Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

ΠΡΟΚΕΣ

@Φέραμε τον κ. Διαμαντίδη στη Σαλαμίνα για να μιλήσουμε για την εφορία - κατά το δελτίο Τύπου του δήμου πάντα. Σε επόμενη φάση θα φέρουμε τον Παπακωνσταντίνου να μιλήσουμε για τις ιχθυοκαλλιέργειες;
@Αλήθεια, τελικά παρουσίες πήρατε; Πόσοι δημοσιογράφοι συμμετείχαν στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών μετά των ευάλωτων βουλευτών;
@Κι αλήθεια, οι βουλευτές των αριστερών κομμάτων πού ήταν; Οι ίδιοι και όχι οι εκπρόσωποί τους. Μήπως το θέματα δεν άπτονταν των εργαζομένων ή μήπως επειδή από τη σύσκεψη έλειπαν οι εργαζόμενοι;
@Πάντως πρέπει να ομολογήσουμε ότι η περίφημη σύσκεψη, στην οποία μέχρι τελευταίας στιγμής μαδούσαν μαργαρίτα αν θα επέτρεπαν την είσοδο στους εκπροσώπους του Τύπου, ήταν ανοιχτή στον πολιτισμό. Το πιστοποίησε η παρουσία της προέδρου της ΔΗΚΕΣΑ Τ. Μπεγνή. 
@Κόκκινο μπουφάν φορούσε στο Δ.Σ. της …..η Γ. Γκαβογιάννη δίνοντας τον τόνο. Άλλωστε η συμπαθής δημοτική σύμβουλος αποτελεί κόκκινο πανί για πολλούς συναδέλφους της. Όπως κι ο Τ. Βαρελάς που δεν φορούσε κόκκινο αλλά έγινε κόκκινος από θυμό στη συνέχεια. «Ήρθες για να κάνεις το συμβούλιο μπ…….λο;», του φώναζε στη διακοπή της συνεδρίασης ο Γ. Σγούρδας (ο πρ. αντιδήμαρχος Σαλαμίνας).
Φωτιά στα κόκκινα, αδέλφια!
@Το δήλωσε ο δήμαρχος ευθαρσώς και δημοσίως ενώπιον Δ.Σ.  Είμαι ΠΑΣΟΚ, σου λέει ο άνθρωπος. Έλα μου όμως που δεν πέρασε ούτε μήνας και πάλι ο δήμαρχος στην κατάμεστη «Μπόγρη» μιλώντας  για το Δασικό καταφέρθηκε κατά των συντρόφων του, τονίζοντας ότι «λυπάται για το κατάντημα της σημερινής κυβέρνησης». Τι εμεσολάβησε; Να΄ ναι οι δυναμικές κινητοποιήσεις στις πλατείες; Άλλωστε ένας καλός δήμαρχος πρέπει πάντα να αφουγκράζεται τον παλμό του ψηφοφόρου.

@Πολλές μπηχτές έπεσαν στην εκδήλωση του δασικού. «Αποτελεί ευτυχές γεγονός ότι πλέον και στο β΄ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης είμαστε αιρετοί κι έχουμε ή θα έπρεπε να έχουμε τον παλμό των δικών σας προβλημάτων στα στήθη μας». Για να πάρει τη σκυτάλη ο Μ. Δερτούζος και να καλέσει το Στ. Χρήστου στο βήμα σαν τον «μοναδικό που ήρθε να εκπροσωπήσει τους πάντες και τα πάντα». Ποιους να έδειχνε άραγε, ποιους να έδειχνε…
@Να δούμε πόσες φορές ακόμη πρέπει να υπενθυμίσουμε στους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του 2010 πως στις πρώτες σειρές κάθονται οι εκλεγμένοι. Επιτέλους, αν δεν μπορείτε να το συλλάβετε μόνοι σας, ας σας επαναφέρουν στην τάξη εκείνοι που εκθέτετε. Δε γίνατε μανάρια μου ‘επίσημοι’ επειδή σε κάποιες εκλογές ζητήσατε την ψήφο των συμπατριωτών σας. Συγκρατηθείτε το λοιπόν μην αρχίσω να σας γράφω κι ονόματα. Παράγινε το πανηγύρι.
@Συνάντηση είχε ο δήμαρχος Σαλαμίνας το Σάββατο πριν του Αγίου Πνεύματος στο δημαρχείο επιλεκτικά με 4 εκδότες του νησιού. Οι …άτυπες συνεντεύξεις Τύπου στο δημαρχείο Σαλαμίνας και μάλιστα Σάββατο πρωί, οι επίσημες στο δημαρχείο Αμπελακίων  Τετάρτες απόγευμα.
@Του πανό το κάγκελο σε όλη τη Σαλαμίνα. Πανό που αναρτά ο ίδιος ο δήμος για να διαφημίσει έτσι με τον πλέον σύγχρονο τρόπο τις εκδηλώσεις του, πανό διαφόρων συλλόγων, κέντρων διασκέδασης, πανό σχολείων, πανό διαμαρτυρίας για την εφορία, πανό για την απογραφή που έχει τελειώσει από το Μάιο, μέχρι και πανό – στο Θεό τους - που μας καλούν να προστατέψουμε το περιβάλλον, πανό, πανό, πανό… Πανό που μένουν μέχρι να αποφασίσουν να πέσουν μόνα τους ή μέχρι να αντικατασταθούν αμέσως με άλλα πανό, πανό στις κολόνες, στους στύλους της ΔΕΗ, στις διασταυρώσεις, στα λιμάνια, στο δημαρχείο, στο κέντρο, στην περιφέρεια. Χιλιάδες πανό που έχουν κοστίσει χρήματα και που αποτελούν διαρκή κίνδυνο για την οδική ασφάλεια. Αποδεικνύεται καθημερινά πως όσο φιλότιμο κι αν υπάρχει, η καθαριότητα είναι ένα πολυσχιδές πρόβλημα.
@Συγνώμη από το άνεργο παιδί του ζήτησε από βήματος ο δημοτικός σύμβουλος Μάνος Δερτούζος στην εκδήλωση για το Δασικό, επειδή όπως είπε κάποτε το τραβολόγαγε στις κομματικές συγκεντρώσεις και σήμερα βλέπει πως οι προσδοκίες του διαψεύστηκαν. Το μόνο που μπορώ να κάνω για να ανακουφίσω τις τύψεις μου σήμερα είναι να πιάσω κι εγώ μια γωνιά στην πλατεία που έχει πάει το παιδί μου να διαμαρτυρηθεί, συνέχισε.
Τ΄ ακούς Γιώργο; Τα δικά σου τα παιδιά τα΄ χεις άραγε τόσο εξασφαλίσει, ώστε να επιζητείς κι άλλα μέτρα από το Γιώργαρο; Ή σε απασχολεί, φίλε, να περνάς εσύ καλά κι από κει και μετά όσα πάνε κι όσα έρθουν;  
@Με ανασχηματισμό προσώπων επιχείρησε να πάρει πίστωση χρόνου ο Γιωργάκης. Τά΄ κανε κι ο μπαμπάς του αυτά αλλά ήτανε βρε αδερφέ λιγότερο προβλέψιμος. Πού μοιάζει ο Γιώργος Παπανδρέου με τον αείμνηστο Ανδρέα; Σχεδόν πουθενά. Ακόμη και στην έφεση στο ωραίο φύλο διαφέρουν. Ο σημερινός πρωθυπουργός έχει αυτό το πλεονέκτημα έναντι του Ανδρέα. Δεν προκαλεί ούτε με συζύγους ούτε με φιλενάδες. Πρέπει να παραδεχτούμε πως είναι μεγάλη υπόθεση για έναν πολιτικό, όπου κι αν αυτός βρίσκεται, να σέβεται τον εαυτό του και να μην επιτρέπει στον περίγυρό του να τον διακωμωδεί. Ακριβώς όπως επιβάλλεται στα άτομα που αποτελούν τον περίγυρο ενός δημοσίου προσώπου (είτε σε προσωπικό επίπεδο είτε σε επίπεδο στενών συνεργατών) να κινούνται διακριτικά και όχι να επιζητούν να διακρίνονται τα ίδια, εκθέτοντας λόγω υπέρμετρης φιλοδοξίας, ανεπάρκειας ή βλακείας τον άνθρωπο που τους εμπιστεύεται ή που υποτίθεται ότι στηρίζουν.
@Είτε αρέσει σε κάποιους ο Γιώργος Κουτσιλαίος είτε όχι, όλοι παραδέχονται πως ο Μανιάτης τη δουλειά που έχει αναλάβει την κάνει με τον καλύτερο τρόπο και χωρίς να δίνει δικαιώματα πουθενά, εφαρμόζοντας το νόμο και μόνον αυτόν. Δουλεύει σκληρά, δε χαρίζεται σε κανέναν αλλά από την άλλη – κι αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά – αντιμετωπίζει τους πάντες το ίδιο και προσπαθεί πάντα με Σολομώντεια τακτική να επιλύει τα προβλήματα όπου αυτά προκύπτουν. Για ακόμη μια φορά το πέρασμά του από θέση διοίκησης  προβλέπεται να στεφτεί με επιτυχία.

@Καλό καλοκαίρι να έχουμε, καλές διακοπές σε όσους κάνουν, καλές κρουαζιέρες σε όσους και όσες τυχερές έχουν τον ελεύθερο χρόνο και την οικονομική δυνατότητα να ξεφύγουν για λίγο από τις ευθύνες τους. Χαρείτε το ξανθό καλοκαιράκι και πάρτε δυνάμεις γιατί θα σας  χρειαστούν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου