Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Αφήσαμε το Γάμο και Πάμε για Πουρνάρια

Εγκληματική αδιαφορία ή λόγοι σκοπιμότητας, επέβαλαν στον κ. Τσαβαρή να μην εφαρμόσει μέχρι σήμερα, την  απόφασης του δημοτικού συμβουλίου της 1/2/2012,  για συζήτηση και  λήψη απόφασης σε αμέσως επόμενο συμβούλιο, του θέματος που αφορά τη Ρεβυθούσα,  ώστε να αναγκαστώ να εισηγηθώ με το από 13/3/2012 έγγραφο μου (έγγραφο ΕΔΩ), στο πρόεδρο του Δ.Σ, άμεσα σύγκλησή του και λήψη απόφασης για τον προσδιορισμό αντισταθμιστικών, από τη χρήση της νήσου Ρεβυθούσας.
  Από τη 1/2/2012 έχουμε κάνει τέσσερα μαζί με το έκτακτο συμβούλιο της 15/3/2012 και δυστυχώς δεν αξιωθήκανε (πρόεδρος και δήμαρχος) να συμπεριλάβουν σε κανένα απ’ αυτά το τόσο σοβαρό  θέμα.
Σύμφωνα με το άρθρο 58 παράγραφος 1. και 1β) του Ν.3852/2010 που αναφέρεται στις Αρμοδιότητες του δημάρχου καθορίζεται : παρ.1. Ο δήμαρχος προασπίζει τα τοπικά συμφέροντα, κατευθύνει τις δράσεις του δήμου για την υλοποίηση του σχεδίου ανάπτυξης, … … … και ασκεί τα καθήκοντά του με γνώμονα τις αρχές της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας. 1. β) Εκτελεί τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, της οικονομικής και της επιτροπής ποιότητας ζωής. Η μη εκτέλεση των αποφάσεων αυτών συνιστά σοβαρή πειθαρχική παράβαση καθήκοντος. 
Εδώ λοιπόν έχουμε σαφή καταστρατήγηση των αναφερομένων στη παρ.1 «της προάσπισης των τοπικών συμφερόντων» και της 1.(β) που αναφέρεται στην εκτέλεση των αποφάσεων. Στο συμβούλιο της 1/2/2012 για το υπόψη θέμα είχα εισηγηθεί στο δήμαρχο να αποδεχθεί την πρότασή μου να ζητήσουμε από τη ΔΕΠΑ αντισταθμιστικά όπως:
α) εφάπαξ ποσό 40.000.000€  για τη μέχρι σήμερα χρήση από τη ΔΕΣΦΑ όλης της έκτασης της νήσου Ρεβυθούσας
β) την καταβολή ετήσιου τιμήματος των 500.000€ και
γ) την παροχή φυσικού αερίου στο νησί, με μειωμένο τιμολόγιο κατανάλωσης (από -30% έως -40%) για τα νοικοκυριά, δεδομένου ότι, η εκμετάλλευση και χρήση του εδάφους της Ρεβυθούσας θα είναι ες αεί.
 Πως θα διεκδικήσουμε αντισταθμιστικά;  εάν δεν αποστείλουμε ομόφωνη απόφαση  του Δ.Σ με τα αιτήματά μας;
Πως θα δεσμευτεί ο αγοραστής της ΔΕΣΦΑ, ότι θα ικανοποιεί τα αιτήματά μας εάν δεν τεθούν εις γνώση του από τον πωλητή τώρα;.
Καλώ τον δήμαρχο και τον πρόεδρο του Δ.Σ να αναλογιστούν  την ευθύνη τους και να προγραμματίσουν άμεσα τη σύγκληση δημοτικού συμβουλίου με θέμα όπως έχω ζητήσει με το από 13 Μαρτίου έγγραφό μου.
Τους προειδοποιώ ότι θα ζητήσω ευθύνες εάν, για λόγους ολιγωρίας ή κακών χειρισμών, απολέσουμε νόμιμα δικαιώματά μας.

                                                                      Σπύρος Σοφράς
                                                            Υποψήφιος Δήμαρχος Σαλαμίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου