Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Η Θεωρία του Χάους στα δημοτικά συμβούλια... ...



Αρκεί κάποιος να παρακολουθήσει τα δημοτικά συμβούλια του δήμου Σαλαμίνας για να καταλάβει.
Το χάος είναι ο τελικός στόχος, η μεθόδευση, για να περάσουν κάποιοι τα δικά τους θέματα έστω δια της πλαγίας και με συνοπτικές διαδικασίες.
Εκεί θα παρακολουθήσεις πολλάκις ένα θλιβερό δήμαρχο να μιλά από έδρας με απρέπεια, ειρωνεία, ακόμα και στον ενικό και να βγάζει τα εσώψυχά του και τα απωθημένα του προς την αντιπολίτευση που σε τελευταία ανάλυση, δεν της αναγνωρίζει καν τον θεσμικό της ρόλο για έλεγχο στην εξουσία, μια και διαφαίνεται να αναζητά αβανταδόρους των δημαρχιακών πράξεων και προθέσεων εν λευκώ.
Σοβαρότατο θέμα όπως αυτό της αποχέτευσης Αμπελακίων – Αιαντείου με  πάνω από 45 εκατομμυρίων Ευρώ έρχονται προ Η.Δ. με την αιτιολογία του κατεπείγοντος και ζητά ούτε λίγο ούτε πολύ από το σώμα, να τον εξουσιοδοτήσουν εν λευκώ να υπογράψει το «σύμφωνο» για αυτό το θέμα χωρίς η αντιπολίτευση να έχει έστω το «σύμφωνο» στα χέρια της να το διαβάσει, ώστε να γνωρίζει σε τι εξουσιοδοτεί τον δήμαρχο.
Όχι μόνο δεν έδωσαν ούτε ένα έγγραφο στην αντιπολίτευση προ του δημοτικού συμβουλίου αν και γνώριζε ο δήμαρχος ότι το θέμα θα το έφερνε προ ΗΔ, δεν μπήκε καν στον κόπο έστω να αναγνώσει το «σύμφωνο» για το οποίο και ζητούσε εξουσιοδότηση εν λευκώ.
Αντ’ αυτού, με περίσσιο θράσος κατηγορεί την αντιπολίτευση πως δεν ψηφίζει, δεν θέλει και καλά, την αποχέτευση του νησιού και θα τους… γράψει η ιστορία.
Τους πετά την λάσπη ώστε να τους «ψαρώσει» για να τους υφαρπάξει την εν λευκώ εξουσιοδότηση.
Η μοναδική σοβαρή πρόταση της κας Γιωργίας Γκαβογιάννη, να δοθούν ΟΛΑ τα σχετικά έγγραφα στην αντιπολίτευση να τα μελετήσουν και λόγω του κατεπείγοντος να το συζητήσουμε σε έκτακτη συνεδρίαση αύριο το μεσημέρι δεν είχε καμιά τύχη μια και πήρε τελικά μόνο την δική της ψήφο.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

«Η αρετή φέρνει φήμη στους ζωντανούς, δόξα στους νεκρούς και αθανασία στους ουράνιους
Χίλων ο Λακεδαιμόνιος

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΛΙΓΟ ΗΡΕΜΑ ΠΑΙΔΙΑ,ΓΙΑΤΙ Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΘΛΙΒΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΡΙΑ,ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΕΚΦΡΑΖΕΤΕ ΕΤΣΙ ΑΠΡΕΠΩΣ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟΣ. ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΟΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΗ!!!ΕΦΘΑΣΕ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΧΘΕΣ Η ΚΥΡΙΑ ΝΑΝΝΟΥ ΝΑ ΠΕΙ ΣΤΟΥΣ ΘΕΑΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΡΤΕ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΤΕ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ!!!!!!! ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ;ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΤΗΣ ΝΑ ΚΑΘΕΤΕ ΑΠΕΞΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΦΩΝΑ;ΟΥΤΕ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΤΗΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΙ!!!!!! Η ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΝ ΣΟΦΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΠΑΣΑΒΑ;ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΤΡΟΜΠΕΣ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΚΑΝ ΤΙ ΛΕΝΕ,ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!!!!. ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ,ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝΕ ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ Η ΠΟΙΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΠΩΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΠΟΝΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΒΡΙΖΕ ΣΤΟ ΣΟΦΡΑ Ο ΤΣΑΒΑΡΗΣ ΣΕ ΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΥΛΟΚΟΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ, ΤΡΑΜΠΟΥΚΕ, ΥΠΑΝΘΡΩΠΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΝΑΝΝΟΥ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΜΕΜΠΤΟΥ, ΘΑ ΤΟΝ ΛΕΜΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΜΠΡΟΣ, ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΜΠΙΤΣΑ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΙΣ, ΟΧΟ ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΟΝ ΓΛΥΦΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

8:31 δεν τα λες καλά φίλε μου.
Επειδή ήμουνα μέσα στην αίθουσα, έχω ιδίαν αντίληψη του τι συνέβη εχθές, πράγμα που σχεδόν συμβαίνει και σε όλες τις συνεδριάσεις.
Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι ορισμένοι άνθρωποι, που προφανώς βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία, κάθονται πάντα στις ίδιες θέσεις πίσω από τους Δημοτικούς Συμβούλους της μειοψηφίας. Είναι πάντα οι ίδιοι άνθρωποι, τα ονόματά τους δεν τα ξέρω, αλλά έχω ακούσει μερικούς να τους αποκαλούνε Αντών, Γκρίνια, Μπρούφα, Μαρούλη και μερικά άλλα που δεν τα συγκρατώ.
Η συμπεριφορά αυτών των ανθρώπων είναι ανάρμοστη και ενοχλητική.
Όταν αγορεύει κάποιος από την μειοψηφία και αυτά που λέει δεν τους είναι αρεστά, τότε επιδίδονται σε απρεπείς μορφασμούς ξεστομίζοντας διάφορα απαξιωτικά όπως άντε τελείωνε, τι μαλ...ες είναι αυτές και διάφορα ...... κοσμητικά επίθετα, με σκοπό να προξενήσει εκνευρισμό στον Σύμβουλο και να χάσει τον ειρμό της σκέψης του. Είναι η μέθοδος των τραμπούκων.
Μερικές φορές, δεν περιορίζονται σε αυτά μόνο, αλλά προβαίνουν σε απειλές και χειροδικίες.
Την άλλη φορά, ένας Μαρούδης πήγε κι έπιασε από το γιακά τον κ. Σοφρά, εν ώρα συνεδρίασης, επειδή παραπονέθηκε στον Πρόεδρο ότι ενοχλείται από αυτά που λένε από πίσω.
Εχθές, η κ.Νάννου αγανακτισμένη από την τραμπούκικη συμπεριφορά αυτών των ιδίων ανθρώπων, ζήτησε από τον Πρόεδρο να την προστατεύσει προτρέποντας τους ακροατές εάν έχουν κουραστεί ή δεν αντέχουν να ακούνε εκείνα που λέει να φύγουν και να πάνε σπίτια τους να ξεκουραστούνε. Εδώ είναι Δημοτικό Συμβούλιο είπε, δεν είναι καφενείο.
Σε κάποια στιγμή αργότερα, ένας άλλος φουσκωτός από το ακροατήριο, αποκάλεσε με βρωντερή φωνή τον κ.Παπασσάβα καραγκιόζι. Εκνευρισμένος ο κ.Παπασσάβας ζήτησε από τον Πρόεδρο προστασία.
Ο Πρόεδρος προσποιούμενος αρχικά ότι δεν το άκουσε, εξαναγκάστηκε να παρέμβει και διέταξε την αποβολή από την αίθουσα του κυρίου εκείνου που όπως φάνηκε ήταν πολύ γνωστός του Προέδρου κι άκουγε στο όνομα Θαρμακόρης. Εκείνος ούτε του δωσε σημασία κι ο Πρόεδρος τόκανε κοινώς γαργάρα.
Η εντύπωσή μου είναι ότι πρόκειται για ενα ολοκληρωμένο σχέδιο εκφοβισμού και ψυχολογικής πίεσης και κόπωσης των Συμβούλων της μειοψηφείας, αυτών που δεν είναι υποταγμένοι στα κελεύσματα του Δημάρχου.
Όσο για το αρλούμπες, άστο φίλε μου δεν σε παίρνει. Να σου θυμίσω για την σύνθεση του Λιμενικού Ταμείου και για τα 106.000 ευρώ που ψηφίσανε να δώσουνε στον Σύμβουλο διαχείρισης της αποχέτευσης; Καί τότε αρλούμπες φωνάζατε ότι έλεγε η κ.Νάννου, αλλά δυστυχώς για σας αποδείχθηκε ότι μόνο αρλούμπες δεν έλεγε. Άλλος τις έλεγε, κι αυτός είναι το αφεντικό σας ο Δήμαρχος για τον οποίο έχετε μεταλλαχθεί σε άβουλα και κατευθυνόμενα πλάσματα - ανθρωπίδια. Πραγματικά μου προξενεί οίκτο και θλίψη όταν σας ακούω και σας βλέπω εκεί κακομοιριασμένους και έτοιμους να κάνετε την οποιαδήποτε άτιμη πράξη, αρκεί να ικανοποιηθεί ο Μέγας Αυλάρχης σας.
Υ.Γ. Μιλάω στο δεύτερο πρόσωπο, διότι σίγουρα με αυτά που γράφεις, είσαι ένας από αυτούς που περιέγραψα.
Αυτή είναι η αλήθεια, και επί τη ευκαιρία θα ήθελα να συλλυπηθώ τον Πρόεδρο κ.Κόγια για την χαμένη του υπόσταση εξαιτίας της οποίας το Δημ.Συμβούλιο έχει μετατραπεί σε άντρο πληρωμένων μισθοφόρων τραμπούκων.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Ανώνυμος είπε...

ektos toy oti paraferese kai rixnis mpinelikia kaneis kai thn malakia kai svinis anartisis
kala soy eipe o allos oti ekanes kolotoympa, emeis poy erxomaste sto mplog thimomaste, apo to svise re malaka ths anatropes apo ta protinomena ston mastrokolia, mexri kai poy esvises to salamikonos,
loipon kopse tis pipes kai mhn xanasvisis, alla na xanavrisis
giati etsi goystaro exo sinithisi thn kolotoympa an den tin kaneis moy leipi ,den eisai esy re aderfe
moy goystarei kai to vrisimo.
ase ta pragmata na paroyn ton dromo toys

tora tha se vriso kai ego,eisai ratsistis re malaka soy ftene oi roma,alla den exeis grapsi kati gi aytoys pote,gia na veltioseis thn zoi toys mono na toys apomakrinis theleis

Ανώνυμος είπε...

RE MIN ISE ENAS KOLOGIFTOS KE ESI?

Ανώνυμος είπε...

eimai nai kologiftos,esy ti eisai;
ektos apo ratsistis;

Ανώνυμος είπε...

AN DEN EISAI RATSISTIS PARTOYS SPITI SOY KAI DVSE KAI STHN KORI SOY ENA GMPRO GYFTO. PALIO MALAKA

Ανώνυμος είπε...

εχεις πρόβλημα μόνο με τους γύφτους η δεν γουστάρεις γενικά ρουμανους αλβανούς κλπ . οι γερμανοι οι γαλλοι σε πειράζουν η οχι; σου έχουν φερθεί καλύτερα;
και στο σπίτι μου τους βαζω και η κόρη μου αν αποφασίσει να παντρευτεί γύφτο δεν μου πεφτει λόγος την μεγαλώνω ελεύθερη και δίκαιη.

αλλά πως θα σου φαινόταν μια ανάλογη συμπεριφορά ενος αγγλου πατερα προς την κόρη σου,θα παρεις αυτήν την βρωμοελληνιδα;

πριν ξεκινήσεις με το βρωμογυφτο να πεις τι κάναμε εμείς γι αυτούς ;
ως τις επιχορηγήσεις της εε που ήταν για την διαμονή τους φάγαμε

είτε το θέλεις είτε όχι είναι στην ευρωπη 500 χρόνια η θα φροντίσετε για αυτούς η θα κάποια μέρα θα το βρείτε απο αυτούς.

Αρχειοθήκη ιστολογίου