Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

«Τα νησιά μας πάλι σε ομηρία με την απεργία της ΠΝΟ τη Μεγάλη εβδομάδα»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, με αφορμή την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να προκηρύξει απεργία τη Μεγάλη Τρίτη και τη Μεγάλη Τετάρτη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η απόφαση της ΠΝΟ να διακόψει τις μεταφορές στα νησιά για μια ακόμη φορά και μάλιστα τη Μεγάλη εβδομάδα, είναι μια απόφαση που βάλλει ευθέως και αδίκως κατά των νησιών, αφού αποκόπτει την πρόσβαση σε αυτά και τα θέτει για πολλοστή φορά σε ομηρία.
Αλήθεια, πως μπορεί να προσφέρει στον αγώνα των ναυτικών μια τέτοια απόφαση που ουσιαστικά αφορά μόνο την ακτοπλοϊα, αφού σε όλα τα άλλα πλοία που κινούνται ανά τον κόσμο πρακτικά δεν ισχύει;
Μέχρι πότε θα χρησιμοποιεί η ΠΝΟ -που λειτουργεί ακόμα με το Νόμο Λάσκαρη- τέτοια ακραία διαπραγματευτικά όπλα με θύματα τους Νησιώτες μας που επιμένουν να φυλάττουν Θερμοπύλες βαλλόμενοι πανταχόθεν;
Με ποιο δικαίωμα μια μειοψηφία καταδικάζει τα νησιά μας σε απομόνωση και οικονομική ανέχεια, την ώρα που χιλιάδες επαγγελματίες προσπαθούν στην κυριολεξία να επιβιώσουν;
Ειδικότερα για τα νησιά του Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα η εξαγγελθείσα διήμερη «ακτοπλοϊκή απεργία» αποτελεί «μαχαιριά» στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι ηρωικοί κάτοικοί τους για να ζήσουν τις οικογένειές τους.
Η ΠΝΟ οφείλει σήμερα κιόλας να αναλάβει τις ευθύνες της και να πάρει πίσω αυτή την απόφαση που θέτει σε ομηρία εκατοντάδες χιλιάδες νησιώτες και επισκέπτες των νησιών.
Σε αντίθετη περίπτωση, οδηγεί το υπερήφανο ναυτεργατικό κίνημα σε αδιέξοδο και τυφλή σύγκρουση με τους συμπολίτες μας που στηρίζουν τον αγώνα τους, αλλά δεν ανέχονται πια τέτοιες τακτικές ισοπέδωσης, ερήμωσης και αφανισμού των νησιών τους.
Έχουμε όλοι χρέος και ευθύνη να προστατεύσουμε τη νησιωτικότητα και τα νησιά μας που είναι το μπαλκόνι και το στολίδι της Αττικής και της Ελλάδας.
Η λογική «ας πεθάνει και η κατσίκα του διπλανού», που κάποιοι λανσάρουν επενδύοντάς την με δήθεν ιδεολογικό μανδύα, δεν αρμόζει σε πολιτισμένη και δημοκρατική χώρα».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου