Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Νέο “Μπλόκο” σε 22,6 τόνους προϊόντος Κεχρί προέλευσης Καναδά από την Αντιπεριφέρεια Πειραιά


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                           Πειραιάς,  22.03.2011
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                   
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Σε άλλη μια μεγάλη δέσμευση προχώρησαν οι γεωπόνοι της Αντιπεριφέρειας Πειραιά, που συνεχίζουν με αμείωτους ρυθμούς τη μάχη των ελέγχων σε όλα τα σημεία εμπορίας και διακίνησης τροφίμων για την προστασία των καταναλωτών και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
Ειδικότερα, μετά από έλεγχο στο Ε' Τελωνείο Πειραιά οι γεωπόνοι της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα σε 22,6 τόνους Προϊόν Κεχρί προέλευσης Καναδά που προοριζόταν ως πρώτη ύλη για ζωοτροφή.
Στο προϊόν που έφτασε στη χώρα μας για λογαριασμό της εταιρείας ΚΛΟΥΒΟΤΕΧΝΙΚΗ Ο.Ε διαπιστώθηκε η μη ύπαρξη σήμανσης επί της συσκευασίας στην Ελληνική Γλώσσα (υπήρχε μόνο στα Αγγλικά) με αποτέλεσμα όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία να δεσμευτεί και να μην επιτραπεί η κυκλοφορία του στην Ελληνική αγορά. Επίσης απαγορεύεται να χρησιμοποιηθεί από την επιχείρηση, μέχρι να επικολληθούν οι κατάλληλες ετικέτες και να ακολουθήσει επανέλεγχος
Για την υπόθεση η Αντιπεριφέρεια Πειραιά ενημέρωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Πειραιά.
Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου επεσήμανε ότι: «Με συνεχείς ελέγχους σε όλα τα σημεία της αγοράς, αγωνιζόμαστε για να διασφαλίσουμε την δημόσια υγεία, αποτρέποντας έγκαιρα ακατάλληλα για κατανάλωση προϊόντα να καταλήξουν στην Ελληνική αγορά. Το γεγονός ότι οι γεωπόνοι μας, έχουν απαγορεύσει την είσοδο στην χώρα σε χιλιάδες κιλά ακατάλληλων προϊόντων φυτικής προέλευσης, αποδεικνύει την δουλειά μας και φανερώνει ότι στην Αντιπεριφέρεια Πειραιά δεν επαναπαυόμαστε αλλά με υψηλό αίσθημα ευθύνης εντείνουμε διαρκώς τη μάχη των ελέγχων για προστασία των καταναλωτών και της δημόσιας υγείας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου