Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

«Δε χωράνε όλα σε ένα Δέντρο!»


Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, μία εβδομάδα πριν τη γιορτή των Χριστουγέννων, ο Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας πήρε την πρωτοβουλία να στολίσει το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της Ανακύκλωσης στην Πλατεία Αντιστάσεως, έξω από το Flamingo.
Aπό πολύ νωρίς μαζεύτηκαν μικροί και μεγάλοι, φέρνοντας κάθε είδος ανακυκλώσιμων συσκευασιών προκειμένου να στολίσουν με αυτές το δέντρο, στην κορυφή του οποίου είχε πολύ έντεχνα τοποθετηθεί το σήμα της Ανακύκλωσης. Κάποιοι μάλιστα έφεραν και συσκευασίες τις οποίες είχαν μετατρέψει με πολύ ευρηματικό τρόπο σε πραγματικά Χριστουγεννιάτικα στολίδια!

Ο σκοπός της συγκεκριμένης εκδήλωσης ήταν διπλός: Αρχικά, τη δημιουργία μίας ευχάριστης Χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη όλοι μας τις δύσκολες ημέρες που περνάμε και κυρίως την ευαισθητοποίηση του κόσμου και των αρμόδιων φορέων στο σοβαρό θέμα της Ανακύκλωσης. Στο τέλος μάλιστα ζωγραφίστηκαν ξύλινα πλακάτ με γιρλάντες από κουτάκια αναψυκτικών και έφεραν διάφορα μηνύματα (όπως τα ακόλουθα) για την ανακύκλωση που στη Σαλαμίνα δυστυχώς φτάνει μόνο μέχρι το  2% του συνόλου των απορριμμάτων.
«Στολίζουμε, Ευαισθητοποιούμε, Διεκδικούμε»
«Οι ανακυκλώσιμες συσκευασίες δεν είναι σκουπίδια, αλλά στολίδια και πρώτες ύλες»
«Δε χωράνε όλα σε ένα Δέντρο! Ανακύκλωση σε όλο το νησί ΤΩΡΑ!»
Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο για την ανταπόκρισή του και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!
Περισσότερες φωτογραφίες εδώ 
PERIVOS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου