Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ «ΓΟΥΒΑ ΜΠΑΤΣΙ»

ΑΥΤΟΨΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τον Μάρτιο του 2011 η κίνηση δράσης πολιτών Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. προχώρησε σε αίτηση-καταγγελία προς την Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής για την παράνομη χωματερή στην περιοχή «Γούβα-Μπατσί» . Προσκομίσαμε στοιχεία  που δείχνουν ότι ένας ολόκληρος τεχνητός λόφος έχει δημιουργηθεί από μπάζα, σκουπίδια κι ενδιάμεσες επιχωματώσεις ένα περίπου χιλιόμετρο πριν το λατομείο Αγγέλου σε οικόπεδο που φέρει στην είσοδο αλυσίδα και την πινακίδα «οδός Διοικητού Γαρίου».
Απευθυνθήκαμε στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος διότι είναι αρμόδια να υποδείξει τις απαιτούμενες ενέργειες για να απομακρυνθούν τα σκουπίδια και τα απόβλητα το ταχύτερο δυνατό με κόστος φυσικά των υπευθύνων και να επιβάλλει και διοικητικές κυρώσεις.
Παρά τις συγχωνεύσεις, τις περικοπές και το ξεχαρβάλωμα τέτοιων κοινωνικών υπηρεσιών που έφερε ο «Καλλικράτης», οι υπάλληλοι της εν λόγω υπηρεσίας έδειξαν ιδιαίτερη ευαισθησία και ζήλο κι έτσι στις 10 Ιουνίου πραγματοποίησαν επί τόπου έλεγχο. Τα αποτελέσματα της αυτοψίας αναφέρονται στο έγγραφό τους που από την 1η Ιουλίου έχει σταλεί στον Δήμο Σαλαμίνας, στο Α/Τ Σαλαμίνας, στην Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου  και στον αντιπεριφερειάρχη Νήσων.

Σύμφωνα με την αναφορά του ελέγχου :

  1. Διαπιστώθηκε ότι σε μεγάλη υψομετρική διαφορά από το δημοτικό δρόμο έχουν εναποτεθεί μεγάλες ποσότητες ογκωδών στερεών αποβλήτων.
  2. Βεβαιώνεται ότι αυτή η δραστηριότητα γίνεται παράνομα και συνιστά παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.
  3. Υποστηρίζεται ότι εγκυμονεί κινδύνους για τους περιοίκους, υποβαθμίζει και αλλοιώνει το περιβάλλον.
  4. Αναφέρεται ότι οι ιδιοκτήτες  και κάθε κατά νόμο υπόχρεος πρέπει να προβεί άμεσα στον καθαρισμό και αποκατάσταση του χώρου.
  5. ΚΑΛΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ Α/Τ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.
  6. ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ , ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΠΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου