Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ

Επαναπροσδιορισμός – υποδομή
για ανάταξη του Ελληνικού ποδοσφαίρου
Η εποχή μας χαρακτηρίζεται από αυξανόμενο ανταγωνισμό, με πρωτοφανή οικονομική κρίση.
Σήμερα δοκιμάζονται θεσμοί, αξίες, ιδανικά και σπανίζουν η αυτοκριτική και η υπεύθυνη ανάληψη κάθε ευθύνης.
Αποδέκτης αυτής της κοινωνικής κρίσης και ατμόσφαιρας είναι και το ποδόσφαιρο.
Το άθλημα του ποδοσφαίρου συνολικά – χωρίς ουσιαστικά να έχει γεννήσει στρεβλά κοινωνικά φαινόμενα με παθογένειες, και κάθε λογής συμπεριφορές βίας – πληγώνεται και οπισθοδρομεί από γεγονότα σαν αυτά που βιώσαμε όλοι στον Τελικό Κυπέλλου Ελλάδας 2010-2011 .
Τμήματα κυρίως της νεολαίας μας, που τόσο πολύ αγαπούν και ακολουθούν με πάθος το άθλημα, δυστυχώς χαραμίζουν, χωρίς ολοκληρωμένη ερμηνεία, την ενέργεια τους και πέφτουν στην παγίδα τέτοιων συμπεριφορών, κάνοντας κακό στους συλλόγους τους, στον εαυτό τους, στο ποδόσφαιρο, στην κοινωνία μας.
Η ανωτέρω διαπίστωση φυσικά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δικαιολογήσει αντικοινωνικές πράξεις βίας, που καταστρέφουν, στο χώρο του ποδοσφαίρου, του αθλητισμού, αλλά και συνολικά της κοινωνίας μας.
Η Διοίκηση της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ είναι βαθιά προβληματισμένη και ανήσυχη με τα φαινόμενα βιαιοτήτων που δυναμιτίζουν το ποδόσφαιρο, μειώνουν την αίγλη του, αποθαρρύνουν όσους το σέβονται, το αγαπούν και εργάζονται για την πρόοδο και την εξέλιξη του.
Από αυτή την στιγμή, πρέπει η γκρίζα πλευρά των γεγονότων του Τελικού Κυπέλλου 2010 -2011 να αποτελέσει στροφή, προς την μοναδική διέξοδο που έχει το άθλημα μας, για να μην καταστραφεί και οδηγηθεί στην ανυποληψία.
./.
Η μοναδική διέξοδος είναι ο επαναπροσδιορισμός του ποδοσφαίρου και η προώθηση των υποδομών σε όλο το «σώμα» του αθλήματος, από το πιο πρόσφατο ερασιτεχνικό σωματείο έως τις Επαγγελματικές κατηγορίες όλων των βαθμίδων.
Πρέπει να καταλήξουμε ότι ποδόσφαιρο χωρίς εφαρμογή των όρων και των Κανονισμών, για όλους τους συμμετέχοντες, δεν είναι άθλημα και ηθική δικαίωση, αλλά παραποδόσφαιρο και καταστροφική πληγή.
Η υποδομή, η εργασία με αρχές , με μέθοδο και με σχεδιασμό , από τα σωματεία, τις Ενώσεις, την Ομοσπονδία, θα μπορέσουν να δημιουργήσουν βήματα εξυγίανσης και αξιοπιστίας σε όλο το ποδόσφαιρο μας.
Πρέπει να στοχεύσουμε στην ποιότητα, για να μπορέσουμε να ανεβάσουμε τον πήχη όλης της σημερινής ποδοσφαιρικής πραγματικότητας.
Η Ε.Π.Ο. πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.
Με οργάνωση ημερίδων, για τα κύρια προβλήματα του αθλήματος, πρέπει να «ανοίξει » το ποδόσφαιρο προς τα υγιή τμήματα της κοινωνίας.
Χρειάζεται προσπάθεια μακράς πνοής, για να αυτοδιοικείται το άθλημα και ταυτόχρονα να αυτοπροστατεύεται μέσα από διαδρομή εφαρμογής των θεσμικών ευθυνών όλων μας.
Η Εφαρμογή των Κανονισμών και των Αρχών του αθλήματος δεν χωρούν καμία παρέκκλιση.
Βεβαίως και πρέπει να ισχύσουν επιπλέον πειθαρχικές διατάξεις, εφαρμόσιμες και αποτελεσματικές και αν χρειαστεί να γίνει επαναπροσδιορισμός τους, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το πειθαρχικό δίκαιο και οι ποινές από μόνες τους, δεν καταργούν τις όποιες κακές πλευρές, αλλά λειτουργούν πάντοτε επικουρικά.
./.
Επάνω σε μια τέτοια λογική και ποιοτική πρωτοβουλία από το ίδιο το ποδόσφαιρο, καλούμε την πολιτεία να προσθέσει και να καταβάλει την δική της συνεισφορά για την συνολική αναβάθμιση του αθλήματος του ποδοσφαίρου.
Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις, η στήριξη των υποδομών του ποδοσφαίρου, η σταθερή χρηματοδότηση τους, η επιστημονική υλικοτεχνική παροχή και βοήθεια προς τις ποδοσφαιρικές Ενώσεις, ο Δημοκρατικός έλεγχος προς κάθε φορέα του ποδοσφαίρου, αποτελούν προϋπόθεση και συμβολή της Πολιτείας για αναβάθμιση του Ελληνικού ποδοσφαίρου.
Η Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ εργάζεται για μια τέτοια διαδρομή και εξέλιξη στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.
Η διαδρομή, οι απόψεις, η προσπάθεια που έχει καταβάλλει και συνεχίζει να καταβάλλει η Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ και στο σημερινό Διοικητικό περιβάλλον της Ε.Π.Ο., είναι γνωστές στο σύνολο του Ελληνικού Ποδοσφαίρου και της Ελληνικής φίλαθλης κοινής γνώμης.
Καλούμε τους φορείς του αθλήματος, την Ε.Π.Ο, την Πολιτεία, τους συμμετέχοντες στο άθλημα να τολμήσουμε και να εργαστούμε από κοινού, με μέθοδο, συνέχεια, συνέπεια και σχέδιο, χωρίς προσωρινά αποσπασματικά μέτρα, για την ανάταξη του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Το μπορούμε και το αξίζει το άθλημα.
Είναι η ώρα ευθύνης για όλους μας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μαθαίνουμε ότι ο Δήμος Σαλαμίνας θα νοικιάσει 2 ορόφους που κατασκευάστηκαν αυτή την περίοδο και αυτή τη στιγμή βάφονται με γοργούς ρυθμούς, προκειμένου να στεγάσει διάφορες υπηρεσίες.
Και ρωτάω ο αφελής πολίτης: Πήρε προσφορές από άλλους ιδιοκτήτες, κι αν ναι, να τις δώσει στη δημοσιότητα.
Με το παλαιό δημαρχείο τι θα γίνει τελικά; Γιατί να μην επισκευαστεί και να λειτουργήσουν εκεί οι υπηρεσίες που πάνε σε νοικιασμένο κτίριο;
Το Ταχυδρομείο δεν είναι να φύγει φέτος; Γιατί να μην περιμένει ο δήμος και να στεγάσει εκεί τις υπηρεσίες που θέλει;
Ο νέος και πολλά υποσχόμενος δήμαρχος έχει ασχοληθεί με τα καταπατημένα και υπό καταπάτηση οικόπεδα; Γιατί δεν κάνει τις απαραίτητες νομικές ενέργειες για να περιέλθουν στο δήμο και αφήνει τους διάφορους αλήτες (γνωστούς και άγνωστους) να καταπατούν δεκάδες οικόπεδα με χρησικτησίες και τέτοια άλλα κόλπα;
Γιατί ο δήμος δεν αγοράζει έστω ένα οικόπεδο με δάνειο να χτίσει ένα κτίριο για τη στέγαση αυτών των υπηρεσιών; Μετά από λίγα χρόνια θα έχει εξοφληθεί και θα είναι περιουσία του.

Αρχειοθήκη ιστολογίου