Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

ΤΡΟΧΟΝΟΜΕΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΛΚΟΤΕΣΤ!

Πανελλήνιο φαινόμενο τείνει να καταστεί στη Σαλαμίνα η εύκολη τροχονόμευση. Ποια είναι αυτή; Το να κόβουμε δηλαδή κλήσεις απλά για να δείξουμε ότι κάνουμε τη δουλειά μας καλά- γιατί έτσι δυστυχώς εννοούν κάποιοι ότι κάνουν τη δουλειά τους σωστά, κόβοντας κλήσεις και μοιράζοντας πρόστιμα δυσβάσταχτα και εξοντωτικά για τον μέσο Έλληνα πολίτη και τους μεροκαματιάρηδες της Σαλαμίνας.
Τη λέξη πρόληψη κάποιοι δεν την έχουν ανακαλύψει.  Τροχονόμευση λοιπόν δεν είναι μόνο τα αλκοτέστ και η καταστολή, είναι και η ενημέρωση, κυρίως η ενημέρωση και η πρόληψη. Δεν είναι να κρύβεται ο τροχονόμος μετά το φανάρι για να περάσει με κόκκινο ο οδηγός και να τον γράψει, είναι να φαίνεται πριν το φανάρι, για να αποτρέψει τον επιπόλαιο οδηγό να περάσει με κόκκινο, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του  και τη ζωή του άλλου που περνά με πράσινο. Είναι να ενημερώνουμε τους νέους ότι αν έχουν πιεί παραπάνω, καλό θα είναι να αφήνουν να οδηγήσει ο φίλος τους,  που δεν έχει πιεί, το αυτοκίνητο ή τη μηχανή.  Τροχονόμευση είναι να απομακρύνουμε τα διπλοπαρκαρισμένα και τριπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα που εμποδίζουν τη διέλευση των άλλων οχημάτων, ιδιαίτερα έξω από τις τράπεζες, είναι να ενημερώνουμε τη νεολαία για τη χρησιμότητα του κράνους, είναι να ενημερώνουμε για τη ζώνη ασφαλείας και τη χρήση του κινητού την ώρα της οδήγησης. Τροχονόμευση σημαίνει να είναι αισθητή η παρουσία της Τροχαίας και την ημέρα και όχι μόνο μετά τις 12.00 το βράδυ. Παράβαση δεν είναι μόνο το αλκοόλ αλλά και η επικίνδυνη οδήγηση, ο θόρυβος από τις κομμένες εξατμίσεις, η οδήγηση στο αντίθετο ρεύμα, η στάση μεγάλων οχημάτων στη μέση του δρόμου για ανεφοδιασμό καυσίμων, η οδήγηση χωρίς φώτα και άλλα πολλά. Η δε Τροχαία, έχοντας κατά νου τη σημερινή συγκυρία, θα πρέπει, εξαντλώντας τον κοινωνικό χαρακτήρα της, να σταθεί δίπλα στον πολίτη, να γίνει φίλος του και όχι τιμωρός του, για να προλάβουμε το χειρότερο, την πρόκληση ατυχήματος και όχι την καταγραφή τους.
Γι’ αυτούς και πολλούς άλλους λόγους, λοιπόν, ποτέ δεν είναι αργά ν΄ αλλάξουμε νοοτροπία. Σε κάθε περίπτωση, επαναλαμβάνουμε,  τροχονόμευση δεν είναι μόνο τα αλκοτέστ, είναι και αυτά!
Χρήστος Θεοχάρης
Υ.Γ.: Η Τροχαία, και γενικότερα η Αστυνομία, οφείλουν εκ του ρόλου τους να είναι δίπλα στον πολίτη, φίλοι του,  όχι απέναντί του, τιμωροί του.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Χρήστο δίκιο έχεις, την εντολή του Δημάρχου για 850 κλήσεις την βδομάδα, δεν σου λέει κάτι;;;
Ή δεν θες να το πιστέψεις;;
Για ξαναδέστω μάτια μου!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΣΕ ΚΥΝΔΙΝΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ; ΕΣΥ ΧΡΗΣΤΑΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΙΣ ΣΕ ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΩΜΑΙ

Ανώνυμος είπε...

Αδελφέ γιατί το ερώτημα στον Χρήστο; Παράνομα; Κάνε καταγγελία στον εισαγγελέα αν έχεις στοιχεία ή έστω και ενδείξεις, θα σ' ακούσει, εξήγησε του ότι δεν θες να "εκτεθείς" και θα το συνεχίσει μόνος του. Τώρα το να αφήνουμε την λάσπη κατά πάντων και να ‘μαστε άπραγοι δεν λέει ! ! ! ! Τι περιμένεις απ’ τον Χρήστο, να σηκώσει το θέμα μόνο με την δική σου πληροφορία; Αν έχεις στοιχεία δώστου τα να μάθουμε και ‘μείς

Ανώνυμος είπε...

esi re file giati pareksigiuikes? den kseris gia ti paranomo milao?
ala oli kanoyme ta straba matia mexri na simbi to kako

Ανώνυμος είπε...

Τα λεωφορεία μας κλείνουν και την μόστρα του μαγαζιού στις 9.00 το βράδυ ε μουστάκια; κατά τον ανεφοδιασμό

έλα τράβα πάρα κάτω λέμε που νομίζεις ότι είμαστε μαλάκες και εσύ πονηρός,
τους βρήκες δεν σε βρήκανε

Ανώνυμος είπε...

GIA TO KARABI POY EINAI TORA KAI ENA MINA STH MEGALI SKALA PARANOMA KAI PERNI TZAMPA REYMA UA MILISI KANENAS?

Ανώνυμος είπε...

ta leoforia pote telika tha pane se idioktito parkink kai den tha parkaroyn paranoma dipla apo to karnagio?ayto den einai paranomo kirie dimarxe?den ine parabasi kauikontos i paraxorisi se idiotiki eteria dimotikoy xoroy?otan ua erui o isageleas na doyme ti ua kanete?

Ανώνυμος είπε...

PARANOMOS ANEFODIASMOS SE ENTELOS PARANOMO PRATHRIO ME KINDINO TH DHMOSIA ASFALIA, OLA AYTA SINTOMA THA MPOYN STH THESH TOYS IDH EXOYN PAREI TO DROMO TOYS.

Ανώνυμος είπε...

re exi simasia pios pige protos ke pios deyteros h an ine paranomo to benzinadiko h oxi.
i paranomia se olo ths to megalio ke oli kanoyn ta straba matia, mexri na urinisoyme uimata.

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΔΗΛΑΔΗ, ΓΙΝΕΤΕ ΝΟΜΙΜΟΣ; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ.
ΑΠΛΑ ΔΙΚΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ. ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΕΛΟΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, ΕΔΩ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΑΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΒΕΝΖΥΝΑΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΛΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 100% ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟ ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΤΩΡΑ;

Ανώνυμος είπε...

oti paranomo na iposti tis sinepies

Αρχειοθήκη ιστολογίου