Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

PERIVOS ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ και ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΑΜΑΡΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΓΟΥΒΑ ΜΠΑΤΣΙ»

ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
Στο  τελευταίο περιφερειακό  συμβούλιο  τέθηκε το θέμα των υδατοκαλλιεργειών και της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που πρόκειται να υπογραφεί. 
Η περιφέρεια εξέφρασε τη συνολική αντίθεση της στην ΚΥΑ όσο αφορά τον τρόπο με τον οποίο αυτή εκπονήθηκε καθώς και για το ότι αγνοήθηκε πλήρως σαν βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης.
Παράλληλα ζητάει από τα αρμόδια υπουργεία την εξαίρεση του Πόρου και των Μεθάνων από την ΚΥΑ ως τουριστικές περιοχές.  Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η περιφέρεια δεν αποφασίζει, ούτε καν γνωμοδοτεί. 
Σε αντίθεση με τη Σαλαμίνα, στον Πόρο δημοτική αρχή και κάτοικοι σύσσωμοι αντιδρούν στην ΚΥΑ κάτι το οποίο δε συμβαίνει στο νησί μας, παρά τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και τις δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής και της αντιπολίτευσης κατά την πρόσφατη συγκέντρωση του Perivos. 
Σας πληροφορούμε ότι η ΚΥΑ δεν θα υπογραφεί τώρα αλλά θα πάει εκ νέου σε δημόσια διαβούλευση.  Ο Perivos θα συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στη δημιουργία Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών στο νησί μας με τη συλλογή υπογραφών (πάνω από 2000 υπογραφές έχουν συγκεντρωθεί ήδη), και με όποια άλλη μορφή κινητοποιήσεων κρίνουμε απαραίτητη, περιμένοντας παράλληλα τις κινητοποιήσεις που είχε προαναγγείλει και οφείλει να κάνει η δημοτική αρχή. 
Ελπίζουμε στον αγώνα αυτόν να μην μείνουμε μόνοι.

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΑΜΑΡΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΓΟΥΒΑ ΜΠΑΤΣΙ»
Στο ίδιο περιφερειακό συμβούλιο εγκρίθηκε μία μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του νταμαριού στη θέση «Γούβα – Μπατσί». 
Υπέρμαχος στην ψήφιση ήταν ο «δικός μας» περιφερειακός σύμβουλος.  
Όμως αυτό δεν αλλάζει το πόρισμα της δημοτικής επιτροπής όπου συμμετείχαμε και περιμένουμε τα αποτελέσματα των ενεργειών του δημάρχου, ο οποίος έχει εξουσιοδοτηθεί από το δημοτικό συμβούλιο και δεσμευτεί να ενεργήσει για να εφαρμοστεί η απόφαση, απαιτώντας από όλες τις αρμόδιες αρχές την εφαρμογή των νόμων. 
Κατανοώντας την αγωνία των εργαζομένων στο λατομείο δεν είμαστε κατά της εργασίας, αλλά είμαστε εναντίον της κάθε ασυδοσίας που καταστρέφει τον τόπο μας.

Σ.Δ.: Τα σχόλια δικά σας, για τα δυο αυτά θέματα θα επανέλθουμε σύντομα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου