Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Αντί Σφηνακίων ….Πρόκες!

*Ωραίο το φυτό στην αίθουσα του Δ.Σ. αλλά παραπιάνει χώρο βρε αδερφέ. Ή μάλλον είναι σε λάθος χώρο. Καλά, ένας δεν έχει βρεθεί να το μετακινήσει, που είμαστε υποχρεωμένοι κάθε φορά οι δημοσιογράφοι να πλέκουμε τα κλαδιά του για να μη χαιδεύουν τα κεφάλια μας;
*Όλοι παρόντες στα εγκαίνια του ORANGE, της νέας γωνιάς που δημιούργησαν  στην παραλία Σαλαμίνας Θεοχάρης, Ραπτόπουλος και Μπινιάρης. Όλοι όσοι περιμέναμε ήταν εκεί …εκτός από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Μήπως, μήπως λέω, φοβούνται την αντίδραση του κόσμου και αποφεύγουν τα πολύβουα μέρη; Μετά το γιαούρτωμα Πάγκαλου, καλού κακού έχουν το νου τους. Άσε που για πρώτη φορά εμφανίζονται παντού μαζί α λά μπρατσέτα, όπως έκαναν στην πίτα της Τ.Ο. Σου λένε, αν είναι να το φας, αλλιώς είναι ένα γιαούρτι στα τρία!
*«Να δώσετε στον Άγιο Αντώνιο τη λύση που είχαμε δώσει όταν ήταν δήμαρχος ο κ. Μακρής το ΄97. Να μαζέψετε τα σκουπίδια και να διώξετε τους περιπλανώμενους αθίγγανους» πρότεινε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο Ό. Παπασάββας.
Βάλθηκε να μας τρελάνει φέτος ο πρ. δήμαρχος με τις συμμαχίες που εξακολουθεί να δημιουργεί εκ δεξιών του. Πρώτα συμφωνεί με την ‘αιρετική’ Γ. Γκαβογιάννη, δηλώνοντάς μας πως «πάντα ήταν δεξιός με αριστερές ιδέες». Τώρα τελευταίως φαίνεται να συμφωνούν με τον επί χρόνια συνεργάτη του Ό. Παπασάββα με τον ένα να υπερθεματίζει τις απόψεις του άλλου. Εμ, το αίμα νερό δε γίνεται. Άσε που ήρθαμε και στο χώρο μας, ισορροπήσαμε την αριστερή παρένθεση.
*Αχ, ναυαρχούκο μου, τι τα θέλεις τα δημοτικά συμβούλια αφού σε παίρνει ο ύπνος στην καρέκλα;
*Κέντησε πάλι στο τελευταίο Δ.Σ. ο Βαγγέλης Αστράκος, που χωρίς να μασήσει τα λόγια του, όπως τον είχαμε συνηθίσει δηλαδή, πήρε ξεκάθαρα θέση υπέρ των ιχθυοτροφείων, διευκρινίζοντας ότι επειδή ο ίδιος υπήρξε ιδιοκτήτης ιχθυοτροφείου πιστεύει σ΄ αυτή τη δραστηριότητα και δεν θεωρεί ότι υποβαθμίζει το περιβάλλον. Υπέρ της συγκεκριμένης υδατοκαλλιέργειας εκφράστηκαν επίσης τόσο ο Γιώργος Μπίλλιας όσο και ο Λεωνίδας Σταμπουλής που τη χαρακτήρισε «χειρουργείο».  Για να εισπράξουν όλοι την επίθεση του συναδέλφου τους Νίκου Φουρίκη, που ρώτησε πώς είναι δυνατό μέσα στην αίθουσα των Δ.Σ. ν΄ ακούγεται πως οι δραστηριότητες αυτές είναι θετικές. Την κόντρα ανέλαβε να αποσοβήσει με παρέμβασή του ο ίδιος ο δήμαρχος, που τόνισε ότι ο καθένας έχει την άποψή του και είναι σεβαστή. Πάντως λίγο μετά ο κ. Αστράκος επανήλθε τονίζοντας πως η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας.
*Δε σταμάτησε όμως εκεί ο Β. Αστράκος. Αναφερόμενος στη δική του εμπειρία με τις ιχθυοκαλλιέργειες, μίλησε για τους κυρίους των συλλόγων και τις καταγγελίες που του είχαν τότε γίνει στο λιμεναρχείο, καταγγέλλοντας ότι αυτοί οι ίδιοι που διαμαρτύρονται για τα ιχθυοτροφεία είναι εκείνοι που έχουν μπαζώσει όλες τις παραλίες. Στα Κανάκια, είπε, έχουν καταστρέψει όλη την περιοχή για να δέσουν το βαρκάκι τους.
Η θέση αυτή του πρώην δημάρχου ξεσήκωσε τους εκπροσώπους της ΟΕΕΣΣ στην αίθουσα. Από κάποιους ακούστηκε ένα «Εμείς φταίμε που σε στηρίξαμε», από κάποιους άλλους διά μικροφώνου πως «ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω» (Ν. Ευθυμίου). Και πάλι ο δήμαρχος επανέφερε την τάξη προτρέποντας τους ομιλούντες να μην καταδικάζουν συλλήβδην κοινωνικές ομάδες.
* Αλλά όταν ο Αστράκος θέλει να τα πει, δε σταματά πουθενά. «Ποιος κολυμπούσε πριν τα ιχθυοτροφεία στη Φώκα;», ρώτησε το κοινό. «Στο σημείο που είναι τα ιχθυοτροφεία η θάλασσα αποκαθιστάται. Αυτοί που τους ενοχλούν τα πάντα κόψανε το δάσος και το κάνανε σπίτι. Το κομμάτι που τσιμεντοποίησαν  μέσα στο δάσος δεν θα αποκατασταθεί ποτέ»! Αμάν μπηχτές!
* Παρενέβη κι ο Νίκος Ράπτης για να υποστηρίξει πως μέσα στο δημοτικό συμβούλιο δεν παράγεται πολιτική, διότι πολιτική παράγει μόνο η κεντρική εξουσία. Το Δ.Σ., είπε, μόνο εφαρμόζει πολιτική.
Εξαρτάται αγαπητέ πώς την εννοεί κανείς την πολιτική. Και βέβαια πόσο έχει υπάρξει στη ζωή του πολιτικόν ζώον.  
*Ποιος, ποια ή ποιοι κι από ποια παράταξη θέλουν το Στέλιο Γκίνη εκτός Δ.Σ.; Έχει πράγματι κατατεθεί ένσταση κατά της υποψηφιότητάς του λόγω κωλύματος (δικαστικές εκκρεμότητες); Ποιους βολεύει να μην είναι στο Δ.Σ. και γιατί;
  Με τα μούτρα έχει πέσει στη δουλειά ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Γιώργος Κουτσιλαίος. Εξάλλου απ΄ όλους του αναγνωρίζεται πως είναι μεθοδικός, τυπικός και δεν αφήνει ποτέ τίποτα στην τύχη. Σαν πρόεδρος του Δ.Σ. παλιότερα ήταν από τους πλέον ‘διαβασμένους’ προέδρους που έχουν περάσει αναβαθμίζοντας το θεσμό σε μια εποχή που είχε πάρει την κατρακύλα.    
Ερώτηση για τους ειδικούς συνεργάτες του δημάρχου έκανε στο Δ.Σ. της 28. Μαρτίου η δημοτική σύμβουλος Ρούλα Νάννου, διαβάζοντας στον προϋπολογισμό ποσό 100.000ευρώ για το 2011. Αναρωτήθηκε λοιπόν ποιοι είναι οι ειδικοί συνεργάτες, με τι προσόντα έχουν προσληφθεί και με τι ποσό αποζημιώνονται για τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Επίσης αναρωτήθηκε γιατί δεν αξιοποιούνται νέοι Σαλαμίνιοι επιστήμονες γι΄ αυτές τις θέσεις. Για να απαντήσει αμέσως ο δήμαρχος, και πολύ σωστά απάντησε στο σημείο αυτό, πως τα συγκεκριμένα πόστα είναι ανάγκη να πλαισιώνονται από έμπειρους ανθρώπους. Εμείς πιστεύουμε πάντως ότι πολύ σύντομα θα ενημερωθούμε με δελτίο Τύπου για όλα τα υπόλοιπα που ρώτησε η κ. Νάννου.
Άλλωστε ο δήμαρχος δεν αποφεύγει καμία ερώτηση και το έχει αποδείξει, όταν στη συνέντευξη Τύπου πήρε θέση ευθαρσώς για τους υπαλλήλους – εθελοντές όταν ερωτήθηκε: «Όλοι οι δήμοι έτσι λειτουργούν» απάντησε. Και προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα: «Έχω σκοπό να συστήσω γραφείο εθελοντισμού στο δήμο», ανακοίνωσε.
Αλλά και η κ. Νάννου έσπασε αυγά στη συγκεκριμένη συνεδρίαση όταν παρατήρησε τη δημοτική αρχή για το ποσό των επίσης 100.000ευρώ που είχε εγγραφεί στον προϋπολογισμό για την ενίσχυση αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων. «Οι σύλλογοι να κάνουν τη δουλειά τους κι αν δεν μπορούν να διαλύσουν» είπε. Και αναφερόμενη στο Λύκειο των Ελληνίδων, που της αντέτεινε ο δήμαρχος, συνέχισε ακάθεκτη «Στο Λύκειο των Ελληνίδων δίνουμε στέγη στο παλιό σχολείο των Παλουκίων. Θα δώσουμε και χρήματα;»
(Σημείωση: Πολλοί συνάδελφοί της ακούστηκαν στο διάλειμμα να συμφωνούν μαζί της για τους συλλόγους αλλά, όπως έλεγαν, «αυτά δεν τα φωνάζεις»)
Στα θετικά της νέας δημοτικής αρχής το βάψιμο του δημαρχείου. Η αλήθεια είναι πως κάνει κάτι που έπρεπε να είχε γίνει τουλάχιστον δυο φορές μέχρι σήμερα τα προηγούμενα 8 χρόνια. Μακάρι η προσπάθεια για τον ευπρεπισμό και τη συντήρηση του χώρου να συνεχιστεί, αν και χρειάζονται μεγάλα ποσά για να συντηρηθούν τόσα λάθη από κατασκευής του, βλ. ξύλινα παράθυρα! Πάντως καιρός ήταν να ξεκινήσουμε τουλάχιστον από τα μικρά. 

             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου