Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΝΑΥΜΑΧΗΑ

Την Κυριακή 23/1 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση και παρεμβάσεις της κίνησης ΝΑΥΜΑΧΗΑ για τις συγκοινωνίες και συγκεκριμένα παρεμβάσεις για την πορθμειακή συγκοινωνία Παλούκια-Πέραμα.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Σαλαμίνας με 3 ομιλητές από πλευράς κίνησης ενώ πραγματοποιήθηκαν πολλές τοποθετήσεις από τους δεκάδες συγκεντρωμένους που παρακολούθησαν την εκδήλωση. Η Δ. Καρούση και ο Φ. Τριανταφυλλίδης παρουσίασαν την μέχρι τώρα καμπάνια της κίνησης πάνω στις συγκοινωνίες αλλά και ο Σ. Καρνέσης παρουσίασε ένα πλαίσιο προτάσεων πάνω στις επόμενες κινήσεις και δράσεις που χρειάζονται να γίνουν πάνω σε αυτό το θέμα.
Έγιναν αρκετές τοποθετήσεις, ανάμεσα τους εκπρόσωπος του συλλόγου των δασκάλων η οποία παρουσίασε την κατάσταση με τους εκπαιδευτικούς και το θέμα των εισιτηρίων της πορθμειακής γραμμής. Παρουσιάστηκαν επίσης για ακόμη μία φορά τα κεντρικά αιτήματα που έχει θέσει η κίνηση:
• 30% εκπτωτική κάρτα για τους καθημερινούς χρήστες της κίνησης.
• Δωρεάν μεταφορά μαθητών, φοιτητών, ανέργων, στρατεύσιμων.,
• Ανελκυστήρες για ΑΜΕΑ και ηλικιωμένους.
• Ισχύς της έκπτωσης για ΑΜΕΑ και ηλικιωμένους
• Επισκευή της προβλήτας στο λιμάνι


Μετά το τέλος της εκδήλωσης, αφού προτάθηκε από μέλη της κίνησης αποφασίστηκε κινητοποίηση στο λιμάνι των Παλουκιών και δωρεάν πέρασμα στο πορθμείο δεκάδων πολιτών, μελών της κίνησης αλλά και κόσμου που εκείνη την ώρα περνούσαν από το πορθμείο. Το πέρασμα πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και πεζών, ενώ μοιράστηκαν προκηρύξεις στους επιβάτες και ανοίχτηκε πανό με αίτημα την μείωση των εισιτηρίων. Η ίδια παρέμβαση πραγματοποιήθηκε στα ταμεία στο Πέραμα, ενώ ακολούθησε παρέμβαση μελών της κίνησης στο Δημοτικό Στάδιο Σαλαμίνας λίγο πριν την έναρξη του αγώνα Αίας-Πανηλειακός όπου ανοίχτηκε πανό και διαβάστηκαν τα αιτήματα της καμπάνιας. Οι κινητοποιήσεις ήταν μία κεντρική παρέμβαση της ΝΑΥΜΑΧΗΑ για το ζήτημα των συγκοινωνιών, και συνδέεται και με άλλες παρεμβάσεις στο ζήτημα, όπως «Οι Επιτροπές stop στα διόδια, η καμπάνια ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ στις αστικές συγκοινωνίες». Δεν θα είναι όμως και η τελευταία, αφού θα συνεχιστούν οι παρεμβάσεις σε αυτό το ζήτημα με πλατύτερη παρέμβαση σε χώρους του νησιού.


ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑΥΜΑΧΗΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου