Τρίτη 3 Απριλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ
ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Μεγάλη ευκαιρία για την ανάδειξη της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας και γενικότερα του νησιού μας αποδείχθηκε η πρόταση που έγινε στο Δήμαρχο κ. Γιάννη Τσαβαρή από την ομογένεια της Ν. Υόρκης, να παραστεί στον εορτασμό της Εθνικής μας επετείου.
Κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής του ήρθε σε επαφή με σημαντικές προσωπικότητες της Πολιτικής και του Πολιτισμού των αποδήμων Ελλήνων, όπως ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο Γερουσιαστής κ. Robert Menendez, ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης κ. Mike Bloomberg, ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος στη Ν.Υ. κ. Γιώργος Ηλιόπουλος, ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Ν.Υ. κ. Βασίλειος Κασκαρέλης, ο Πρόεδρος των Ελληνικών Σωματείων της Ν.Υ. κ. Ηλίας Τσεκερίδης κ.α.
Έτσι του δόθηκε η δυνατότητα να κάνει γνωστές τις θέσεις του Δήμου, αναφορικά με την ανάδειξη σε παγκόσμια κλίμακα του ιστορικού γεγονότος της Ναυμαχίας, αλλά και της ίδιας της Σαλαμίνας, θέτοντας τις βάσεις, για συνεργασία σε επίπεδο τουρισμού και όχι μόνο, με την Ελληνική ομογένεια.
Τον Δήμαρχο συνόδευσαν ο Επίτιμος Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχος κ. Δημήτριος Ελευσινιώτης, ο δημοσιογράφος – εκδότης κ. Δημήτρης Ροκίδης, ενώ ο συμπατριώτης μας κ. Βασίλης Μπούτσης, φιλοξένησε την Ελληνική αντιπροσωπεία με δικά του έξοδα καθ’ όλη τη διάρκεια της εκεί παραμονής τους.  
Μετά την επιστροφή του ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Τσαβαρής δήλωσε ότι διαπίστωσε θετικότατο κλίμα και ότι είναι βέβαιος πως οι ομογενείς μας της Αμερικής θα στηρίξουν την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για την προβολή της Σαλαμίνας και την ανάδειξη της ιστορικότητάς της.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
03/04/2012

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΣΕ ΨΗΦΗΣΑ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΚΑΝΩ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΓΑΖΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΖΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΑΝΕΙΑ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

geia soy re kekalimeno papagalaki

Αρχειοθήκη ιστολογίου