Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ( ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ 2011 )

Περίμενα με αγωνία, δεν διαμαρτυρήθηκα ποτέ για να μην δώσω το δικαίωμα να πει ότι τον πιέζω, πίστεψα την υπόσχεσή του ότι θα φέρει  σύντομα το απολογισμό των ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ και ότι θα διακρίνεται για την πληρότητά του και για την διαφάνειά του, όμως για μια ακόμη φορά διαψευστήκαμε,  για μια ακόμη φορά ο κ. Τσαβαρής απέδειξε την ασυνέπεια λόγων και έργων που τον διακρίνουν.
Την  4.5.2012 πήραμε την πρόσκληση της 13ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία 13ο θέμα ήταν “Οικονομικός Απολογισμός «ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ 20011»”, μετά από επτά ολόκληρους  μήνες αξιώθηκε η δημοτική αρχή, να φέρει τον περιβόητο απολογισμό των επταήμερων εκδηλώσεων. Σύμφωνα με την ροή των θεμάτων και την εμπειρία που έχουμε, ήταν αναμενόμενο η συζήτηση του θέματος να διεξαχθεί  μετά τα μεσάνυκτα,  λόγω αυτονόητο του ζωηρού ενδιαφέροντος και για να τo παρακολουθήσουν και οι παρευρισκόμενοι συνδημότες μας, έκανα αίτημα προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, να προηγηθεί η συζήτηση άλλων ήσσονος σημασίας θεμάτων,  για να εισπράξω ένα μεγαλόπρεπο  ΟΧΙ, με εισήγηση του αρμοδίου αντιδημάρχου και με σύμφωνη γνώμη του κ. Τσαβαρή, έτσι το θέμα συζητήθηκε περί την πρώτη πρωινή και με την αίθουσα περίπου άδεια.
Ανεξάρτητα της ώρας τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν ή μάλλον αυτά που δεν παρουσιάστηκαν είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, έσοδα από χορηγίες 1.850 €, τιμολογημένα έξοδα 31.886,72 €, στην ερώτησή μου εάν υπάρχουν ή εκκρεμούν, υποχρεώσεις που δεν έχουν μετά από επτά μήνες  τιμολογηθεί ; η απάντηση ήταν ΝΑΙ υπάρχουν, και αναφέρθηκαν ενδεικτικά μερικά ονόματα επιχειρηματιών,  δεν ειπώθηκαν όμως  άλλων για τους οποίους υπάρχουν στοιχεία, προφανώς έχουν χάσει το “μπούσουλα”. Είναι απαράδεκτη και ποινικά κολάσιμη η τοποθέτηση υπευθύνου αντιδημάρχου, “ότι ζητήσαμε από χορηγούς, επώνυμους συμπατριώτες μας, το ποσό της χορηγίας που προτίθενται να προσφέρουν, να πληρώσουν απευθείας διάφορους προμηθευτές, για να αποφύγουμε το ΦΠΑ” ή ότι κάποιοι χορηγοί επιθυμούν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, τα χρήματα όμως κάπου κατευθύνθηκαν.
Μετά όλα αυτά τα ανεύθυνα που ακούστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, έκανα εισήγηση  και ζήτησα την απόσυρση του θέματος και την επαναφορά του με πλήρη εισήγηση, καταγραφή, όλων των χορηγιών ( έστω και με τον τίτλο Ανώνυμος γι’ αυτούς που επιθυμούν την ανωνυμία τους)  και όλες τις καταγραφές εξόδων, πράγμα το οποίο δεν έγινε αποδεκτό, και οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας   ψήφισαν τελικά τον ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ.
Στην προσπάθειά μου, να κρατήσω ψιλά το θεσμό των Σαλαμινίων  και δεν με ενδιαφέρει καθόλου, η αξιοπιστία του κ. Τσαβαρή και αν τηρεί τη διαφάνεια που ευαγγελίζεται, ή εάν τα έχει γράψει εις τα παλαιότερα των υποδημάτων του, είναι δικό του θέμα ,του είπα δεν έχει το δικαίωμα  να ευτελίζει τον θεσμό ,ποιον θα πείσεις ότι τα Σαλαμίνια κόστισαν 31.886,72 € ; δεν καταλαβαίνεις ότι υποτιμάς αυτές τις ίδιες τις εκδηλώσεις που κάνατε ως δημοτική αρχή και αυτός ουκ απήντησε. Θα τον καταγράψει η συνείδηση τον Σαλαμινίων αν δεν το χει κάνει ήδη ως τον Δήμαρχο της ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ.

                                                                        Υποψήφιος Δήμαρχος
                                                                              Σπύρος Σοφράς

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΓΩΝΤΟΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΥΡΩΝ!!!ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!! ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΤΕ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΣ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΒΛΑΚΑΣ!!!!!ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΗΜΑΝΤΑ, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ ΠΟΔΙ Ο ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΕΧΕΙΣ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑ, ΠΑΝΤΩΣ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΣΕΚ ΑΠ.

Αρχειοθήκη ιστολογίου