Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ & ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ

                                                                                                        

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



  1. Κατατέθηκαν οι φάκελοι για το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων σε τοπικό επίπεδο και η διαχειριστική επάρκεια για μελλοντικά προγράμματα. Υπογράφηκε μεταξύ Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Σαλαμίνας και Δήμου Σαλαμίνας «ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ», στο οποίο ο Σύλλογος αναλαμβάνει την διαχείριση του προγράμματος και ο Δήμος ως φορέας την απασχόληση των ανέργων. Η χρονική διάρκεια του προγράμματος είναι 12 μήνες, θα απασχοληθούν περίπου 200 άνεργοι, για 5μηνη εργασία, με μισθό 625 ευρώ και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη. Οι προσλήψεις έχουν κοινωνικά κριτήρια και γίνονται μέσω ΑΣΕΠ, σύντομα θα ενημερωθείτε πλήρως για υποβολή αιτήσεων.
  2. Tην 1 Αυγούστου 2011 ξεκινά το πρόγραμμα «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ» μεταξύ μελών μας. Η επίδειξη της ταυτότητας του Συλλόγου είναι απαραίτητη. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας, με επίδειξη υπηρεσιακής ταυτότητας. Οι αιτήσεις συμμετοχής των επαγγελματιών συνεχίζονται.
  3. Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Σαλαμίνας σύντομα θα θέσει θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Δήμου Σαλαμίνας, που θα αφορά το παρεμπόριο και την λαική αγορά.
  4. Αποφασίσθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, κάθε πρόταση ή θέμα το οποίο προκύπτει να το συζητάμε κατόπιν γραπτής αιτήσεως των μελών μας και να απαντάμε εγγράφως για ενέργειες, αποτελέσματα ή αποφάσεις που λάβαμε.
  5. Φίλοι επαγγελματίες, μην ξεχνάτε την 1η Αιμοδοσία του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Σαλαμίνας, αρχές Σεπτεμβρίου 2011, για την δημιουργία Τράπεζας Αίματος των μελών μας, με την επωνυμία  «ΔΩΣΕ ΖΩΗ».
  6. Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Σαλαμίνας σε συνεργασία με Γραφείο Διακπεραιώσεων της Σαλαμίνας, παρέχει εβδομαδιαία υπηρεσία θεώρησης βιβλιαρίων Ο.Α.Ε.Ε. (εξετάσεις και φάρμακα) στα μέλη που είναι συνεπείς στις οικονομικές τους υποχρεώσεις τους προς τον Σύλλογο. Τα βιβλιάρια θα παραδίδονται μέχρι Δευτέρα μεσημέρι στα γραφεία του Συλλόγου και θα παραλαμβάνονται (θεωρημένα), Τρίτη απόγευμα από εκεί.
  7. Την Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011, «ΜΕ ΜΙΑ ΦΩΝΗ, ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΣΚΟΠΟ, ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΑΣ». Συμμετέχετε στην προσπάθεια ενίσχυσης του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Σαλαμίνας για το «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» που θα πραγματοποιήσει ΣΥΝΑΥΛΙΑ στο ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ.
  8. Ο υγιείς ανταγωνισμός, ο σεβασμός από επαγγελματία προς επαγγελματία και η τήρηση της νομοθεσίας, διασφαλίζουν μία ομαλή λειτουργία της αγοράς. Χρόνια τώρα προσπάθειες του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Σαλαμίνας για το θέμα καταστημάτων που ανοίγουν τις ΚΥΡΙΑΚΕΣ, προφανώς δεν έπεισαν τους συγκεκριμένους επαγγελματίες. Από ότι διαπιστώσαμε το τελευταίο διάστημα και κατόπιν παραπόνων από μέλη μας, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί. Ο Σύλλογος μας είναι υποχρεωμένος για την προστασία των υπόλοιπων επαγγελματιών που θίγονται (δικαιολογημένα), να ενημερώσει το ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, για την ευθύνη που έχει ώστε να τηρηθεί ο νόμος. Παράλληλα η πρότασή μας  προς το ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, είναι  πρώτα να κάνει σύσταση στα καταστήματα που ανοίγουν τις ΚΥΡΙΑΚΕΣ, ώστε μετά να έχουν την ευθύνη των πράξεών τους.
  9. ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΥ : Τεχνικό πρόβλημα στις ξύλινες κατασκευές της εκθέσεως, ανάγκασε τον Σύλλογό μας να την αναβάλλει. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους επαγγελματίες, που δέχθηκαν να συμμετέχουν στην έκθεση και τους υποσχόμαστε η διοργάνωση της εκθέσεως να πραγματοποιηθεί το επόμενο καλοκαίρι. Ευχαριστούμε τον ΔΗΜΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ καθώς και τον ΔΗΜΟ ΜΕΓΑΡΕΩΝ, ο οποίος άμεσα ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας για την παροχή των εκθεσιακών σπιτιών, παρά το έκτακτο πρόβλημα που παρουσιάστηκε.   
  10. Πρόταση για ΑΡΓΙΑ της 29ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ (Ναυμαχία της Σαλαμίνας), έγινε από το Δ.Σ. του Συλλόγου μας. Το θέμα τίθεται προς ψηφοφορία.
  11. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ : ΑΔΕΙΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ . Θα θέλαμε την βοήθεια και την υποστήριξή σας για την συνέχεια της καλής συνεργασίας μας μαζί σας αλλά και με την Αστυνομία. Καταρχήν ζητάμε να μας ενημερώσετε μέσω fax ή e-mail, για τις άδειες που εκδίδονται για καταστήματα ή για πλανόδιους μικροπωλητές, καθώς επίσης και την τοποθέτηση της καρτέλας με τον αρ. αδείας σε εμφανές σημείο του πάγκου, ούτως ώστε ο έλεγχος της Αστυνομίας να αφορά αποκλειστικά τους μη έχοντες άδεια πλανόδιους μικροπωλητές. Τέλος, σας παρακαλούμε να σταματήσει η αθρόα αδειοδότηση σε πλανόδιους μικροπωλητές γιατί δεχόμαστε συνεχώς παράπονα από ιδιοκτήτες καταστημάτων. Σας ευχαριστούμε για την συνεχή θετική ανταπόκρισή σας στα αιτήματά μας.







                                                         ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
                                                                              
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                  Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ





ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ                                                                                      ΦΟΥΡΙΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου