Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Ν.Π.Δ.Δ. Α.ΚΟΙ.ΠΟ.Π. Δήμου Σαλαμίνας, μετά από έγγραφη επικοινωνία με την Ειδική Γραμματεία  Διατροφής και Άθλησης (παλαιά ΓΓΑ), προχώρησε στην σύνταξη προτάσεων για την υλοποίηση των Προγραμμάτων «Άθληση για όλους». Συνέταξε προτάσεις για 78 Γενικά Προγράμματα  και 5 Προγράμματα για Α.Μ.Ε.Α. με γνώμονα την κάλυψη των αναγκών των Δημοτών μας για άθληση.
         Στην συνέχεια ελήφθησαν οι εγκρίσεις των προγραμμάτων, για 34 Γενικά Προγράμματα και 4 Προγράμματα για Α.Μ.Ε.Α.

         Στις ανωτέρω εγκρίσεις υπήρχε για πρώτη φορά η επισήμανση ότι:
«την ευθύνη της νομιμότητας των προσλήψεων φέρει ο φορέας σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία  καθώς  και των κανονιστικών εγκυκλίων και οδηγιών του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΚ/ΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛ. ΔΙΑΚ/ΣΗΣ, στο οποίο πρέπει να απευθύνεστε».
         Κατόπιν αυτού, το Δ.Σ. πήρε τις σχετικές αποφάσεις για την αποδοχή των προγραμμάτων και την υλοποίησή τους, προχωρώντας στις απαραίτητες ανακοινώσεις για την προκήρυξη πρόσληψης Καθηγητών Φυσικής Αγωγής, τις οποίες και απέστειλε για έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση  Αττικής.

         Μετά τις παραπάνω ενέργειες, μας ενημέρωσαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση  Αττικής, ότι πρέπει:
να ανασταλούν οι προκηρύξεις για την πρόσληψη των Κ.Φ.Α. και να πραγματοποιηθούν μετά από σχετική έγκριση του Υπ. Εσωτερικών, στο οποίο διαβίβασαν το θέμα, μαζί με τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά.

         Από τότε περιμένουμε σχετική απάντηση, χωρίς καμιά εξέλιξη.

         Κατόπιν πρόσφατης τηλεφωνικής επικοινωνίας, μας πληροφόρησαν ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να προχωρήσει το θέμα, πιθανόν να οφείλεται σε πρόθεση «κοψίματος των προγραμμάτων για το 2011-12» και ότι οι μόνοι που συνεχίζουν είναι οι Δήμοι, που υλοποιούν τα προγράμματα αυτά μέσω των Δημοτικών τους Επιχειρήσεων.

         Πριν από λίγες ημέρες λάβαμε e-mail  για τον προγραμματισμό προγραμμάτων  «Άθληση για όλους» περιόδου 2012-2013 από την Ειδ. Γραμμ. Διατροφής και Άθλησης, στο οποίο επισημαίνεται ότι η διαδικασία πρέπει να είναι αντίστοιχη των λοιπών συμβάσεων ορισμένου χρόνου, δηλαδή προγραμματισμός προσλήψεων και  έγκριση του από το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει σχετική απόφαση για την έναρξη της διαδικασίας.

         Τα συμπεράσματα δικά σας.
                                     

        Η Πρόεδρος του Α.ΚΟΙ.ΠΟ.Π.



                                                                                    ΜΙΧΑ ΜΑΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου