Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Σύσκεψη για το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων

Στην Αντιπεριφέρεια Νήσων συνεκλήθη χθες, Πέμπτη 11 Νοεμβρίου, από τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Δημήτρη Κατσικάρη, ευρεία σύσκεψη για το Ρυθμιστικό Σχέδιο των Νησιών, προκειμένου να οργανωθεί η διαδικασία πληρέστερης ενημέρωσης των Δήμων για την τελική κατάθεση των προτάσεών τους προς τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αττικής, πριν τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το σχετικό σχέδιο νόμου. Στη σύσκεψη προσεκλήθησαν, συμμετείχαν και ενημέρωσαν ενδελεχώς για το σχέδιο νόμου τους εκπροσώπους των δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, η Αντιπρόεδρος του ΟΡΣΑ Δανάη Αντωνάκου και η προϊσταμένη του οργανισμού Ελένη Ηλιοπούλου.
Στη σύσκεψη μετείχαν, ο Δήμαρχος Αίγινας Θεοδόσης Σακκιώτης, ο Δήμαρχος Τροιζηνίας Γιάννης Σαμπάνης, ο Δήμαρχος Πόρου Δημήτρης Στρατηγός, ο Δήμαρχος Ύδρας Άγγελος Κοτρώνης, ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σαλαμίνας Νίκος Κόγιας, ο δημοτικός σύμβουλος Σπετσών Ηλίας Φριντζάλας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αγκιστρίου Χρήστος Τζάνος και Κυριάκος Λογοθέτης, η ειδική σύμβουλος του δημάρχου Κυθήρων Σοφία Ευστρατίου και ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Πόρου - Τροιζηνίας Ανδρέας Δανόπουλος, οι οποίοι εξέφρασαν τις απόψεις τους, έθεσαν κρίσιμα ερωτήματα και ενημερώθηκαν για την πορεία του σχεδίου νόμου εις ότι αφορά τα Νησιά.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Το Ρυθμιστικό των νησιών μας και της Τροιζηνίας είναι μια πολυσήμαντη εξέλιξη για την πορεία τους και υπ’ αυτή την έννοια η Περιφέρεια και οι Δήμοι όφειλαν και οφείλουν μέχρι τέλους να είναι συνδιαμορφωτές σε μια υπόθεση που αφορά το μέλλον τους και τις προοπτικές ανάπτυξής τους. Έχουμε δημιουργικές και πρωτοπόρες απόψεις και προτάσεις τόσο για το Ρυθμιστικό αυτό καθ’ εαυτό, όσο και για το Σχέδιο Δράσης που θα το συνοδεύει. Τις διατυπώσαμε με σαφήνεια στην ηγεσία του ΟΡΣΑ, η οποία μας άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή και είμαστε βέβαιοι πως θα λάβει υπόψη της τις παρατηρήσεις μας, όπως και τις γραπτές εισηγήσεις των δήμων που σήμερα αποφασίσαμε να αποσταλούν.
Η βασική μας θέση είναι να προβλεφθεί -όπως πολύ σωστά γίνεται για τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα- η έκδοση ειδικού σχεδίου με μορφή Προεδρικού Διατάγματος, για όλα τα νησιά και τις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, που θα εξειδικεύει ή και θα τροποποιεί το περιεχόμενο του Ρυθμιστικού, λαμβάνοντας υπόψη τις τοπικές ιδιομορφίες.
Η συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων με τους Δήμους, σε αυτό ακριβώς αποσκοπεί, και είμαστε βέβαιοι ότι στις τελικές αποφάσεις για το Ρυθμιστικό -το οποίο είναι «ο καταστατικός χάρτης» της ανάπτυξης των νησιών- θα ληφθεί υπόψη η βούληση των τοπικών κοινωνιών, για τις οποίες όλοι έχουμε χρέος να εργαζόμαστε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου