Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ

Πριν 9 μήνες ομάδα του Perivos σε μια με νυχτερινή εξόρμηση (δες εδώ) αποκάλυψε την παράνομη εναπόθεση σκουπιδιών και μπαζών σε ιδιωτικό χώρο στο δρόμο που οδηγεί στη θέση “Γούβα – Μπατσί) από φορτηγά που έρχονταν από την Αθήνα!  Καταγγείλαμε το γεγονός στην Αστυνομία και στην Δημοτική Αρχή (η οποία προέβη σε μήνυση).  Παράλληλα ενεργοποιήθηκε και το Δασαρχείο καθώς πρόκειται για δασική έκταση.  Έπειτα από έγγραφο της κίνησης πολιτών Ν.ΑΥ.ΜΑΧΙ.Α ενημερώθηκε η Περιφέρεια Αττικής και συγκεκριμένα η Δ/νση Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου, η οποία αφού έκανε αυτοψία στις 10 Ιουνίου στην περιοχή και διαπίστωσε πλήθος υγειονομικών και περιβαλλοντικών παραβάσεων, απέστειλε έγγραφο στο Δήμο Σαλαμίνας και στο Α/Τ Σαλαμίνας στις 1 Ιουλίου (δες το έγγραφο εδώ) ζητώντας από αυτούς να παρέμβουν προκειμένου να καθαριστεί και αποκατασταθεί ο χώρος από τον ιδιοκτήτη της έκτασης.
Παρ' όλα τα παραπάνω η σημερινή εικόνα της περιοχής όχι μόνο δεν έχει αλλάξει θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων της Σαλαμίνας, αλλά επιχειρείται συγκάλυψη της παράνομης χωματερής με την εναπόθεση χώματος προκειμένου να μην είναι εμφανής οι τόνοι σκουπιδιών που βρίσκονται εκεί.
Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να ενεργοποιηθούν προκειμένου να μην αγνοηθεί ακόμη ένα περιβαλλοντικό έγκλημα στο νησί μας.  Ο Perivos θα ενημερώσει και εγγράφως άμεσα την Περιφέρεια, τη Δημοτική Αρχή, το Δασαρχείο και την Αστυνομία.  Ζητάμε από τους συμπολίτες μας να καταγγείλουν άμεσα στις αρχές οποιαδήποτε προσπάθεια συγκάλυψης της χωματερής πέσει στην αντίληψη τους.

Perivos

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Νοσταλγική Κουλουριώτικη βραδιά
Βράδυ της 25ης Νοέμβρη, στην γνωστή ταβέρνα «ΚΑΡΝΑΓΙΟ» της Σαλαμίνας. Η παρέα μεγάλη, το τραπέζι τοποθετημένο «τραβέρσα» στην μέση του μαγαζιού για να τους χωρέσει όλους. Ήταν, πρώην αρχηγοί, ανώτατος αξιωματικός, καπετάνιοι, καθηγητές, μηχανικοί, αλλά κι άλλοι θαμώνες όλοι γνωστοί Κουλουριώτες.
Στην μεγάλη παρέα για διασκέδαση των συνδαιτυμόνων συμμετείχε το «ΚΟΥΑΤΡΟ ΚΙΘΑΡΑ», έτσι το ονομάσαμε αυτό το βράδυ με τους τροβαδούρους κιθαριστές:
Παναγής Καπετάνιος, Κώστας Φαρμάκης, συνεπικουρούμενοι από τον Οδυσσέα Κουτσούκο, ο τέταρτος ήταν ο καπταν Μιχάλης ο Δελημιχάλης, ο οποίος ήταν και η έκπληξη της βραδιάς, διότι εμείς τον ξέραμε για ΣΟΛΙΣΤ του μπουζουκιού, αλλά τα μαγικά του δάχτυλα και η παράξενη σε σχήμα κιθάρα έδιναν μια ξεχωριστή νότα στην μουσική.
Ρεπερτόριο που θα το ζήλευαν πολλοί επαγγελματίες, άρχισαν με τραγούδια της δεκαετίας του 50 και τέλειωσαν με τα τελευταία σουξέ. Τραγούδησαν Πολυμέρη – Γούναρη – Παναγόπουλο – Βέμπο – Δανάη – Βαμβακάρη – Τσιτσάνη – Παπαϊωάννου – Μπαγιαντέρα – Μητσάκη – Ζαμπέτα – Θεοδωράκη – Ξαρχάκο – Καλδάρα και πολλούς άλλους.
Quest Star της βραδιάς ο δήμαρχος κ. Γιάννης Τσαβαρής εθεάθη περί τα μεσάνυχτα, σαν τον κομήτη του Χάλεϊ, παρέμεινε μόνο για λίγα λεπτά στην μεγάλη παρέα και απεχώρησε.
Υ.Γ.: Για τους καχύποπτους, σημειώνω και πιστεύω ότι η παρουσία του Δημάρχου ήταν τυχαία και ότι το panel, δεν ήταν στημένο από κάποιον, αλλιώς οι συμμετέχοντες στην παρέα θα θεωρούνταν γλάστρες του Δημάρχου.
Παράκληση για δημοσίευση

Αρχειοθήκη ιστολογίου