Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

«Κόκκινο» παγοθραυστικό!

Φωτιά στη Μόσχα! Θρύλε, και η Ευρώπη είναι δική σου! Ένας ψυχωμένος Ολυμπιακός, που ήταν σε όλη τη διάρκεια του ματς ανώτερος της Ρουμπίν, επικράτησε μέσα στο «Λουζνίκι» με 1-0, χάρη σε γκολάρα του Φουστέρ και απέκτησε σαφές προβάδισμα πρόκρισης στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ! Παρά το κρύο, τις αντίξοες συνθήκες και κόντρα και στην ατυχία (τραυματισμός Μέλμπεργκ, αποβολή Μέγερι), ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη, έχοντας ως μορφή του αγώνα τον Ρόι Κάρολ!
 

Για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, ο Ερνέστο Βαλβέρδε προχώρησε σε αλλαγές στην ενδεκάδα του Θρύλου, αρχίζοντας το ματς με τον Μέγερι ανάμεσα στα δοκάρια, τον Τοροσίδη σε θέση δεξιού μπακ, τον Χολέμπας να καλύπτει αυτή του αριστερού, τους Μαρκάνο, Μέλμπεργκ ως στόπερ, τους Ορμπάιθ, Μανιάτη, Μακούν να αποτελούν την τριάδα του κέντρου και τους Φουστέρ, Μιραλάς, Τζιμπούρ να συνθέτουν αυτή της επίθεσης.

Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε περίπου ένα τέταρτο να συνηθίσει στις πρωτόγνωρες συνθήκες, από τους -13 βαθμούς και τον συνθετικό χλοοτάπητα του «Λουζνίκι», αλλά μετά το 15' πήρε μπρος. Στο 14' έγινε το πρώτο σουτ του ματς, με τον Μέγερι να μη δυσκολεύεται από την προσπάθεια του Βαλντέζ, στο 15' το σουτ του Μανιάτη έξω από την περιοχή ήταν πολύ άστοχο, στο 16' Μιραλάς και Μακούν συνδυάστηκαν, ο πρώτος μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή, πέρασε την μπάλα πάνω από τον Αρλάουσκις, αλλά αυτή πέρασε παράλληλα από την εστία της Ρουμπίν, δίχως κάποιος να τη βρει. Στο 17', μετά από γύρισμα του Τζιμπούρ στο ύψος της περιοχής, το διαγώνιο σουτ του Χολέμπας ήταν για λίγο άστοχο και στο 23' η ατυχία χτύπησε ξανά την πόρτα του Ολυμπιακού.

Σε μία έξοδό του ο Χολέμπας εκτός από την μπάλα βρήκε και τον Μέλμπεργκ, σε πλευρά και αυχένα, ο Σουηδός σωριάστηκε στο έδαφος ζαλισμένος, μετά από δύο λεπτά επανήλθε στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν άντεξε πολύ δίνοντας στο 32' τη θέση του στον Παπάζογλου. Απόντος του Αβραάμ, δηλαδή, ο Ολυμπιακός έχασε και το άλλο βασικό του στόπερ, ο οποίος υπέστη διάσειση!

Στο 34' το φάουλ του Νάτκο δεν ανησύχησε τον Μέγερι και στο 39' ο Ολυμπιακός είχε την τελευταία φάση του ημιχρόνου: μετά από κάθετη του Φουστέρ, το σουτ του Τζιμπούρ μέσα από την περιοχή κόντραρε ο Νάβας, στη συνέχεια ο Αλγερινός σέντραρε, ο Αρλάουσκις έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, αλλά ο Μανιάτης από το ύψος του πέναλτι δεν μπόρεσε να προωθήσει την μπάλα στα δίχτυα.
Ένα 45λεπτο, στο οποίο ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος, είχε φάσεις και δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου από την Ρουμπίν, την ανάπτυξη της οποίας... ξεχαρβάλωσε με το συστηματικό και προσηλωμένο πρέσινγκ του.

Με την έναρξη της επανάληψης άρχισε να βγαίνει η κούραση στους παίκτες του Ολυμπιακού, με τη Ρουμπίν να απλώνει το παιχνίδι της, καθώς ο Μπερντίεφ πέρασε τον Ανσάλντι στο ματς και έδωσε περισσότερες ευκαιρίες στον Κουζμίν να προωθείται από τα δεξιά. Στο 48' μετά από ωραία πάσα του Κουζμίν, ο Βαλντές έπιασε το διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Μέγερι να ίπταται και να αποκρούει, στο 51' από τη σέντρα του Τοροσίδη, ο Μακούν από τη μικρή περιοχή δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά στο 70' ήρθε το γκολ για τον Θρύλο: από φάουλ του Ορμπάιθ, ο Τοροσίδης έπιασε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, εν συνεχεία οι γηπεδούχοι απομάκρυναν σε κόρνερ, από την εκτέλεση του οποίου και το διώξιμο της μπάλας με γροθιές από τον Αρλάουσκις, αυτή στρώθηκε στον Φουστέρ, ο οποίος με σουτάρα από το ύψος του πέναλτι έκανε το 0-1!

Δύο λεπτά αργότερα, ωστόσο, η Ρουμπίν έπιασε τον Ολυμπιακό πάνω στους πανηγυρισμούς και τον αιφνιδίασε: από την κάθετη πάσα του Νάτκο ο Καραντενίζ βγήκε απέναντι στον Μέγερι, προσπάθησε να τον περάσει και έπεσε στο έδαφος, με τον Σέρβο διαιτητή Μάζιτς να υποδεικνύει πέναλτι και να αποβάλει τον Ούγγρο. Ο Βαλβέρδε αναγκαστικά έριξε τον Κάρολ στο ματς αντί του Φουστέρ και το ντεμπούτο του Βορειοϊρλανδού ήταν εντυπωσιακό από το... πρώτο άγγιγμα της μπάλας! Ο Νάτκο εκτέλεσε στο 76' το πέναλτι, αλλά ο Κάρολ απλώθηκε στην αριστερή του γωνία και το απέκρουσε!

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός, με την είσοδο και του Μοδέστο στο ματς, έσφιξε την άμυνά του και η μοναδική αξιόλογη προσπάθεια των γηπεδούχων καταγράφηκε στο 93', όταν ο Μάρτινς έστρωσε στον Καραντενίζ, αλλά το σουτ του τελευταίου μπλόκαρε με ωραίο τάκλιν ο Παπάζογλου...

Την κίτρινη κάρτα του Μάζιτς αντίκρισαν οι Καραντενίζ (18'), Μιραλάς (56'), Παπάζογλου (67'), Νάτκο (69'), Μαρκάνο (73').

ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ: Αρλάουσκις, Κουζμίν, Νάβας, Μποκέτι, Σαρόνοφ, Ριαζάντσεφ (83' Κασάεφ), Νέμοφ, Καραντενίζ, Νάτκο, Βαλντέζ (81' Μάρτινς), Ντιαντιούν (46' Ανσάλντι).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μαρκάνο, Μέλμπεργκ (32' λ. τρ. Παπάζογλου), Μανιάτης, Μακούν, Ορμπάιθ, Φουστέρ (75' Κάρολ), Μιραλάς, Τζιμπούρ (80' Μοδέστο).
Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 της Ρούμπιν Καζάν στο «Λουζνίκι» της Μόσχας, στο πρώτο παιχνίδι για την φάση των «32» του Europa League και πλέον απέκτησε μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση, αφού το δεύτερο παιχνίδι θα διεξαχθεί στο «Γ. Καραίσκάκης».Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε αψήφησαν το πολικό κρύο (-12) και επικράτησαν 1-0 με γκολ που πέτυχε ο Νταβίντ Φουστέρ στο 71ο λεπτό. Ένα λεπτό πριν ο Ισπανός είχε δοκάρι με κεφαλιά.

Στο 72’ ο Μπάλαζ Μέγιερι αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα, αφού ανέτρεψε στην περιοχή τον Γκοκντενίζ, όμως ο Κάρολ απέκρουσε το πέναλτι του Νάτσο.

Ρούμπιν Καζάν – Ολυμπιακός 0-1 (ΑΝΤ-1)

Γκολ:
71' Φουστέρ
70' δοκάρι με τον Φουστέρ
75' Ο Ρόι Κάρολ απέκρουσε το πέναλτι του Νάτσο!

Κίτρινες κάρτες:
Καραντενίζ, Νάτσο - Μιραλάς, Παπάζογλου, Μακούν

Κόκκινες κάρτες:
72' Μέγερι

Ρούμπιν Καζάν (Κούμπαν Μπερντίγεφ):
Αρλάουσκις, Κούζμιν, Νάβας, Μποκέτι, Σαρόνοφ, Νέμοφ, Ριαζάντσεφ, Νάτσο, Καραντενίζ, Ντιάντιουν (46' Ανσάλντι), Βαλντές (81' Μάρτινς).

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε):
Μέγερι, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μαρκάνο, Μέλμπεργκ (33' Παπάζογλου), Μανιάτης, Ορμπάιθ, Μακούν, Μιραλάς, Φουστέρ (74' Κάρολ), Τζιμπούρ (81' Μοντέστο).

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ETSI GAMAI O PEIRAIAS
BAZELAKIA H SEIRA SAS

Αρχειοθήκη ιστολογίου