Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΑΝΑΤΟΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Αθλητισμού του ΛΑ.Ο.Σ., Βουλευτής Β΄ Πειραιά κ. Γ. Ανατολάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με το αίτημα της Εισαγγελίας του Α.Π. που διαβιβάστηκε προς τον Πρόεδρο της Βουλής, με το οποίο ζητείται η διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών του πρώην Υφυπουργού Πολιτισμού κ. Γ. Ορφανού, δήλωσε τα εξής:

«Πράγματι, στις 5 Ιουλίου 2011, διαβιβάστηκε στον Πρόεδρο της Βουλής, από τον κ. Εισαγγελέα του Α.Π., η δικογραφία που αφορά στην διοργάνωση από την Ελλάδα της τελετής απονομής των ετήσιων βραβείων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών 2006, για την οποία προέκυψαν στοιχεία τα οποία έχουν σχέση με αξιόποινες πράξεις που φέρονται ότι τελέσθηκαν από τον τότε Υφυπουργό Πολιτισμού.
Η υπόθεση ξεκίνησε μετά από μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει στις 5 Ιουλίου 2010 ο Γεν. Γραμματέας Αθλητισμού κ. Παν. Μπιτσαξής, με την οποία ζητούσε την διερεύνηση πιθανών ποινικών ευθυνών του τότε Υφυπουργού Γ. Ορφανού.
Δεδομένου ότι η υπόθεση τον ερχόμενο Οκτώβριο, δηλαδή σε 3 μήνες από τώρα παραγράφεται, καθώς επίσης και ότι το ποσό που διατέθηκε για τον σκοπό αυτό, ανέρχεται περίπου στα 14 εκ. ευρώ, θεωρώ υποχρέωση της κυβέρνησης να ζητήσει άμεσα την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής.
Με εντολή του Προέδρου μας κ. Γ. Καρατζαφέρη, η Κ.Ο. του ΛΑ.Ο.Σ θα προσυπογράψει το σχετικό αίτημα που πρέπει να υποβληθεί έγκαιρα και προσκαλώ τόσο τους συναδέλφους του ΠΑΣΟΚ, όσο και της Ν.Δ να συμβάλλουν με την κοινοβουλευτική τους δύναμη, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο της παραγραφής.
Σε μια περίοδο που ο κοινοβουλευτισμός αμφισβητείται έντονα από την δοκιμαζόμενη κοινωνία, θεωρώ εντελώς απαράδεκτο η Βουλή να μην σπεύδει άμεσα και καταλυτικά, να ξεκαθαρίζει οποιεσδήποτε "σκιές" δημιουργούνται σε βάρος πολιτικών».

Ανατολάκης Γεώργιος
Βουλευτής Β΄ Πειραιώς - ΛΑ.Ο.Σ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εχτες το βραδυ περασα με την παρεα μου απο την παραλια της Σαλαμινας και αυτο που εζησα ηταν τραγικο, η μποχα και η δυσοσμια αφορητη ο κοσμος ετρεχε να απομακρηνθη γιατι δεν αντεχε τη βρωμα και απο τι προερχετε αυτο; μα απο τους σκατανθρωπους που κατοικουν αυτο το σκατονηση και εδω και χρονια αδιαζουν χωρις ιχνος τσιπας τους βοθρους τους στη θαλασσα και οι πολιτικοι ταγοι τι κανουν τοσα χρονια που συντελιτε αυτο το εγγλημα; ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ οι υποτιθεμενοι οικολογοι; τι κανουν αραγε; οι αρμοδιες αρχες; ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ Κανενας δεν ενδιαφερετε για αυτο τον τοπο και ολοι μαζι συντελουν στον βιασμο του οι δημοσιογραφοι; δεν βλεπουν δεν ακουν; δεν μυριζουν τη σκατηλα την ανυποφορη μποχα; μα καλα ρε εισαστε ολοι βουτηγμενοι στα ΣΚΑΤΑ σε αυτο το νηση;Το μονο που ασχοληστε ειναι το κουτσομπολιο και η φιγουρα; η ρουφιανια και η πουτανια; γιατι δεν μιλαει κανενας σας; γιατι ασχοληστε με τα ιχθιοτροφια και με τα σκατα που εχουν καταστρεψει οτι πολυτιμοτερο ειχατε σε αυτο το νηση δεν μιλαει κανενας σας; Γατι ολοι σας εισαστε σκατανθρωποι και συνενοχοι στο ΕΓΚΛΗΜΑ. Ποτε θα γινετε ανθρωποι και θα ασχοληθητε με το περιβαλον σταματοντας να αδιαζετε τα σκατα σας στη θαλασσα;

Αρχειοθήκη ιστολογίου