Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ

Μαζί, ΜΑΣ τα φάγανε

«Όταν η διοίκηση βιάζει, αθετεί, καταφρονεί τα δίκαια του λαού… το να κάμει τότε ο λαός επανάσταση… είναι το πλέον ιερό απ΄ όλα τα δίκαιά του και το πλέον απαραίτητο απ΄όλα τα χρέη του».
ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ
ΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, και οι Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και τα παπαγαλάκια τους μιλάνε για «ελληνικές επιτυχίες». Ποιες είναι οι επιτυχίες;
Ψηφίστηκαν νόμοι που επιτρέπουν στους εργοδότες να απασχολούν τους εργαζόμενους όσες μέρες και όσες ώρες θέλουν, ενώ θα τους πληρώνουν όσο θέλουν. Ψηφίστηκε ασφαλιστικός νόμος που ανεβάζει την ηλικία συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια ενώ παράλληλα η σύνταξη θα είναι περίπου η μισή από την σημερινή. Ψηφίστηκαν απανωτές αυξήσεις ΦΠΑ σε είδη βασικής κατανάλωσης, αυξήσεις έμμεσων φόρων και τιμολογίων ΔΕΚΟ που πλήττουν τους ήδη πετσοκομμένους μισθούς και συντάξεις. Να οι επιτυχίες!
Σύμφωνα με την κυβέρνηση, εφαρμόζοντας το μνημόνιο, θα κάνουμε οικονομία ώστε να αποπληρώσουμε το χρέος, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσουμε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης (πράσινα άλογα) με λιγότερο και πιο αποδοτικό δημόσιο τομέα, που θα μας βγάλει από την οικονομική κρίση και θα εξασφαλίσει την απρόσκοπτη πληρωμή μισθών & συντάξεων και ένα μέλλον για τις γενιές που ακολουθούν…μπλα…μπλα…μπλα…
ΜΠΟΥΡΔΕΣ !! Πέρα από το γεγονός ότι την όποια δυσμορφία της «ελληνικής» κοινωνικής δομής δημιούργησαν αυτοί που έχουν την ευθύνη της διακυβέρνησης τα τελευταία 25 χρόνια (πάνω-κάτω τα ίδια πρόσωπα), δεν μας εξηγούν γιατί παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζει η Ισλανδία, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, το Βέλγιο, οι Η.Π.Α. κλπ.
Η κρίση χρέους δημιουργήθηκε παγκόσμια γιατί ακολουθείται μια πολιτική συνεχούς φορολογικής ελάφρυνσης του μεγάλου κεφαλαίου (στην Ελλάδα από το 40 στο 20%, 4% μείον τον τελευταίο χρόνο). Ταυτόχρονα έχουμε χαριστική μεταφορά επιπλέον κοινωνικών πόρων στο μεγάλο κεφάλαιο (Ολυμπιάδες, εξοπλισμοί, «αναπτυξιακά» προγράμματα) κλπ.
Ο χρηματοπιστωτικός τομέας ενθαρρύνθηκε να δανείσει 20πλάσιο λογιστικό χρήμα από όσο είχε στην διάθεσή του. Και όταν η φούσκα των κερδών πάνω στα χρέη έσκασε, τρέξανε τα κράτη να διασώσουν όχι την ανάπτυξη ή την απασχόληση κλπ. αλλά αυτά τα κέρδη. Τεράστια ποσά μεταφέρθηκαν από τις τσέπες μας στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών ως εγγυήσεις, συμμετοχές, «βοήθεια» για να μας ξαναδανείζουν στην συνέχεια «οι αγορές» τα δικά μας λεφτά με «ελκυστικά» επιτόκια. 28 δις ήτανε το «πακέτο» του Καραμανλή, ενώ ο Γιωργάκης («λεφτά υπάρχουνε» τελικά) τον τελευταίο χρόνο έδωσε 70 δις (δεν το ακούσατε στα κανάλια ε;).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου