Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Επικίνδυνες σχέσεις

Κάποτε ο πολιτικός, τέλος πάντων αυτός που ασχολούταν με τα κοινά, όταν ήθελε να επικοινωνήσει με τον πολίτη κατέβαινε στο δρόμο, εξέδιδε μια γραπτή ανακοίνωση, δημοσίευε τις απόψεις του σε κάποια επώνυμη εφημερίδα. Τα τελευταία χρόνια δυστυχώς στο νησί μας ζούμε το φαινόμενο των μοντέρνων 60άρηδων πολιτικών που από όλα τα παραπάνω επιλέγουν να πιάνουν κουβέντα στο διαδίκτυο με ανώνυμους συντάκτες, πολλές φορές κακόπιστους και ανημέρωτους- με αποτέλεσμα στα γραφόμενά τους να διαστρεβλώνεται η είδηση κατά το δοκούν.

Παράδειγμα 1. Πριν μερικές εβδομάδες ο ίδιος ο δήμαρχος Σαλαμίνας Γ. Τσαβαρής απαντά σε ανώνυμα απαράδεκτα και χωρίς ουσία σχόλια που αφορούσαν τις κοινωνικές του συναναστροφές. Απάντησε επώνυμα πού; Σε ανώνυμους, που δεν έχουν τη λεβεντιά να βάλουν μια υπογραφή κάτω από αυτά που διατείνονται για να μην υποστούν τις συνέπειες. Απάντησε σε τι; Σε σχόλια– κατινιές τα περισσότερα – που αφορούσαν την ιδιωτική του ζωή, η οποία ποσώς θα πρέπει να ενδιαφέρει τον οποιονδήποτε από τη στιγμή που δεν μπλέκεται με τη δημόσια. Μόλις όμως μια εφημερίδα ενυπόγραφα καταγγείλει το παραμικρό, την επόμενη στιγμή κινδυνεύει να βρεθεί κατηγορούμενη για συκοφαντική δυσφήμιση από τους κατά τα άλλα μοντέρνους ηγήτορές μας.
Παράδειγμα 2. Πολλάκις ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Κόγιας, που κατ΄ εξοχήν θα πρέπει να φυλάττει τους θεσμούς και να επιζητεί την πλήρη και διαφανή ενημέρωση, έχει αποδείξει δυστυχώς την ιδιαίτερη προτίμησή του για τα ανώνυμα μπλογκς. Χαρακτηριστικό τελευταίο παράδειγμα το γεγονός ότι τη νέα ημερομηνία του Δημοτικού Συμβουλίου μετά την αναβολή εκείνου της 28.06.2011 την πληροφορηθήκαμε μέσω των ανωνύμων με φαρδιά πλατειά την υπογραφή του την Τετάρτη 29.6., ενώ δεν εστάλη αντίστοιχη ανακοίνωση στον τοπικό τύπο και στις επώνυμες διαδικτυακές πύλες, ούτε καν δημοσιεύτηκε η νέα ημερομηνία ΩΣ ΟΦΕΙΛΕ στη σελίδα του Δήμου Σαλαμίνας! Δηλαδή φτάσαμε αν ψάχνουμε κάτι για το Δήμο Σαλαμίνας να το βρίσκουμε όχι στην επίσημη σελίδα του Δήμου αλλά στα ανώνυμα μπλογκς!!!
Παράδειγμα 3. Όλα τα δελτία Τύπου του Δήμου πρώτα δημοσιεύονται στα ανώνυμα μπλογκς και στη συνέχεια στέλνονται στις εφημερίδες και στα επώνυμα σάιτ. Ο λόγος; Να φανταστούμε ότι στόχος είναι να απαξιωθεί ο τοπικός Τύπος; Δεν γνωρίζουν όμως όσοι προσπαθούν να τον απαξιώσουν ότι όσο υπάρχουν ελεύθερες φωνές θα διαβάζονται!
Παράδειγμα 4. Και ο πρ. δήμαρχος Σπ. Σοφράς επιλέγει να στέλνει ό,τι τον αφορά στα μπλογκς, που άλλωστε δεν κοστίζουν τίποτα, ανεξάρτητα αν δεν διαβάζονται από τον πολύ κόσμο αλλά από τους 30 – 40 που ανακυκλώνονται και μπορεί πια κανείς και να τους ταυτίσει από τη γλώσσα που χρησιμοποιούν. Ξεχνά ο κ. Σοφράς τις υβριστικές επιθέσεις που δεχόταν καθημερινά από αυτού του είδους τα μέσα όταν ήταν δήμαρχος, στο βωμό πάντα του να ‘οφθαλμού αντί οφθαλμού’.
Παράδειγμα 5. Πρόσφατα η κ. Νάννου πόζαρε στα ανώνυμα μπλογκς με δελτίο Τύπου που έστειλε για να απαντήσει σε άλλο δελτίο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης. Στολίστηκε και εκείνη κανονικά από μερίδα καλλιεργημένων αναγνωστών του μέσου πληροφόρησης που επέλεξε.
Παράδειγμα 6. Σήμερα ο κ. Ράπτης στέλνει δελτίο Τύπου πάλι στους φίλους του μπλογκερς για να τους ενημερώσει τι είπε στη συνάντηση για τις ιχθυοκαλλιέργειες με τον κ. Σηφουνάκη – για την οποία επίσης οι επίσημες εφημερίδες, τουλάχιστον η δική μας, δεν έλαβαν καμία ενημέρωση.
Και ουκ έσται τέλος. Όταν οι πολιτικοί αποδεικνύουν καθημερινά ότι βάζουν τους θεσμούς σε δεύτερη μοίρα υποθάλποντας με τη στάση τους και τις επιλογές τους τρίτους δρόμους στην ενημέρωση – γιατί τους βολεύουν; γιατί δεν θέλουν την ενημέρωση; - τότε μην απορούν που οι πολίτες καθημερινά τους απαξιώνουν, σύσσωμους. Όταν επιτρέπουμε η υποτιθέμενη είδηση, η άποψή μας ή η θέση μας να γίνεται βάση παραπληροφόρησης, τότε κύριοι δεν θέλουμε ενημερωμένους, συνειδητοποιημένους πολίτες. Γιατί ο ενημερωμένος πολίτης όταν φτάσει στην κάλπη ξέρει τι θα ψηφίσει. Κι αυτό προφανώς το τρέμουμε!
(Δες παρακάτω σχετ. απόσπασμα της σελ. του Δήμου Σαλαμίνας σήμερα Παρασκευή 1.7. υπάρχει ανακοίνωση του αναβληθέντος Δ.Σ. αλλά όχι της νέας ημερομηνίας)
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά πενήντα (50) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Δήμου Σαλαμίνας, που εδρεύει στη Σαλαμίνα, και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β):
Για τους σχετικούς πίνακες κάντε κλικ ΕΔΩ
Ανακοινώσεις



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 18ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Έχουμε την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 να σας καλέσουμε σε Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνος, την 28 -6-2011 ημέρα Τρίτη και ώρα 18.00 στο Δημοτικό Κατάστημα, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα κατωτέρω θέματα:
Διαβάστε Περισσότερα...
Δελτία Τύπου



ΔΙΑΝΟΜΗ ΚΟΥΠΟΝΙΩΝ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ Α.Μ.Ε.Α. ΑΠΟ ΤΑ Κ.Ε.Π.
Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τα έγγραφα : ΔΟΛ ΚΕΠ/Φ15/13/11588/10-6-2011 και 4704/20-6-2011, θα ξεκινήσει η διανομή κουπονιών μετακίνησης Α.Μ.Ε.Α. 2011 την Δευτέρα 27-6-2011 με ημερομηνία λήξης την 31η Δεκεμβρίου 2011,στα Κ.Ε.Π. Σαλαμίνος και Αμπελακίων. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα : 2132008400 και 2132060505 , 2132060532 αντίστοιχα.
Ανακοινώσεις



Σελίδα 1 από 85 Πρώτη Προηγούμενη [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Eπόμενη Τελευταία

6 σχόλια:

ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΣ είπε...

Κε Θεοχάρη,
Φαίνεται, ότιδεν έχεις αντιληφθεί ότι
οι εποχές άλλαξαν,καί ότι τα γεγονότα
"τρέχουν" πολύ γρήγορα.
Γι'αυτό το λόγο,ενώ ο έντυπος τύπος
βρίσκεται σε κρίση,ο ηλεκτρονικός
βρίσκεται σε άνθηση.
Γι' αυτό το λόγο και ο ίδιος ο διευθυ
ντής της εφημερίδας σου,κ.Καρνέσης Σ
αναρτά και δημοσιεύει τόσα πράγματα
στο διαδίκτυο.
Διαφορετικά,θα περίμενε έναν ολό-
κληρο μήνα.

ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΣ είπε...

Συγνώμη για τον ενικό.
Το διαπίστωσα εκ των υστέρων.

Ανώνυμος είπε...

Κατ΄ αρχήν γνωρίζεις φίλε μου ότι η εφημερίδα που εκδίδω διατηρεί σελίδα στο διαδίκτυο για πάνω απο 10 χρόνια όταν η λέξη υπολογιστής για κάποιους όψιμους εκσυγχρονιστές στο νησί μας ήταν ακόμη άγνωστη; Ο κ. Καρνέσης, που αναφέρεις, δεν κρύβεται πίσω από την ανωνυμία, υπογράφει είτε ο ίδιος είτε ως Κίνηση. Δε διαφωνούμε λοιπόν στο γεγονός ότι οι εποχές έχουν αλλάξει, η διαφωνία μας έγκειται ακριβώς στην ανωνυμία, αυτό που εγώ ονομάζω κουκούλα, η οποία μπορεί να γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνη και το γνωρίζεις αυτό. Αν δεν είναι κατάντια και βλακεία οι πολιτικοί να απαντούν επωνύμως σε ανώνυμες 'κατίνες', τότε τι είναι; Εξάλλου στην παγκόσμια Ιστορία κανείς ήρωας δεν κρύφτηκε ποτέ πίσω από μάσκες. Είχαν όλοι το θάρρος της γνώμης τους και αναλάμβαναν τις ευθύνες τους για ό,τι έλεγαν ή έπρατταν.
Φιλικά
Χρήστος Θεοχάρης

Ανώνυμος είπε...

Ρε μεγάλε θα μας τρελάνεις. Γράφεις μανιφέστο εναντίον τον bloger και κάθεσαι και απαντάς σε κάθε ανώνυμο που σου γράφει σχόλια. Καλά τόσα χρόνια έβγαζες το ψωμάκι σου από τις διαφημίσεις τώρα το έριξες στις κρέπες. Αλλά φαίνεται ότι είναι βαριά η καλογερική και είπες να επανέλθεις. Να σου θυμίσω επίσης ότι ως εκδότης πάντα εκδότης πάντα συστρατευόσουν με δημάρχους ή υποψηφίους δημάρχους και προασπιζόσουν συμφέροντα φίλων και κουμπάρων.τώρα κόπηκαν αυτά
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Βρίζεις τους ανωνυμους μπλογκερς και στους συνδέσμους σου φιγουράρει το ανωνυμο μλπογκ SALAMIKONOS! Μας δουλεύεις κανονικά κύριε Θεοχάρη. Μήπως τελικά είσαι και εσύ ένας από αυτούς που βρίζεις;

http://anatropespress.blogspot.com/ είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ.

Αρχειοθήκη ιστολογίου