Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

«Επίκαιρη ερώτηση του Γιώργου Ανατολάκη για τα σχολεία της Σαλαμίνας.»

Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Β΄ Πειραιώς του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργου Ανατολάκη, ήρθε στην Βουλή το θέμα της τεράστιας καθυστέρησης στην αποπεράτωση των Δημοτικών Σχολείων στα Παλούκια και τα Σελήνια της Σαλαμίνας. Κατά την διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης του Βουλευτή, ο αρμόδιος Υφυπουργός Υποδομών δεσμεύτηκε να εξετάσει άμεσα το πρόβλημα και ο Ο.Σ.Κ. να αποπερατώσει τα δύο σχολεία κατά προτεραιότητα. Το κείμενο της Ερώτησης του Γιώργου Ανατολάκη είναι το εξής:
«Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται μεγάλη αύξηση του πληθυσμού στην Σαλαμίνα, καθώς πολλοί πολίτες επιλέγουν το νησί ως μόνιμη κατοικία. Εξ αιτίας της αύξησης των παιδιών και μαθητών, τα υπάρχοντα σχολεία δεν επαρκούν για να καλύψουν τις εκπαιδευτικές ανάγκες. Εντύπωση προκαλεί η περίπτωση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παλουκίων, το οποίο έχει μείνει ημιτελές από το 2006, ενώ θα έπρεπε να είχε παραδοθεί εντός 5-6 μηνών. Εκτός αυτού, το Δημοτικό Σχολείο Σεληνίων λειτουργεί σε απαράδεκτες συνθήκες, με αίθουσες ακατάλληλες που δεν πληρούν προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής, και παντελή έλλειψη χώρων απαραίτητων για τη σωστή εκπαίδευση και διαβίωση των παιδιών. Για το σχολείο έχει εγκριθεί κονδύλι επισκευής του, λύση όμως που δεν είναι η ενδεδειγμένη. Όπως βεβαιώνουν οι γονείς, ο Δήμος και οι φορείς του νησιού, το κτίριο είναι εντελώς ακατάλληλο για επισκευή και ζητούν από τον Ο.Σ.Κ. με τα ίδια χρήματα να κατασκευασθεί νέο σχολείο.

Συνεπώς ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί Υποδομών και Παιδείας:

1. Θα προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να αποπερατωθεί τάχιστα και να παραδοθεί στους μαθητές το ημιτελές 2ο Δημοτικό Σχολείο Παλουκίων ;

2. Προτίθεσθε να εισακούσετε το αίτημα των γονέων και των φορέων της Σαλαμίνας έτσι ώστε, αντί να επισκευασθεί το παλαιό Δημοτικό Σχολείο Σεληνίων, να κατασκευασθεί νέο κτίριο με το ίδιο εγκεκριμένο κονδύλι ;»

Στην απάντηση του ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μαγκριώτης, επέρριψε τις ευθύνες στις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές που ακολούθησαν διαδικασίες ‘επειικώς απαράδεκτες’ όπως είπε χαρακτηριστικά. Δεσμεύτηκε όμως ότι ο Ο.Σ.Κ. θα εξετάσει άμεσα και με απόλυτη προτεραιότητα τις δύο περιπτώσεις για να αποπερατωθούν άμεσα τα δύο σχολεία. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι έχουν εγκριθεί 339.000 ευρώ για την αναβάθμιση των σχολικών συγκροτημάτων των Σελινίων, Καματερού, Φοίνικα και του Γυμνασίου-Λυκείου Αμπελακίων.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΠΑΝΤΑ....ΧΑΧΑΧΑ.

Αρχειοθήκη ιστολογίου