Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝΕΜΠΟΡΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

« Μετά τους μπράβους εμφανίστηκαν ανώνυμες
επιστολές ! Κάποιοι ″τα δίνουν όλα″ για το LIDL»

Ανακοίνωση – Καταγγελία του Εμπορικού Συλλόγου Κερατσινίου

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κερατσινίου – Δραπετσώνας καταγγέλλει την απαράδεκτη επίθεση κατά του Προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου του από ανώνυμους ″επαγγελματίες – καταστηματάρχες″ που ….. εντελώς τυχαία (?) χρησιμοποιούν τα επιχειρήματα του Δημάρχου Λουκά Τζανή , για να στηρίξει την επιλογή του να δώσει άδεια λειτουργίας σε κατάστημα LIDL στο Κερατσίνι. Πρόκειται για προσπάθεια σπίλωσης στελεχών του Εμπορικού Συλλόγου , διαστρέβλωσης των διαχρονικών θέσεων και πρωτοβουλιών μας , για πρωτοφανείς τακτικές δειλών και ανώνυμων προβοκατόρων που έχουν εμφανές σημείο αναφοράς την σημερινή Δημοτική Αρχή.
            Είναι φανερό , ότι κάποιοι θορυβήθηκαν από την αντίδρασή μας στο θέμα του LIDL , αντίδραση που υπαγορεύτηκε από το συμφέρον της πόλης , την ανάγκη αύξησης του πρασίνου στο Κερατσίνι , την ανάγκη να μην πληγούν παραπέρα οι επαγγελματίες της περιοχής μας.
Γι΄αυτό επιτέθηκαν εναντίων μας.
Γι΄ αυτό παραβρέθηκαν μπράβοι στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που συζήτησε το θέμα.
            Γι΄ αυτό εμφανίζονται σήμερα με επιστολή που φέρει την υπογραφή ″Καταστηματάρχες – Έμποροι Κερατσινίου″ που επιτίθεται τόσο εναντίον του Εμπορικού Συλλόγου , όσο και εναντίων βουλευτών που συμφώνησαν με την θέση μας!
Γι΄ αυτό φέρονται ως σύγχρονοι Καίσαρες που αρνούνται τον οποιοδήποτε διάλογο με το θεσμοθετημένο όργανο που εκπροσωπεί τους επαγγελματίες της πόλης.
Θορυβούμενοι από την δυναμική της αντίδρασής μας και την  απήχηση των θέσεων που εκφράσαμε προσπαθούν να μας πετάξουν λάσπη … να υπονομεύσουν την παρουσία μας.
Ξεχνούν ότι είχαμε πάντα σταθερές θέσεις απέναντι στην άναρχη άνευ όρων επέκταση super market μεγάλων αλυσίδων στη περιοχή μας.
Για όσους δεν γνωρίζουν ή έχουν επιλεκτική απώλεια μνήμης:
·                    Το αποδείξαμε όταν απέναντι στην  επέκταση του Σκλαβενίτη κινήσαμε διαδικασία προσφυγής στην Δικαιοσύνη , με την υπογραφή εκατοντάδων επαγγελματιών.
·                    Το αποδείξαμε όταν αντιδράσαμε μαζικά και δυναμικά απέναντι στις σκέψεις για λειτουργία Supermarket στον χώρο του πρώην Εργοστασίου Καχραμάνογλου και καταφέραμε τελικά μαζί με την Δημοτική Αρχή Σαράφογλου και όλες τις παρατάξεις, να αποκτήσει ο Δήμος τον χώρο.
·                    Το αποδείξαμε όταν αντιδράσαμε καταλυτικά απέναντι στα σχέδια για λειτουργία Carrefour στο Κερατσίνι.
Για τον Εμπορικό Σύλλογο πάντα , πάνω από όλα έμπαινε το συμφέρον της πόλης , το συμφέρον των επαγγελματιών. Γι΄ αυτό διατυπώναμε τις ίδιες θέσεις ανεξαρτήτως του ποιος ήταν Δήμαρχος ή ποιο κόμμα ήταν στην Κυβέρνηση. Αντίθετα , είναι ο σημερινός Δήμαρχος που έσπασε κάθε ρεκόρ γρήγορης μετάλλαξης των θέσεών του.
Λίγους μήνες πριν υπέγραφε προκηρύξεις ενάντια στην λειτουργία πολυκαταστημάτων μεγάλων αλυσίδων και τώρα εμφανίζεται πρόθυμος απέναντι σε κάθε πρότασή τους.
Λίγους μήνες πριν κυκλοφορούσε προγράμματα με προτάσεις για δέσμευση χώρων για ανάπτυξη πρασίνου στο Κερατσίνι και τώρα σπεύδει να τους εκχωρήσει με περισσή ευκολία.
Λίγους μήνες πριν κατάγγελλε την παγκοσμιοποίηση (παρουσία εκατοντάδων ατόμων στη κοπή της πίτας του Συλλόγου) και τώρα είναι χαρούμενος που θα κατασκευαστεί και κατάστημα LIDL στο Κερατσίνι.
            Ας μην μας δίνουν λοιπόν μαθήματα συνέπειας ούτε οι ″Καταστηματάρχες – Έμποροι″ που δεν έχουν το θάρρος να μας πουν το όνομά τους , ούτε ο Δήμαρχος και οι ανώνυμοι φίλοι του. Ο Εμπορικός Σύλλογος θα συνεχίζει τον αγώνα του με θέσεις , απόψεις , σοβαρότητα και συνέπεια.
            Καλούμε δε για άλλη μια φορά τον  Δήμαρχο Λουκά Τζανή να ακούσει την φωνή των επαγγελματιών , την φωνή της Κοινωνίας ,την φωνή των κατοίκων.
            Τον καλούμε να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε διαδικασία αδειοδότησης του LIDLκαι να δεχτεί την πρότασή μας.




Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
το  Δ.Σ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

re malaka anatrepomene den mas ftanoyn ta vasana ta dika mas tha travame kai tis drapetsonas

Αρχειοθήκη ιστολογίου