Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

«Σαλαμίνια» και όχι μόνο

Σε συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης εξελίχθηκε η χθεσινή συνάντηση του δημάρχου Σαλαμίνας με τους εκπροσώπους του τοπικού Τύπου με αφορμή τα «Σαλαμίνια 2011». Ο Γ. Τσαβαρής ξεκίνησε υπενθυμίζοντας τις αντιξοότητες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει μετά την εκλογή του, την αναγκαιότητα δηλαδή εφαρμογής του Καλλικράτη και τη δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα, ενώ τόνισε και την κακή, όπως είπε, οικονομική κατάσταση του δήμου, μιλώντας αυτή τη φορά για οφειλές 40 εκ. ευρώ επικαλούμενος την απογραφή έναρξης.Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχει κάνει μέχρι σήμερα η δημοτική αρχή σε σχέση με τα σοβαρά προβλήματα της πόλης, όπως η αποχέτευση, το ΓΠΣ, οι οφειλές προς την ΕΥΔΑΠ, το δίκτυο ομβρίων, τα σχολεία, οι αθλητικοί χώροι, η καθαριότητα, ο αθλητισμός, ο πολιτισμός. Ο κ. Τσαβαρής επικεντρώθηκε στον πολιτισμό,  χαρακτηρίζοντάς το κομμάτι αυτό ως την «αιχμή του δόρατος» της δράσης του και συνδέοντάς το με την ανάπτυξη εν είδη μονόδρομου.
Ο δήμαρχος Σαλαμίνας ενημέρωσε σχετικά με τις μέχρι τώρα πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής σε σχέση με το θέμα της ανάδειξης και προβολής της Ναυμαχίας, με ορίζοντα το 2020, οπότε συμπληρώνονται 2.500 χρόνια από το ιστορικό αυτό γεγονός. Αναφερόμενος στα φετινά «Σαλαμίνια» τόνισε ότι «δεν είναι χαζοπανηγυράκι» και πως μέσα από την αναβάθμιση των εκδηλώσεων εκκινεί μια εκστρατεία προβολής της Σαλαμίνας σ΄ ολόκληρο τον κόσμο.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αδελφοποίηση με τις 22 πόλεις που έλαβαν μέρος στη Ναυμαχία (28/9) – θα απέχει μόνο η Λήμνος. 100 άτομα θα αποτελέσουν τις αποστολές που θα φιλοξενηθούν στη Σαλαμίνα το βράδυ αυτό, ενώ θα συμμετέχουν και 10 ξένες πρεσβείες. Τα έξοδα, πάντως, τόνισε ο κ. Τσαβαρής, θα καλυφθούν από χορηγούς και ο Δήμος Σαλαμίνας δεν θα ξοδέψει, όπως είπε,  ούτε 1 ευρώ!   Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα  22 – 29 Σεπτεμβρίου στον Αρχαίο Λιμένα Αμπελακίων, στο Ευριπίδειο Θέατρο, στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, στην αίθουσα «Δ. Μπόγρη», στην Πλατεία Ηρώων και αλλού. Συμπεριλαμβάνουν, ανάμεσα στις άλλες, συναυλία του Χρήστου Νικολόπουλου την Κυριακή 25/9, την οποία διοργανώνει η Αντιπεριφέρεια Νήσων, συναυλία του Κώστα Μακεδόνα σε τραγούδια Μίκη Θεοδωράκη την Πέμπτη 29/9 αλλά και Ημερίδα στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας με τη συμμετοχή Πανεπιστημιακών Καθηγητών την Τρίτη 27/9. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν συμβολικά με κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα και συνέντευξη στο Ζάππειο στους ανταποκριτές Ξένου Τύπου.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ti soi xorigoi einai aytoi poy den exoyn emfanistoi pote,den tha diafimistoyn;
poio einai to antalagma gia thn xorigia an oxi h diafimisei;

kala re malaka anatrepomene den rothses pioi einai; mporei na theloyn kolo.

Ανώνυμος είπε...

oso afora thn synenteyxi sto zapio
kala tha pesi kai to katitis toy o tsabarhs kai o maridakis pros toys antapokrites
an kai tha mporoysan na emfanizontan ekei poy pige kai o vlashs tsakas o ekprosopos toy prigkipa poy tha parei ton panathinaiko toy mpen xalifa

sta grafia toy panathinaikoy tha htan kai tsampa dhmosiothta aytoi kai o mhtsaras

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΨΤΕ ΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ, ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΧΟΝΕΨΑΤΕ ΟΤΙ Ο ΤΣΑΒΑΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ; ΑΚΟΜΑ ΠΟΝΑΕΙ;

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΛΑΘΗ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ.
ΩΣ ΠΟΤΕ ΜΩΡΕ.
2,5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΙΝΑΝΕ.
ΥΠΟΜΟΝΗ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΛΥΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η ΝΑΝΝΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΙΣΠΗΣ ....ΔΕ ΠΑΤΕ ΝΑ ..ΜΥΘΥΤΕ ΛΕΩ ΕΓΩ ΛΑΜΟΓΙΑ Ε ΛΑΜΟΓΙΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου