Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Πρόθυμη η Ομογένεια να βοηθήσει στην ανάδειξη της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας

Με την ευκαιρία των επετειακών εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου, η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Ν. Υόρκης, προσκάλεσε στην Αστόρια τον Δήμαρχο Σαλαμίνας κ. Γιάννη Τσαβαρή να παραστεί στον εορτασμό τιμής και μνήμης της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Παράλληλα εξέφρασαν τη θετική διάθεση να συμπράξουν στην ανάδειξη του ιστορικού γεγονότος της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας και του «ιερού κενοταφικού χώρου του τρόπαιου των ηρώων Σαλαμινομάχων», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
Νέα Υόρκη  13  Φεβρουαρίου  2012

Αριθ. Πρωτ.:3136

ΠΡΟΣ: Αξιότιμο κ. Γιάννη Τσαβαρή
            Δήμαρχο Σαλαμίνας
            Λ. Καραμανλή & Αμμοχώστου 1
            Σαλαμίνα 18900
            GREECE




Αγαπητέ κ. Τσαβαρή,


Η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης σας προσκαλεί να τιμήσετε με τη παρουσία σας τις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 με αποκορύφωμα τη μεγαλειώδη Παρέλαση στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης την 25η Μαρτίου 2012.
Την ανωτέρω απόφαση λάβαμε, κατόπιν συζήτησης με τον κ. Ernest Κολλητίδη, διότι πιστεύουμε ότι η εδώ παρουσία σας θα έδινε την ευκαιρία στους ομογενείς, αλλά και στους Αμερικανούς πολίτες, να ενημερωθούν για το ιστορικό νησί της Σαλαμίνας στην θάλασσα του οποίου έγινε η ξακουστή ναυμαχία που διέσωσε τον Δυτικό Πολιτισμό. Εξ’ άλλου, και η ηρωική Επανάσταση του 1821 και η καταπληκτική αντίσταση και νίκη των Ελλήνων το 480 π.χ. είχαν τον ίδιο σκοπό -- την Ελευθερία της Ελλάδος!
Παράλληλα με τα ανωτέρω, θα ήταν ωφέλιμο να γίνει ανασκόπηση της σημερινής κατάστασης του ιερού κενοταφικού  χώρου και τρόπαιου των ηρώων Σαλαμινομάχων ώστε να ζητηθεί, εάν κριθεί ωφέλιμο, και η δυνατή συμβολή και σύμπραξη της ομογένειας.
Αναμένοντας την απάντησή σας
Με εκτίμηση,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
                                                                                 
                                                                                               
Ηλίας Τσεκερίδης                                                               Πέτρος Γαλάτουλας
Πρόεδρος                                                                               Γενικός Γραμματέας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι καιροί είναι δύσκολοι.
Να αφήσουνε τις μαλακίες και να παραδειγματιστούνε από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων μείζονος SAN FRANZISCO που αποφάσισε τα εκατοντάδες χιλιάδες δολλάρια που θα ξόδευαν για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, να τα δώσουν σαν βοήθεια στην Ελλάδα και να μην κάνουν παρέλαση.
Αυτή είναι υπεύθυνη στάση, κι όχι πάλι χορούς και πανηγύρια.
(Ειδήσεις των 8 μ.μ. στο MEGA χθες Καθαρή Δευτέρα)

Αρχειοθήκη ιστολογίου