Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Βαγγέλης Αστράκος: “Μ΄ έχει δικαιώσει η νέα συμμετοχή μου στα κοινά”

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΣΤΡΑΚΟ
1.      Ασχοληθήκατε πολλά χρόνια μετά ξανά με τα κοινά, επιλέγοντας μάλιστα αυτή τη φορά να μην είστε εσείς στο τιμόνι του συνδυασμού – πράγμα που παλιότερα σε ραδιοφωνική συνέντευξή σας είχατε αποκλείσει. Πλέον είστε ένα χρόνο δημοτική αρχή. Τελικά, θεωρείτε ότι δικαιωθήκατε για την επιλογή σας;
Η απόφαση που μπορεί να πάρει ένας άνθρωπος ο οποίος έχει υπηρετήσει σε ηγετικό επίπεδο και να ενταχθεί σε μια συλλογική ομάδα κάτω από άλλον επικεφαλής σίγουρα είναι δύσκολη και δημιουργεί και διλήμματα πριν την πάρεις. Όμως καμιά φορά κάτω από ορισμένες συγκεκριμένες πολιτικές συνθήκες αναγκάζεσαι και μπαίνεις σ΄ αυτό το πολιτικό παιγνίδι με την έννοια ότι θα μπορείς έστω κι απ΄ αυτή τη θέση να προσφέρεις για τον τόπο σου ορισμένα πράγματα που κατά τη γνώμη μου είχαν μείνει πίσω επειδή κάποιοι άλλοι δεν μπορούσαν να προωθήσουν. Έτσι μέχρι σήμερα σ΄ αυτό το χρόνο που πέρασε είναι δικαιωμένη η επιλογή μου διότι με τις προσπάθειες και τις προσωπικές μου και του νυν δημάρχου, ο οποίος είναι εργατικότατος και μεθοδικότατος, έχουμε καταφέρει κι έχουμε ανοίξει το δρόμο για την επίλυση πολλών μεγάλων προβλημάτων, κι όταν λέμε μεγάλων προβλημάτων, όχι μόνο σε επίπεδο διαδικαστικό αλλά και κοστοβόρα, μεγάλου οικονομικού κόστους έργα. Αν κάποιος σκεφτεί ότι μέσα σ΄ ένα χρόνο μέσα από τη δράση μας έχουμε εξασφαλίσει 100 εκατομμύρια ευρώ για αναπτυξιακά έργα, για έργα δηλαδή υποδομής, πιστεύω ότι είναι μια πολύ μεγάλη προσφορά. Τούτο μπορεί σήμερα να μη φαίνεται γιατί τα έργα υποδομής είναι κάτω από το έδαφος και δε φαίνονται όμως θα λύσουν σημαντικά προβλήματα όπως η αποχέτευση στο σύνολο των ορίων της πόλης στο σύνολο του Αμπελακίου (Αμπ – Καμ- Σελ) όπως επίσης και στο κομμάτι Αιάντειο Κακή Βίγλα. Τα δύο μόνο αυτά έργα είναι της τάξεως των 43 εκ., δρομολογημένα και πάμε προς την εκτέλεσή τους.

2.      Το τάιμινγκ που αποφασίσατε να ασχοληθείτε και πάλι ήταν το σωστό; Θέλω να πω, υπάρχουν σήμερα οι συνθήκες που θα επέτρεπαν σε μια δημοτική αρχή να παράξει έργο;
Σίγουρα δεν υπάρχουν και οι καλύτερες προοπτικές. Όλοι γνωρίζουν την οικονομική και πολιτική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη χώρα. Αυτό είναι ένα αρνητικό. Όμως αυτό δε σημαίνει ότι σταυρώνεις τα χέρια αλλά αντιθέτως ανασκουμπώνεσαι και τρέχεις περισσότερο προκειμένου να ισορροπήσεις το αρνητικό οικονομικό και πολιτικό κλίμα σε θετικό για το δήμο σου. Πιστεύω ότι η σημερινή δημοτική αρχή έχει ανοίξει ένα μέτωπο επαφών και διεκδικήσεων σ΄ όλα τα πεδία (σε επίπεδο παιδείας, σχολικών μονάδων, σε επίπεδο πολιτισμού κ.α.) Άρα θεωρώ ότι μ΄ έχει δικαιώσει μέχρι τώρα η συμμετοχή μου αφού πιστεύω πως έστω κι ένα λιθαράκι εγώ προσθέτω παραπάνω απ΄ ότι να καθόμουνα στο σπίτι μου και να κοίταγα από μακριά τις εξελίξεις.




3.      Πού βρίσκεται η αποχέτευση του κέντρου κ. Αστράκο; Ο δήμαρχος σε συνέντευξη που μας παραχώρησε μίλησε για Μάιο. Με δελτίο Τύπου μας ενημερώσατε για μια σύνδεση. Αλλά ο κόσμος έχει πιάσει κι ανησυχεί…
Ο κόσμος αυτή τη στιγμή έχει δικαιολογημένα μια δυσπιστία, γιατί 20 -  30 χρόνια που έχει αυτό το πρόβλημα δεν πιστεύει ότι έχουμε οδηγήσει την αποχέτευση στο τέλος και ότι είναι έτοιμος να συνδεθεί, δεν το πιστεύει, θεωρεί ότι τον κοροϊδεύουμε. Η διαδικασία της αποχέτευσης όταν εμείς την παραλάβαμε ήταν πράγματι σε τέλμα, δηλ. σταματημένη με διακοπή εργασιών από το 2009. Αν δηλ. δεν βρίσκονταν χρήματα να συνεχίσει ο εργολάβος, δεν θα προχωρούσε. Έτσι υποχρεωθήκαμε να τρέξουμε για να βρεθούν χρήματα. Πράγματι τότε εξασφαλίσαμε άλλα 2 εκ από το Υπουργείο Δημοσίων  Έργων και το Υπουργείο Οικονομικών, δόθηκαν στους εργολάβους και έκαναν άρση διακοπής εργασιών, βρήκαμε άλλα δύο εκατομμύρια στην πορεία για να συνεχιστεί το έργο κι αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχουμε εξασφαλίσει τα υπόλοιπα 4 βρήκαμε, γιατί το έργο με τον Άγιο Νικόλα ήταν 26 εκατομμύρια. Είχαν πληρωθεί 18 και απαιτούντο άλλα 8. Κατ΄ αρχήν το εντάξαμε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αναγνώρισε δηλ. το υπουργείο ότι είναι αναγκαία (για τα 6). Έχουν και τα 4 εγκριθεί από την αποκεντρωμένη περιφέρεια και το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, έχει εγκριθεί και υπογραφεί και από την αιρετή περιφέρεια και έχει προωθηθεί στο γραφείο του κ. Μωραίτη για να υπογραφεί από κει, πράγμα που μπορεί ήδη να έχει γίνει.
Τώρα, έχουμε κάνει ένα χρονοδιάγραμμα με τους εργολάβους κι έχουμε πει πως έως το Μάιο θα έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του ανατολικού αντλιοστασίου (μπροστά από τον Κανάκη) θα έχουν μπει τα μηχανήματα και το Μάιο θα λειτουργεί. Αφορά το κομμάτι από Άγιο Λαυρέντιο μέχρι τον Κανάκη, βαρυτικό και αναρροφητικό και ο κόσμος θα κληθεί να υποβάλει αιτήσεις για συνδέσεις. Εν τω μεταξύ εδώ και δυόμισι μήνες έχουμε βγάλει την ανακοίνωση για αιτήσεις συνδέσεων για όλη την περιοχή από Λ. Φανερωμένης και πάνω προς τα βόρεια (Μπόσκο, Αλώνια, Βορό), όλο το βαρυτικό αυτό που είναι να συνδεθεί το παλιό δίκτυο της πόλης, δεν υπάρχουν αιτήσεις. Το θέμα δεν νομίζω ότι είναι οικονομικό, υπάρχει δυσπιστία, δεν πείθεται ο κόσμος ότι αυτό θα είναι οριστικό. Ενώ στις δυο τρεις συνδέσεις ενδεικτικά που έγιναν, η γειτονιά γύρω – γύρω έκανε αιτήσεις. Η κάθε σύνδεση είναι αυτόνομη, δεν είναι ανάγκη να έχει κάνει αίτηση ο γείτονας. Το κόστος δεν είναι μεγάλο. Όταν είναι σε 5 εξαμηνιαίες δόσεις και το κόστος μιας σύνδεσης δεν ξεπερνά τα 500 - 600 ευρώ, κάθε 6 μήνες 100 ευρώ, δεν είναι πολύ αν λάβουμε υπόψη ότι αδειάζουν τους βόθρους. Η Τρίτη φάση είναι το αντλιοστάσιο που κατασκευάζεται τώρα πίσω από το Κέντρο Νεότητας. Αφού ολοκληρωθεί θα παραλάβει και θα δουλέψει το τμήμα του Αγίου Νικολάου από τη Λ. Φανερωμένης και κάτω και προς Άγιο Νικόλα. Πιστεύουμε αυτό μέχρι τον Ιούλιο πρέπει να ολοκληρωθεί το αντλιοστάσιο αν πάνε όλα καλά αν όχι άντε να πάει κάνα δυο μήνες πιο πέρα. Μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν συνδεθεί όλα αυτά.  

4.      Με το θέμα των ομβρίων το γίνεται; Έργα βλέπουμε στην Αγ. Μηνά. Είναι για τα όμβρια, είναι της ΔΕΗ, του ΟΤΕ; Τι έργα γίνονται;
Είναι όλα αυτά μαζί γιατί στο σημείο αυτό το ένα δίκτυο είναι πάνω στο άλλο. Τώρα, για τα όμβρια έχουμε αυτή τη στιγμή εγκεκριμένη την πίστωση των 30 εκατ. Αφορά όλη τη Σαλαμίνα από τον Άγιο Νικόλα ως τα Παλούκια, όλη η παλιά πόλη και το Αμπελάκι. Αυτή τη στιγμή επικαιροποιείται η μελέτη για να πάμε σε δημοπράτηση. Πιστεύω ότι μέχρι τέλος του έτους μπορεί κι αυτό να είναι ολοκληρωμένο για να πάμε σε δημοπράτηση. Εμείς βέβαια στο ενδιάμεσο κάνουμε και κάποιες παρεμβάσεις, όπως αυτή στον Άγιο Μηνά τώρα, που θα υπολογιστεί βέβαια μέσα στο έργο, γιατί το κάνουμε από τώρα για να προλάβουμε. Το κομμάτι αυτό πιάνει από τον Άγιο Μηνά και θα κατέβει μέχρι τη θάλασσα. Αφού τελειώσει, θα πέσει τάπητας καινούριος και θα σκάψουμε τη  Μ. Κριτσίκη. Εκεί θα μπει δεύτερος αγωγός, που θα πιάσει από τη Λ. Φανερωμένης και θα κατέβει στη θάλασσα, θα είναι ο κεντρικός συλλεκτήρας. Κοιτάξετε, θα είναι έργα που θα μας φάνε ένα χρονικό διάστημα αλλά θα είναι οριστικά και θα επιλύσουν το μεγάλο πρόβλημα με τα όμβρια.

5.      Ποια άλλα έργα είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή;
Πολλά έργα τρέχουν παράλληλα ή είμαστε στο στάδιο των αδειοδοτήσεων. Για παράδειγμα ο Παιδικός Σταθμός των Αμπελακίων. Ακούστε, για να μπορέσεις σήμερα, ιδιαίτερα μέσα σε τόσο δύσκολες συνθήκες,  να εξασφαλίσεις χρηματοδοτήσεις, πρέπει να παρουσιάζεις αυτό που λέμε ώριμες μελέτες. Τελείωσαν οι εποχές που έστελνες ένα έγγραφο και ζητούσες έτσι απλά να σου χρηματοδοτήσουν ένα έργο. Έτσι και στην περίπτωση του Παιδικού Σταθμού απαιτείται ώριμο έργο, άρα οικοδομική άδεια.
Δεν υπήρχαν άλλα οικόπεδα που να πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις; Γιατί καταλήξατε στο συγκεκριμένο χωρίς να γίνει ας πούμε πρόσκληση ενδιαφέροντος;
Χώροι βρέθηκαν αλλά δεν ήταν έτοιμοι για οικοδόμηση γιατί δεν πληρούσαν τους όρους δόμησης. Και το βασικότερο ήταν ότι το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για παιδικό σταθμό είχε χρονικά περιορισμούς, δεν είχαμε την πολυτέλεια να ψάχνουμε μήνες.  Για να διασφαλίσουμε το δήμο,  επιλέξαμε τη διαδικασία να  κάνουμε προσύμφωνο με τον ιδιοκτήτη, να εκδώσουμε την οικοδομική άδεια, θα καταθέσουμε την πρότασή μας κι αφού χρηματοδοτηθεί και εγκριθεί, τότε θα προχωρήσουμε στο συμβόλαιο με τον ιδιοκτήτη. Αν η χρηματοδότηση του Παιδικού Σταθμού δεν εγκριθεί, τότε η συμφωνία είναι να μην προχωρήσουμε στο συμβόλαιο. Άρα ο δήμος έχει να ωφεληθεί απ΄ αυτή τη διαδικασία, δεν έχει να χάσει.
Με το δημοτικό Σχολείο στα Σελήνια τι γίνεται κ. Αστράκο;
Εκεί βρέθηκε οικόπεδο 4 στρεμμάτων έναντι της Δημοτικής Κοινότητας, κατάλληλο για σχολείο αλλά ο ιδιοκτήτης δεν το πουλά, αφού ο ΟΣΚ το πληρώνει με βάση την αντικειμενική αξία, η οποία ανέρχεται σε ούτε το ήμισυ του ποσού που ζητά ο ιδιοκτήτης.
Έχετε εξετάσει να πάτε στη λύση που πρότεινε ο τέως δήμαρχος Αμπελακίων για επέκταση του νυν Δημοτικού Σχολείου, την οποία είχε εγκρίνει ο ΟΣΚ;
Στη λύση αυτή εγείρει σοβαρές αντιρρήσεις ο Σύλλογος Γονέων και οι εκπαιδευτικοί. Υπάρχει μια προσπάθεια για αναγκαστική απαλλοτρίωση. Κοιτάξτε, το θέμα δεν έχει εγκαταλειφτεί. Βρίσκεται δηλαδή σε εκκρεμότητα, αν θα εξακολουθήσουμε τις προσπάθειες για ανεύρεση νέου οικοπέδου ή αν θα πάμε στην προηγούμενη λύση.
Ποια άλλα έργα βρίσκονται στα σκαριά;
-Από τα χρηματοδοτικά προγράμματα που έχουμε προχωρήσει, έχουμε κάνει ένα για ΧΑΔΑ, που ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί και αφορά αποκατάσταση της παλιάς ΧΑΔΑ στη Γούβα Μπατσί και τη δημιουργία νέων χώρων για την καλύτερη οργάνωση της αποκομιδής των απορριμμάτων.
 -Έχουμε ακόμη καταθέσει ένα άλλο πρόγραμμα στα πλαίσια του «Σχεδίου Μπαλτατζής» που έχει να κάνει με την προστασία των δασών, ασφάλεια δασών, διάνοιξη δρόμων, συστήματα παρακολούθησης, κ.ά.
-Άλλο έργο εγκρίθηκε προχθές για τη διάνοιξη και διαπλάτυνση του δρόμου των Κανακίων, της τάξεως των 7.300.000ευρώ, πέρασε το Περιφερειακό Συμβούλιο και εγκρίθηκε η σκοπιμότητά του.
-Φυσικά ολοκληρώνουμε τη μελέτη επέκτασης του Κέντρου Υγείας, της τάξεως του 1.230.000 - και αυτή η χρηματοδότηση θα έχει αίσιο τέλος.
-Η Πλατεία Μακεδονίας τελειώνει, κι αυτό έργο της πρ. Νομαρχίας, προϋπολογισμού 600.000ευρώ.
-Η ύδρευση πάει επίσης καλά, ενισχύοντας το δίκτυο που ξεκινά από Φανερωμένη και θα συναντήσει τον αγωγό που πάει προς τη δεξαμενή, προκειμένου να ενισχύσει την ποσότητά μας. Θα σκαφτεί όλη η Φανερωμένη, θα περάσει από την Ψιλή Άμμο, θα πάει προς τ΄ Αστέρια και θα φτάσει στα Βασιλικά. Τώρα το έργο εκτελείται στο παραθαλάσσιο κομμάτι και θα συνεχίσει στο χερσαίο ακολουθώντας την παραπάνω διαδρομή. Κι αυτό είναι ένα πολύ μεγάλη παρέμβαση, που θα εκτελέσει βέβαια η ΕΥΔΑΠ, όχι εμείς.

6.      Με την αποχέτευση, το ήδη κακό οδικό δίκτυο του νησιού υπέστη ακόμη ένα πλήγμα που δεν έκλεισε. Να μην αναφέρουμε τα πλήγματα που δέχεται καθημερινά από άλλα έργα άλλων φορέων, βλ. ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κλπ. Τώρα, τι γίνεται; Θα αποκατασταθούν οι δρόμοι; Το οδόστρωμα σε κάποια σημεία έχει γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνο, π.χ. Αγ. Νικολάου και οι οδηγοί πρέπει να αποφεύγουν συνεχώς λακκούβες, πράγμα ανέφικτο με την πρώτη βροχή. Τα φρεάτια έχουν μπει μέσα. Υπάρχει πρόβλεψη; Και πότε; 
Εδώ είναι δίλημμα. Ή προχωράς σε οδοποιία κι αμέσως ξεκινάς και σκάβεις πάλι από πίσω ενόψει της αποχέτευσης και των συνδέσεων ή κάνουμε υπομονή ακόμα ένα χρόνο να ολοκληρωθούν οι εργασίες. Δεν περισσεύουν άλλωστε οικονομικά να κάνεις συντήρηση τώρα και του χρόνου να ξανασπάς. Μπορούμε όμως φέτος να προχωρήσουμε σε μελέτη σ΄ όλους αυτούς τους δρόμους για να΄ χουμε τουλάχιστον μια έτοιμη μελέτη, ώστε να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση και να πάμε του χρόνου σε ολοκληρωμένο πρόγραμμα συντήρησης και αποκατάστασης των δρόμων.


7.      Πριν μερικούς μήνες διέρρευσαν φήμες μέσα από το δημαρχείο, από ανθρώπους που μίλησαν μαζί σας ότι παραιτήστε. Το ίδιο βράδυ λάβαμε καθυστερημένα από το γραφείο δημάρχου μια διάψευση που έφερε σαν υπογραφή μόνο το όνομά σας. Τι ακριβώς έγινε;
Ισχύει η διάψευση που έδωσα τότε. Σε μια ιδιωτική κουβέντα είπα ότι διαφωνώ γιατί για μένα είναι θέμα αρχής και για θέματα αρχής μπορεί και να παραιτηθώ. Αυτή η φράση μου παρερμηνεύτηκε δεν ξέρω πως και κάποιοι μίλησαν για παραίτηση, ενώ δε συνέβη κάτι τέτοιο, μέχρι το βράδυ είχε εξαπλωθεί, γι΄ αυτό και αναγκάστηκα να το διαψεύσω.

8.      Θα ήθελα ένα σχόλιό σας για τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή.
Ήταν ένα γεγονός πολύ λυπηρό που θα σηματοδοτήσει την πορεία της χώρας για πολλά χρόνια σε δύο επίπεδα α) σε επίπεδο ουσίας όσον αφορά το θέμα προς συζήτηση, τη δανειακή σύμβαση, μια σύμβαση που πιστεύω ότι θα δέσει χειροπόδαρα την Ελλάδα χωρίς να της δίνει καμιά προοπτική επίλυσης στο οικονομικό της θέμα που αντιμετωπίζεται σήμερα από αυτούς που έχουν τις τύχες μας στα χέρια τους καθαρά λογιστικά και ανταποδοτικά όσο αφορά τους δανειστές μας. Εγώ πιστεύω ότι το πρόβλημα της χώρας δεν είναι αυτές καθαυτές οι οφειλές της αλλά είναι αναπτυξιακό. Κι αυτό διότι εδώ και 20 χρόνια η χώρα μας αποβιομηχανοποιείται και καταστρέφεται παραγωγικά, επομένως δε γεννάται πλούτος. Άρα τις ανάγκες μας τις καλύπταμε με δανεικά και κάποια στιγμή τα δανεικά μας έπνιξαν.
Αν ήθελαν πραγματικά να σώσουν τη χώρα από τον τεράστιο αυτό δανεισμό, κι αν λειτουργούσαν με πολιτική ηθική με γνώμονα το συμφέρον της χώρας και του λαού της, η κατεύθυνση θα΄ πρεπε να ήταν διαφορετική. Αν σήμερα ήμουν βουλευτής η πρότασή μου στο Κοινοβούλιο θα ήταν σε τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις:
Α) Στο κεφάλαιο μείωσης των δαπανών. Για να μειώσεις τις δαπάνες, πρέπει να βρεις εκείνες τις δαπάνες που σου δημιουργούν μεγάλο κόστος δανεισμού. Οι Ένοπλες Δυνάμεις, για παράδειγμα. Αν η Ε.Ε. ήθελε πράγματι να στηρίξει τη χώρα, ένα πολύ πολύ εύκολο και αδαπανές είναι να αναλάβει την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας, ως ευρωπαϊκά σύνορα. Έτσι πολλά εκατομμύρια θα παρέμεναν στα ταμεία της Ελλάδας. Β) Θα μπορούσε να αναλάβει τις υποχρεώσεις των δανείων που έχουμε τουλάχιστον για μία δεκαετία έτσι ώστε η χώρα να μη δαπανούσε μέρος των εσόδων της για την εξόφληση των δανείων, κι ύστερα από μία δεκαετία να ξεκινούσε η χώρα να αποπληρώνει το χρέος, και  Γ) Μια παραγωγική αναδιοργάνωση της χώρας. Η χώρα έχει ανάγκη από αναπροσανατολισμό της παραγωγικής της βάσης στον πρωτογενή τομέα, ο μόνος  που παράγει πλούτο (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, ορυκτός πλούτος συν η μεταποίηση αυτών των πρωτογενών προϊόντων).  Αυτές είναι οι πρωτογενείς πηγές που παράγουν χρήμα. Άρα ένας προσανατολισμός της χώρας, διευρύνοντας την παραγωγή στον πρωτογενή τομέα, θα έφερνε την παραγωγή πλούτου, ώστε στην πορεία να μπορέσει η χώρα να αποπληρώσει τις οφειλές της. Αν αυτό δε γίνεται, η διαδικασία του μνημονίου όπως έχει τεθεί σήμερα, είναι δανεισμός για τα δανεικά. Αυτό μακροπρόθεσμα οδηγεί σε μεγαλύτερο χρέος. Θα χρωστάμε περισσότερα μετά από 6 – 7 χρόνια απ΄ ό,τι χρωστάμε σήμερα κι οι Έλληνες θα΄ ναι φτωχότεροι. Επομένως το συγκεκριμένο μνημόνιο, όπως μπήκε, ούτε αναπτυξιακό δρόμο δείχνει ούτε μείωση του χρέους, αντιθέτως δείχνει καθαρή εξάρτηση, υποτέλεια και υποθήκευση της χώρας στους δανειστές μας.   


9.      Θεωρείτε ότι οι αρχηγοί των μεγάλων κομμάτων είναι εξουσιοδοτημένοι από το εκλογικό σώμα να διαγράφουν όποιον δεν συμφωνεί;
Όχι. Κατ΄ αρχήν είναι αντισυνταγματική η πράξη τους αυτή, παραβιάζει το Σύνταγμα, το οποίο ορίζει ρητά ότι ο βουλευτής αποφασίζει και ψηφίζει κατά συνείδηση. Αυτή τη στιγμή έχουμε ωμή παραβίαση του Συντάγματος από τους αρχηγούς των κομμάτων με φασίζουσα προοπτική κι αυτό είναι πολύ αισχρό από τη στιγμή που έγινε αυτή τη φορά μέσα στο Κοινοβούλιο. Είναι αδιανόητο μέσα στο ίδιο το Κοινοβούλιο οι αρχηγοί των κομμάτων να λένε αν δεν ψηφίσετε αυτό που θέλω εγώ θα σας διαγράψω από το κόμμα.


10.   Αν εσείς ήσασταν τώρα βουλευτής και σας ετίθετο θέμα πειθαρχίας, θα πειθαρχούσατε; Θα περιμένατε την απόφαση του αρχηγού; Ή θα επιλέγατε μόνος σας το δρόμο της εξόδου;
Δεν θα πειθαρχούσα, θα ψήφιζα κατά συνείδηση και θα ψήφιζα όχι. Και θα αντιδρούσα, θα κατηγορούσα τον αρχηγό μου μέσα στη Βουλή ως φασίστα.
Θα φεύγατε από το κόμμα;
Θα τον διέγραφα εγώ στη συνείδησή μου ως αρχηγό.
Θα φεύγατε από το κόμμα;
Όχι, από το κόμμα δε θα΄ φευγα, ούτε τη έδρα μου θα κατέθετα, γιατί ο λαός με εξέλεξε - ο αρχηγός με πρότεινε αλλά ο λαός με εξέλεξε -αλλά θα τον κατηγορούσα μέσα στη Βουλή ως φασίστα. Και το΄ χω κάνει.

11.   Διαφωνήσατε με τη δημοτική αρχή σε μια σειρά σημαντικών θεμάτων, όπως οι ιχθυοκαλλιέργειες, το δασικό, τα τέλη ελλιμενισμού, η αντιμετώπιση του θέματος της ΔΗΚΕΣΑ. Η απόφασή σας να μην φύγετε είναι ζήτημα πρωτίστως ενδοπαραταξιακής συμμαχίας – την οποία υπενθυμίζω σεις ο ίδιος είχατε επικαλεστεί σε παλιότερη συνεδρίαση πάλι για τα ιχθυοτροφεία;
Ένας συνδυασμός, όταν απευθύνεται προς το λαό, έχει ορισμένες βασικές αρχές και προτάσεις πάνω στα θέματα που απασχολούν τον τόπο.  Σ΄ αυτή τη διαδικασία, τώρα, μπορεί ένας σύμβουλος να έχει μια πολύ καλή άποψη, μια θέση που μπορεί να τεθεί σε συζήτηση και να την αποδεκτούν κι οι άλλοι ή και να την απορρίψουν. Αυτό ουσιαστικά είναι ανάπτυξη διαλόγου. Και μέσα από το διάλογο όλοι οι σύμβουλοι έχουν θέσεις και οι θέσεις μπορεί να δημιουργήσουν μια νέα θέση που μπορεί να είναι καλύτερη από την προηγούμενη ή και να επικρατήσει η προηγούμενη. Δεν είναι κακό αυτό. Εγώ είμαι υπέρ της ελεύθερης άποψης όλων των γνωμών και πιστεύω ο συνδυασμός μας το΄ χει κατορθώσει τουλάχιστον μέχρι σήμερα αυτό και το΄ χετε διαπιστώσει.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.
Δυστυχώς, φίλε Αστράκο έχεις χάσει την παληκαριά. Δεν σε κατηγορώ, ίσως φταίει και το γήρας.
Στη ζωή, κάτι κερδίζουμε - κάτι χάνουμε.
Εσύ το τι κερδίζεις το ξέρεις, το τι χάνεις το ξέρεις;

Ανώνυμος είπε...

Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012“Εκεί ψηλά στον λόφο Προφήτη Ηλία υπάρχει ένα μυστικό”



Όλοι έχετε ακούσει το τραγούδι “Εκεί ψηλά στον Υμηττό υπάρχει ένα μυστικό”, όμως στην προκειμένη περίπτωση το μυστικό κρύβετε στον λόφο Προφήτη Ηλία.
Σύμφωνα με πληροφορίες αναγνωστών μας έχει τοποθετηθεί ιστός με κεραία εκπομπής στον ναό Προφήτη Ηλία.
Η “ΣΑΛΑΜΑΝΔΡΑ” βρέθηκε επιτόπου στο σημείο όπου και διαπιστώσαμε και εμείς ότι όντως οι πληροφορίες ήταν σωστές. Αμέσως αρχίσαμε το ρεπορτάζ για να ρίξουμε άπλετο φώς στην περίεργη αυτή υπόθεση. Έκπληκτοι ανακαλύψαμε ότι πρόκειται για έναν ραδιοφωνικό σταθμό, το όνομα αυτού RADIO SALAMIS και η συχνότητα 106,5 fm
Ιδιοκτήτες φέρονται να είναι πάντα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, πολύ γνωστά ονόματα της Κούλουρης. Μάλιστα ορισμένοι από αυτούς είναι και πολιτικά πρόσωπα, που προς το παρόν δεν θα θέλαμε να αναφέρουμε.
Όπως και να έχει το πράγμα γεννιούνται πάρα πολλά ερωτήματα που θέλουν απαντήσεις όπως:
Έχουν άδεια λειτουργίας ραδιοσταθμού;
Είναι ενήμερη η αρχιεπισκοπή Μεγάρων ότι έχει τοποθετηθεί στον ναό ραδιοφωνικός σταθμός; Και αν όχι ποιος έδωσε την εντολή;
Η Δ.Ο.Υ Σαλαμίνος είναι ενήμερη για την λειτουργία αυτού του σταθμού και αν τηρεί τα νόμιμα παραστατικά ( έναρξη επιτηδεύματος, αποδείξεις παροχής υπηρεσιών για τις διαφημίσεις κ.τ.λ)
Ο εξοπλισμός, (κομπιούτερ, μηχανήματα ήχου κ.τ.λ), με τι παραστατικά και ποίου χρήματα αγοράστηκαν;
Ο συγκεκριμένος σταθμός έχει ενημερώσει και πληρώσει την ΑΕΠΙ; (Προστασία Πνευματικής Ιδιοκτησίας) για να μπορεί να παίζει τραγούδια;
Και τέλος να μας ενημερώσουν, αυτή η κεραία που ακτινοβολεί πάνω από τα κεφάλια μας, είναι επιβλαβής για τους κατοίκους της Σαλαμίνας;


Αναρτήθηκε από SALAMANDRA

Ανώνυμος είπε...

ενα μοναχα εχω να σου πω θανασακι αν λεω αν, αυτα που γραφει η σαλαμανδρα ειναι αληθεια τοτε ΜΑΥΡΟ -ΚΑΤΑΜΑΥΡΩ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΣΕ ΕΦΑΓΕ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΑΒΑΝΤΑΡΟΥΝ

Ανώνυμος είπε...

OΛΟΙ ΟΙ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ Η ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΑΚΡΙΒΟΣ ΛΙΓΑ ΜΟΝΟ ΜΕΤΡΑ ΠΑΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΛΗΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΑΜΕΣΑ Ο ΔΗΜΟΣ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΕΡΩΤΗΣΗ.
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΣΟΠΙΚΟΣ ΜΑ Ο ΤΕΛΕΙΟΣ ΠΡΩΣΟΠΙΚΟΣ (ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ) ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ -ΠΛΗΝ ΣΟΦΡΑ;
ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ;
ΡΕ ΛΙΓΟ ΤΣΙΠΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΠΑΝΩ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Βαγγέλη μου διάβασα με μεγάλη προσοχή την συνέντευξή σου (επιτυχία των ΑΝΑΤΡΟΠΩΝ) όλα καλά μου άρεσε δε λέω αν και δεν συμφωνούμε σ’ όλα αυτό όμως δεν είναι πρόβλημα.
Το πρόβλημα είναι στην 7η ερώτηση, τι την θέλεις την εμμονή σου στην θέση της διάψευσης; Δεν ήταν καλύτερα να παρακαλέσεις τον Χρήστο να την διαγράψει;
Δεν σε τιμά αυτή η άποψη, γιατί ξέρεις και ξέρω πως δεν ήταν έτσι δεν σε άκουσε ΜΟΝΟ ένας ή δυο αλλά πολλοί και λογικό γιατί ήσουν εκτός εαυτού.
Ξέχνα το γιατί από σεβασμό στους αγώνες σου ΔΕΝ θα το συνεχίσω, καλή δύναμη.
Εκεί που είσαι ήμουν κι εδώ είμαι θα ‘ρθεις.
Χθεσινός συναγωνιστής σου που σ’ εκτιμά

Αρχειοθήκη ιστολογίου