Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Υποθαλάσσιες ζεύξεις σε Σαλαμίνα, Λευκάδα

«Πράσινο φως» για τη δημοπράτηση νέων οδικών έργων που θα υλοποιηθούν με συμβάσεις παραχώρησης άναψε χθες το υπουργείο Υποδομών.
«Πράσινο φως» για τη δημοπράτηση νέων οδικών έργων που θα υλοποιηθούν με συμβάσεις παραχώρησης άναψε χθες το υπουργείο Υποδομών. Πρόκειται για τις υποθαλάσσιες ζεύξεις Σαλαμίνας και Λευκάδας. Χθες υπογράφηκε η απόφαση έγκρισης δημοπράτησης για τη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση και λειτουργία των έργων. Η δημοπράτηση θα γίνει με τη μέθοδο του ανταγωνιστικού διαλόγου μέσα από την οποία θα προκύψει και το τελικό κόστος.Το έργο της ζεύξης Σαλαμίνας θα περιλαμβάνει υποθαλάσσια σήραγγα μήκους 1,1 χλμ. με εκατέρωθεν προσβάσεις 3 χλμ. καθώς επίσης την οδική σύνδεση με τη λεωφόρο Σχιστού (μήκους 5 χλμ.) και την παράκαμψη της πόλης της Σαλαμίνας (μήκους 4 χλμ.)Λευκάδα
Το έργο της Λευκάδας θα περιλαμβάνει υποθαλάσσια σήραγγα 1,1 χλμ. και εκατέρωθεν προσβάσεις. Το όλο έργο θα έχει μήκος 3 χλμ. Περιλαμβάνει ακόμη τη διαπλάτυνση του διαύλου Λευκάδας και τη δημιουργία μαρίνας για μεγάλα τουριστικά σκάφη. Σύντομα, θα προκηρυχθούν διαγωνισμοί και για την πρόσληψη συμβούλων του Δημοσίου οι οποίοι θα υποβοηθήσουν στη διεξαγωγή των ανωτέρω διαγωνισμών, ιδιαίτερα κατά τη φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου και της αδειοδότησης.
Πάντως τίθενται σοβαρά ερωτήματα για το κατά πόσον τα δύο έργα θα είναι ελκυστικά για τους επενδυτές.
Να σημειωθεί ότι είναι οι πρώτες συμβάσεις παραχώρησης οδικών έργων που επιχειρείται να δημοπρατηθούν ύστερα από την τελευταία δημοπράτηση που έγινε το 2008 για τα πέντε μεγάλα οδικά έργα που σήμερα παραμένουν «παγωμένα» λόγω της παύσης χρηματοδότησης από τις τράπεζες.
Πηγη.e-go.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Na ginei h pou

tana h zeuxh na teleionoume me tous neoploutous fer
umpotatzhdes.

Αρχειοθήκη ιστολογίου