Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σαλαμίνας  σε συνεδρίασή  του  στις   17/10 /2011,    συζήτησε  το θέμα  της ονομασίας << Αίαντας>>, σε ειδικό όχημα που χρησιμοποιεί η ΕΛΑΣ. Το όχημα αυτό έχει την δυνατότητα να εκτοξεύει νερό και μπογιά κατά των πολιτών  που συμμετέχουν  σε συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας. Η πίεση του νερού προγραμματίζεται με υπολογιστή με συνέπεια να είναι μεγάλος ο κίνδυνος τραυματισμού των πολιτών. Επί πλέον εκτοξεύοντας μπογιά μαρκάρει  τους  διαμαρτυρόμενους πολίτες.  Όλα τα παραπάνω είναι προσβλητικά  για το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας μας όπως επίσης και  για την Σαλαμίνα.                                                                                                                                         
               Ο βασιλιά της, ο Αίας, ήταν ο δεύτερος Αχαιός σε δύναμη, μετά τον Αχιλλέα, στην εκστρατεία της Τροίας. Όπως αναφέρει ο Όμηρος, πέρα από την μεγάλη σωματική του διάπλαση και την ανδρεία που επέδειξε πολεμώντας για την πατρίδα ήταν και γενναιόκαρδος υπερασπιστής  των πανανθρώπινων αξιών. Έτσι δεν φοβήθηκε να αντιμετωπίσει  πλήθος εχθρών και να  αποσπάσει από τα χέρια τους τα  νεκρά σώματα του Πάτροκλου και του Αχιλλέα. Επίσης ξεχώριζε για την παροιμιώδη φιλοτιμία του γι΄ αυτό διαπιστώνοντας την οικτρή κατάσταση στην οποία είχε περιπέσει, όταν η θεά Αθηνά του προκάλεσε πνευματική διαταραχή, τερμάτισε την ζωή του, πέφτοντας πάνω στο ξίφος του.
        Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του,  χαρακτηρίζει ανιστόρητη την ενέργεια να δοθεί η ονομασία  <<Αίαντας>>  σε  όχημα που, λειτουργώντας αντιλαϊκά, θέτει σε κίνδυνο την ζωή και την θίγει την υπόληψη Ελλήνων πολιτών  ενώ παράλληλα προσβάλλει την ιστορία του Νησιού μας και  τη μνήμη του αρχαίου βασιλιά της και  απαιτεί την άμεση απαλοιφή αυτής.
Το παρόν ψήφισμα να κοινοποιηθεί:
1.- Αξιότιμο  Πρωθυπουργό
2.-Αξιότιμο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
3.- Αξιότιμο Πρόεδρο της Βουλής
4.- Αξιότιμους Βουλευτές Περιφέρειας
5.-Στην ΕΛ.ΑΣ
6.-Στον Ημερήσιο τύπο Αθηνών
7.-Στον Τοπικό Τύπο
Έτσι συντάχθηκε το παρόν ψήφισμα και υπογράφτηκε:
Ο Πρόεδρος Δ.Σ.                                 Ο Γραμματέας                      Τα μέλη
Νίκος Κόγιας                                Σπυρίδων Κουτσούκος        Υπογραφές παρόντων
                       
                                                                              Σαλαμίνα  21  Οκτωβρίου 2011
                                                                                     Α κ ρ ι β έ ς  Α ν τ ι γ ρ α φ ο                                                                                                              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
          ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ   ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ                                                         
                                                                                                 
      ΝΙΚΟΣ ΚΟΓΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου