Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Εισήγηση Ανδρέα Μαθιόπουλου προς την Δημοτική Κοινότητα Σαλαμίνας με θέμα, Ασυλία και Ασυδοσία Αθίγγανων

ΣΑΛΑΜΙΝΑ
27/06/2011
ΕΙΣΗΓΗΣΗ

ΠΡΟΣ:  Δημοτική Κοινότητα Σαλαμίνας
ΘΕΜΑ: Ασυλία και Ασυδοσία Αθίγγανων
Εισηγούμαι στην  Δημοτική  Κοινότητα Σαλαμίνας  να ζητήσει την άμεση απομάκρυνση  των Αθίγγανων από τις   περιοχές, που διαμένουν παράνομα   και δημιουργούν πάρα πολύ σοβαρά προβλήματα υγιεινής και ασφάλειας, και όχι μόνο.

Με την αυτή Εισήγηση επιθυμώ να σας γνωστοποιήσω  την απόλυτη δυσαρέσκεια πολύ μεγάλης μερίδας πολιτών για το   μεγάλο πρόβλημα που δημιουργούν ομάδες και οικογένειες Αθίγγανων στην Περιοχή της Νέας Σαλαμίνας και του Μπιζανίου, Αγ΄ Αντώνιου, στο Δημοτικό Γυμναστήριο  Γραμματικού και των λοιπών περιοχών.


Έχουν περάσει τόσα χρόνια και όλες οι προηγούμενες δημοτικές  αρχές, (παρά τις δεκάδες εγγράφων και αναφορών)  στρουθοκαμήλιζαν, κλείνοντας τα μάτια σε αυτό το τεράστιο πρόβλημα.

Με  μεγάλη χαρά ο τωρινός Δήμαρχος Ι. Τσαβαρής αντιλαμβανόμενος την σοβαρότητα των προβλημάτων που δημιουργούν στους συμπολίτες τους Σαλαμίνιους, κάλεσε τους Διοικητές των Σωμάτων Ασφαλείας και έδωσε εντολές για την τήρηση της ευνομίας και της τάξης. Θα περιμένουμε από τους υπευθύνους  οι εντολές και οι οδηγίες του να γίνουν πράξη.  

Χωρίς ίχνος ρατσισμού και προκατάληψης, οι άνθρωποι της ανωτέρω φυλής, με τον τρόπο ζωής που έχουν οι  ίδιοι  αποκλειστικά επιλέξει, ενεργούν με θρασύτητα και με απουσία οποιουδήποτε προβληματισμού και ευαισθησίας, για τα προβλήματα  που δημιουργούν  στους κατοίκους των περιοχών αυτών, αλλά και σε ολόκληρο το νησί.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρουμε τα εξής:

  α) Συγκεντρώνουν  τόνους άχρηστων υλικών (σίδερα, καλώδια, σωλήνες, λάστιχα, ξύλα, κατεστραμμένο υλικό, ανταλλακτικά, κ.λ.π.) για την εκμετάλλευση τους, και μετά από διαλογή και εξάρμωση, τα εκμεταλλεύονται και τα πουλάνε. Αυτό γίνεται η βασική αιτία της ύπαρξης χιλιάδων διασκορπισμένων σκουπιδιών, με αποτέλεσμα οι περιοχές που εγκαθίστανται  να τις  έχουν  καταντήσει μια απέραντη χωματερή, με ότι αυτό  συνεπάγεται για την δημόσια υγεία.

Στο ανωτέρω έργο, συμβάλουν με όλη τους την ¨καλή θέληση¨ και μερικοί ασυνείδητοι αντιεπαγγελματίες από τον χώρο της οικοδομής  οι οποίοι χωρίς καμία ενοχή πετάνε οτιδήποτε από τα οικοδομικά απόβλητα των Νεόχτιστων οικοδομών.

β) Ένας πολύ σοβαρός λόγος που προστίθεται και επιβεβαιώνει  την σοβαρότητα της κατάστασης είναι ότι μετά την συσσώρευση πολλών αχρήστων υλικών,  βάζουνε φωτιές για να απαλλαχτούν από την παρουσία των σκουπιδιών  στον χώρο. Όλα αυτά βέβαια είναι τοξικά , πολύ επικίνδυνα και πάρα πολύ επιζήμια για την δημόσια υγεία.

Το  Πυροσβεστικό Σώμα Σαλαμίνας έχει χιλιάδες φορές επέμβει με ηρωισμό  και με αυταπάρνηση καταπολεμώντας αυτές τις πυρκαγιές ημέρα και νύχτα με οποιοδήποτε κόστος, αλλά δυστυχώς δεν είχε προβεί στο παρελθόν σε αντίστοιχες  ανακρίσεις και  ενδεχομένως συλλήψεις.

Βέβαια όλοι αντιλαμβανόμαστε τις μεγάλες δυσκολίες που είχαν να αντιμετωπίσουν.

Οι  κερδοφόρα για αυτούς, και σε καθημερινή βάση τακτική,  να καίνε καλώδια και χαλκοσωληνώσεις για την εκμετάλλευση και πώληση του χαλκού είναι γνωστή σε  όλους μας  και πολύ βλαβερή για τους κατοίκους της  Σαλαμίνας.

Όλα  αυτά  είναι  βέβαια προϊόντα κλοπής και διαφόρων παράνομων ενεργειών.

Η Αστυνομία έχει  στην διάθεσή της χιλιάδων καταγεγραμμένων παραβατικών  και παράνομων  περιπτώσεων και ενεργειών: 

 Α) Οι  άνθρωποι αυτοί δεν υπολογίζουν κανέναν και είναι πολύ συχνό φαινόμενο, οι δυνατές φωνές, κραυγές και η μουσική, καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας αλλά και της νύχτας (σε ώρες κοινής ησυχίας), με αποτέλεσμα την ενόχληση όλων των κατοίκων που ζουν κοντά τους.

Β) Συχνά επίσης επιδίδονται σε μπαλωθιές, κυρίως βραδινές ώρες  για την επίδειξη του (αντρισμού)  τους και της εξουσίας που έχουν.

Αυτό όπως καταλαβαίνετε δημιουργεί μεγάλη αναστάτωση, φόβο και ανασφάλεια στους κατοίκους.

Γ) Επίσης η παντελή έλλειψη αφοδευτηρίων και βόθρων στους καταυλισμούς και στις τοποθεσίες που έχουν εγκατασταθεί, δημιουργεί μεγάλη δυσοσμία και βρόμα. Αυτό συνεπάγεται μεγάλος κίνδυνος  για επιδημία ηπατίτιδας  και άλλων συγγενών νοσημάτων για  τους κατοίκους των περιοχών.

Για  όλα  αυτά, ενδεικτικά, επισυνάπτω έγραφα:
Από την Νομαρχία Πειραιά (υγειονομική Υπηρεσία).
Από την Πολεοδομία Σαλαμίνας.
Από το  Πυροσβεστικό Σώμα Σαλαμίνας 
Από τον Σύλλογο Αγ. Λαυρέντιος (Νέας Σαλαμίνας)
Φωτογραφικό Υλικό
Δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο
Όλοι οι παραπάνω βέβαια δεν πληρώνουν κανέναν φόρο, δεν έχουν καμία άδεια πώλησης στην Λαϊκή αγορά και όχι μόνο, και βέβαια δεν έχουν καμία  άδεια από την πολεοδομία κ.λ.π 

Εισηγούμαι  προς ψήφιση το παραπάνω κείμενο και  ζητώ, να γίνει κοινή θέση πρώτον η Άμεση απομάκρυνση των Παρανομούντων Αθίγγανων από τις περιοχές που έχουν εγκατασταθεί και που δημιουργούν όλα τα παραπάνω σοβαρά προβλήματα, και δεύτερον (το αυτονόητο)  την επιβολή του νόμου και στους Αθίγγανους γιατί πολλές φορές τα προηγούμενα χρόνια οι αρχές είχαν κλίσει τα μάτια, αδικώντας όλους τους εύνομους πολίτες  και δεν έπρατταν  έτσι όπως όφειλαν από  τους νόμους.

Επίσης εισηγούμαι την εξέταση δυνατότητας εύρεσης κατάλληλου χώρου από το Κράτος και τον Δήμο για την εγκατάσταση των ανθρώπων αυτών οργανωμένα που θα πληρούν όλες τις προϋποθέσεις υγιεινής (Ηλεκτρικό Ρεύμα, νερό, Αποχωρητήρια κ.λ.π) και ασφάλειας, όπως ένα οργανωμένο και πολιτισμένο  Κράτος οφείλει να  πράξει.
Με τιμή
Ανδρέας Ματθιόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Κοινότητας  Σαλαμίνας

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ax......royla//.......

Κούλα είπε...

αχ Γιάννη

Ανώνυμος είπε...

Ωραία η εκθεσούλα που γράψατε κ. Μαθιόπουλε. Είμαι σίγουρος πως η δασκάλα σας θα είναι περήφανη για εσάς. Σας παρακαλώ διαγράψτε τη φράση σας "χωρίς ίχνος ρατσισμού" μιας και από τα λεγόμενά σας προκύπτει το αντίθετο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου