Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Έντονο παρασκήνιο μετά τη νέα επιστολή Τραυλού προς Δ.Σ. για τον οικογενειακό τάφο

Από τον πρώην δήμαρχο Αμπελακίων Μάριο Τραυλό μας κοινοποιήθηκε η ακόλουθη επιστολή με ημερομηνία 17/05/2012, η οποία πρωτοκολλήθηκε στο Δήμο Σαλαμίνας τη Δευτέρα 21/05/2012  (Αρ. πρωτ. 14757).
ΠΡΟΣ:
1. Πρόεδρο Δημ. Συμβουλίου Δήμου Σαλαμίνας
2. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Σαλαμίνας
3. Πρόεδρο και μέλη Δημ. Κοιν. Αμπελακίων
4. Πρόεδρο και μέλη Δημ. Κοιν. Σεληνίων
5. Πρόεδρο και μέλη Δημ. Κοιν. Αιαντείου
6. Πρόεδρο και μέλη Δημ. Κοιν. Σαλαμίνας
Κοινοποίηση: Τοπικό Τύπο Σαλαμίνας
Από το 1987 υπηρετώ την Τοπική Αυτοδιοίκηση και η πορεία μου είναι γνωστή στην τοπική κοινωνία των Σεληνίων, των Αμπελακίων και της Σαλαμίνας.
Η ευαισθησία του λαού μας στην απόδοση τιμών στους νεκρούς συγγενείς μας είναι επίσης δεδομένη.
Τη Μεγάλη Πέμπτη λάβαμε με ημερομηνία 28 Μαρτίου 2012 αλλά χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου ένα έγγραφο του Δήμου Σαλαμίνας (Δημοτική Κοινότητα Αμπελακίων) αναφορικά με την εκταφή της μητέρας μου Ελένης Τραυλού.
Όλων αυτών είχε προηγηθεί η δεδηλωμένη και ρητά εκπεφρασμένη δήλωση της οικογενείας μου για τη δημιουργία οικογενειακού τάφου, ώστε όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου, τα οστά των γονέων μας και τα δικά μας να εναποτεθούν ες αεί στον χώρο αυτό.
Παρότι έχω αποστείλει δύο έγγραφα και προς τον Δήμαρχο και προς την Πρόεδρο και τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελακίων αναφορικά με το ζήτημα, όπου εκθέτω και τους λόγους που αιτούμαι οικογενειακού τάφου, παρόλα αυτά μέχρι σήμερα λαμβάνω περιφρόνηση.
Φαίνεται ότι κάποιο ιδιότυπο πολιτικό ήθος επιβάλλει να αγνοούμε ότι ένας άνθρωπος που διετέλεσε οκτώ χρόνια Δήμαρχος Αμπελακίων και επί πολλά χρόνια Πρόεδρος της τέως Κοινότητας Σεληνίων, σύμφωνα με τον κανονισμό του κοιμητηρίου δικαιούται κτήσης οικογενειακού τάφου.
Είναι πραγματικά οδυνηρό για τον ίδιο άνθρωπο να αναγκάζεται να δημοσιοποιεί ότι η επέκταση του Νεκροταφείου, στο οποίο ζητά ένα μικρό κομμάτι γης λίγων τετραγωνικών, πραγματοποιήθηκε στην ουσία με δική του δωρεά το 2002.
Είναι επίσης γνωστό σε όλους, αφού υπάρχουν σχετικές αναφορές του Δημοτικού Συμβουλίου Αμπελακίων (υπ΄ αριθμ. 14/2001 και υπ΄ αριθμ. 19/2002), ότι ο ίδιος αυτός άνθρωπος και η σύζυγός του έχουν προβεί και σε άλλες δωρεές.
Η πολιτική και οι πολιτικοί υπάρχουν για να διακονούν το κοινό καλό και να αναγνωρίζουν το δίκαιο. Δεν περιμένω τίποτα από τον Δήμαρχο, μου αρκεί η αναγνώριση της τοπικής κοινωνίας, που με αίσθημα καθήκοντος, ευθύνης και προσφοράς διακόνισσα.
Αν δεν με θεωρεί άξιο του ελάχιστου αυτού αιτήματος απόδοσης τάφου και πάλι δεν πειράζει, όλοι κρινόμαστε. Ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον να είμαστε οι Δημόσιοι, άνδρες και γυναίκες, συνεπείς, τίμιοι, με ανεπτυγμένο αίσθημα καθήκοντος και προσφοράς, ώστε ακόμα και αν δεν μας παραχωρούν ένα μικρό κομμάτι γης για να βρει ανάπαυση το σώμα, το δικό μας και των οικείων μας, να επιδιώκουμε τουλάχιστον την προσομοίωσή μας στο ρητό των προγόνων μας «Ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος».
Σαλαμίνα 17/05/2012
Μάριος Τραυλός
π. Δήμαρχος Αμπελακίων

·        Οι πληροφορίες μας λένε ότι η συγκεκριμένη επιστολή έχει ήδη από τη Δευτέρα δημιουργήσει έντονο παρασκήνιο ανάμεσα στα μέλη της δημοτικής αρχής, που φαίνεται να κάνουν πίσω ολοταχώς και να δέχονται  πλέον να παραχωρήσουν οικογενειακό τάφο στον τ. δήμαρχο, προκειμένου να κλείσει γρήγορα το ‘ενοχλητικό’  αυτό θέμα.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν μπει μέσα άμεσα να του τον δώσει πάραυτα και δωρεάν

Ανώνυμος είπε...

Edo paei kai to mouni xtenizete!

Ανώνυμος είπε...

TI EGINE RE PAIDIA? TA TSABAROPAPAGALAKIA STEREPSAN APO EPIXIRIMATA KE SINAGONIZOSASTE STIS MALAKIES?

Ανώνυμος είπε...

Διαβάστε τις αναρτήσεις:

"Όταν η πολιτική κόντρα γίνεται προσωπική βεντέτα…" και

"Σχέδια για πεζοδρόμηση της παραλίας στα Σελήνια"

στη "Γνώμη της Σαλαμίνας"

με τα σχόλια που έχουν γραφτεί.

Έχει βγει μεγάλος λαγός!!!

Ο Μάκης τον έχει κάψει τον πρώην...

Αρχειοθήκη ιστολογίου