Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ Η ΟΜΑΔΑ ΠΙΝΓΚ– ΠΟΝΓΚ ΤΟΥ 1ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΠΟ 31/3 ΕΩΣ 6/4 2012

Στις 6-7-8/3/2012 στο Σ.Ε.Φ. πραγματοποιήθηκε η τελική φάση του πανελλήνιου σχολικού πρωταθλήματος Λυκείων στο άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.
            Το 1ο Γ.Ε.Λ. Σαλαμίνας συμμετείχε στο ομαδικό αγώνισμα μαθητών με τους αθλητές του Α.Ο. ΤΕΛΑΜΩΝ Σαλαμίνας: Ρουμελιώτη Κων/νο, Μπαρή Νεοκλή, Δήμογλη Άγγελο και Παπασωτηρίου Δημήτρη. Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής των μαθητών στο σχολείο αλλά και προπονήτριά τους στον ΤΕΛΑΜΩΝΑ είναι η Ηλιάκη Μαρία.
            Αρχικά η ομάδα πήρε την πρόκριση στο νομό Πειραιά, όπου ανήκει η Σαλαμίνα. Στην τελική φάση ανάμεσα σε 24 σχολεία όπου προκρίθηκαν, το 1ο ΓΕΛ Σαλαμίνας ήταν το 4ο φαβορί, βάση της βαθμολογίας που συγκέντρωναν οι μαθητές από τον πίνακα αξιολόγησης της ομοσπονδίας (Ε.Φ.Ο.ΕΠ.Α.).
            Ο πρώτιστος στόχος της ομάδας ήταν μια θέση μέσα στην τριάδα όπου θα τους εξασφάλιζε το συν 10%, 8% ή 7% αντίστοιχα επί της βαθμολογίας τους κατά τις πανελλαδικές εξετάσεις της Γ’ Λυκείου για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
            Στον ημιτελικό η ομάδα νίκησε το 1ο ΓΕΛ Κοζάνης με σκορ (4-2) , το οποίο ήταν το 1ο φαβορί των αγώνων. Στο τελικό αγώνα τα παιδιά νίκησαν το 3ο ΓΕΛ Δράμας με σκορ (4-1) και βρέθηκαν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και φυσικά εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στο παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί από 31/3/ έως 6/4 στην Σαρδηνία της Ιταλίας.
            Άξιο αναφοράς η εκπληκτική εμφάνιση του Κων/νου Ρουμελιώτη όπου τερμάτισε αήττητος στους πανελλήνιους αγώνες, ενώ σημαντική για την επιτυχία αυτή ήταν και η αγωνιστική προσφορά του Μπαρή Νεοκλή. Όλα τα παιδιά της σχολικής ομάδας προέρχονται από τις ακαδημίες πινγκ – πονγκ του ΤΕΛΑΜΩΝΑ, ενώ για 3 χρόνια φοίτησαν στο τμήμα αθλητικής διευκόλυνσης (ΤΑΔ) του 3ου Γυμνασίου Σαλαμίνας.
            Επίσης να αναφέρουμε ότι ο Μπαρής Νεοκλής είναι παραστάτης της σημαίας μας στην επετειακή παρέλαση, αλλά και όλα τα παιδιά είναι αριστούχοι μαθητές με μέσο όρο βαθμολογίας πάνω από 18.
            Αθλητισμός και Άριστη σχολική επίδοση  λοιπόν μπορούν να συμβαδίσουν και ο Άθλος των Σαλαμινίων μαθητών μας το απέδειξε στο έπακρο.





1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΓΕ ΠΑΙΔΙΑ!!!!!!

Αρχειοθήκη ιστολογίου