Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

“Μπλόκο” σε 223,2 τόνους ακατάλληλων για κατανάλωση προϊόντων φυτικής προέλευσης και σε 91 τόνους προϊόντων ζωικής προέλευσης από την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά.

Σε απαγόρευση εισαγωγής μεγάλων  ποσοτήτων  τροφίμων φυτικής και ζωικής προέλευσης προχώρησαν τα αρμόδια κλιμάκια ελέγχου της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, τα οποία συνεχίζουν με αμείωτη ένταση και αποτελεσματικότητα τη μάχη για την προστασία των καταναλωτών και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
          Ειδικότερα οι γεωπόνοι:
  • Απαγόρευσαν την είσοδο σε 78,5 τόνους λεμονιών, προέλευσης  Αργεντινής στο χώρο του Ε΄ Τελωνείου Πειραιά επειδή παρουσίαζαν σήψη.
  • Δεσμεύτηκε φορτίο 21,4 τόνων με μήλα Χιλής, λόγω ύπαρξης καρπών με σήψη.
  • Κατεστράφησαν 23,3 τόνοι καρπουζιών προέλευσης Κύπρου, τα οποία κρίθηκαν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.
  • Απορρίφθηκαν και δεσμεύτηκαν 100 τόνοι αποξηραμένης σταφίδας, προέλευσης Ινδίας, για πρώτη ύλη οξοποίησης, λόγω ύπαρξης μούχλας και ζώντων εντόμων.
         Οι  Κτηνίατροι της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά σε ελέγχους που πραγματοποίησαν σε δύο κρεοπωλεία στη Νίκαια και στο Κερατσίνι, κατάσχεσαν 82,8 κιλά προϊόντων κρέατος ως ακατάλληλα για κατανάλωση αφού βρέθηκαν χωρίς σημάνσεις, σε θερμοκρασία διαφορετική της προβλεπομένης και με ίχνη απόψυξης- επανακατάψυξης.
     Σε ψυγεία αρμοδιότητας περιφερειακής ενότητας Πειραιά, κατασχέθηκαν 91 τόνοι τυριά, προέλευσης Ρουμανίας, ιδιοκτησίας ELEON ΖΑΓΡΕΣ-ΜΠΟΜΠΟΡΗΣ ΟΕ, λόγω απουσίας των προβλεπομένων ενδείξεων.
               Τέλος, μετά από καταγγελία πολίτη σχετικά με μουχλιασμένο γιαούρτι ΠΡΟΜΕΛ, το οποίο αγοράστηκε από το Super Market  LIDL Δραπετσώνας, οι Κτηνίατροι μετέβησαν στο συγκεκριμένο κατάστημα προς διερεύνηση της καταγγελίας. Διαπιστώθηκε η ύπαρξη στις προθήκες του καταστήματος 62 συσκευασιών γιαουρτιού, βάρους 18,6 κιλών.
     Σε δώδεκα από τις συσκευασίες, υπήρχαν στην εξωτερική επιφάνεια εστίες ευρωτίασης -μούχλας. Κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν, ο σχετικός φάκελος διαβιβάστηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα για δικές του ενέργειες.            

          Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου τόνισε ότι: “Συνεχίζουμε την μάχη για την προστασία των δικαιωμάτων του καταναλωτή και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Οι επιτυχίες των ελεγκτικών μας μηχανισμών  επιβεβαιώνουν ότι η προσπάθειά μας είναι συνεχής, χειμώνα – καλοκαίρι. Οι αριθμοί αποδεικνύουν του λόγου το αληθές και φανερώνουν ότι στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά  δεν επαναπαυόμαστε στις επιτυχίες μας αλλά με υψηλό αίσθημα ευθύνης εντείνουμε τις προσπάθειες για ασφαλείς και ποιοτικές υπηρεσίες προς τον πολίτη – καταναλωτή”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου