Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Επιδοτούμενα Σεμινάρια για ανέργους

ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Ξεκίνησε από την Δευτέρα 9/4/2012 και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 25/5/2012, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων ανέργων για την συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίησης διάρκειας 100 ωρών, σε Βασικές δεξιότητες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ).
Κάθε ωφελούμενος, αφού ολοκληρώσει το πρόγραμμα κατάρτισης και συμμετάσχει στην διαδικασία πιστοποίησης δικαιούται να λάβει εκπαιδευτικό επίδομα, συνολικής αξίας πεντακοσίων (500) ευρώ.
Οι άνεργοι θα επιλεγούν μέσω αυτοματοποιημένης ηλεκτρονικής διαδικασίας και με συγκεκριμένα κριτήρια (ηλικία και διάρκεια ανεργίας).
Η κατάρτιση θα υλοποιηθεί από πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ) τα οποία θα παρέχουν στους καταρτιζόμενους και την δυνατότητα πιστοποίησης από Φορείς πιστοποίησης των βασικών δεξιοτήτων στην χρήση Τ.Π.Ε, που αποκτήθηκαν κατά την διάρκεια της κατάρτισης.
Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν οι άνεργοι, που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, ανεξάρτητα αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.
Οι ωφελούμενοι δεν επιτρέπεται να έχουν παρακολουθήσει το τελευταίο ημερολογιακό έτος ή να παρακολουθούν άλλο πρόγραμμα κατάρτισης, που οδηγεί σε πιστοποίηση βασικών δεξιοτήτων Τ.Π.Ε.
Η συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης είναι υποχρεωτική για όλους τους ωφελούμενους.
Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Ε.Π «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».
Απαραίτητα στοιχεία για την υποβολή της αίτησης από τους ενδιαφερόμενους.
*Α.Φ.Μ,  *Α.Μ.Κ.Α,  *Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας ή Διαβατηρίου,  *Αριθμός Δελτίου ανεργίας,  *Όνομα, 
*Επώνυμο, *Πατρώνυμο,  *ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού Εθνικής Τράπεζας (στον οποίο ο ωφελούμενος θα πρέπει να είναι ο αποκλειστικός ή πρώτος δικαιούχος σε περίπτωση κοινού λογαριασμού).

Μοριοδότηση


ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ
ΑΝΑΛΥΣΗ  ΚΡΙΤΗΡΙΟΥ
ΜΟΡΙΑ
ΗΛΙΚΙΑ  ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ
(Μέγιστος βαθμός 20)
18 – 24 ΕΤΩΝ
25 – 54
55 +
20
10
15

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
(μέγιστος βαθμός 80)
Μήνες συνεχόμενης ανεργίας 1 – 12
Μήνες συνεχόμενης ανεργίας 12 + έως
24+
2 μόρια για κάθε μήνα
3 μόρια για κάθε μήνα από
12 + μήνες  έως 24+ μήνες.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα  www.voucher.gr για περαιτέρω πληροφορίες και για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης τους.
Για τηλεφωνική υποβολή αιτήσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 801 11 33 5 33 καθημερινά 09.00 – 17.00 (αστική χρέωση για όλη την Ελλάδα).
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με το ΚΕΚ ΑΠΟΨΗ στα τηλέφωνα
210 4618585 – 210 4629300.
 
                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου