνες πολύγλωσσοι βερμπαλιστές;
Τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως νομίζετε μερικοί, εδώ ήρθαν με ενα μνημόνιο που συρρίκνωσε την οικονομία κατά 25%, από 120 του αεπ ήμαστε 135% και ανεβαίνουμε, οι καταθέσεις εξαϋλώθηκαν, ποιος θα την πληρώσει την ζημιά απο το πείραμα στην ελλαδα; ο τομσεν;
Δεν θα φύγει κανείς από εδώ αν δεν πληρώσουν την ζημιά που εκαναν, έφαγαν τα λεφτά απο τα ασφαλιστικά ταμεία ,ποιος θα τα πληρώσει ο βενιζελος η ο σαμαρας;
Και για όλους εσάς που νομίζετε οτι η ευρωπη αλλάζει, αν δείτε αλλαγή γραφτε μου με τους γερμανους, μπορούν να συζητάνε και 9 χρόνια και να μην τα βρουν μέχρι τότε εμείς θα έχουμε ψοφήσει.

όσο αφορά τον συριζα και την αναφορά στις συνιστώσες που πρόσφατα ανακαλύψατε τι να σας πω; να χαιρεστε στην νδ την ντορα το τριο φασιστα του λαος ,τον κιλτηδι και τον παναγιωτη τον ζορο

Ανώνυμος είπε...

ολοι οι δεξιοπασοκοφασιστεσ εχετε χεστη απανω σας το ποταμι ομως δεν γυριζει πισω το βραδυ των εκλογων θα βλεπετ το ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΑ ΚΥΑΛΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Θα σας φτιάξει καλά η Χρυσή Αυγή εσας.Περιμένετε λίγο και θα τρίβετε τα μάτια σας.

Αρχειοθήκη ιστολογίου