Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Σημαντική παρέμβαση Κατσικάρη στην εκδήλωση του ΟΛΠ

Στην εκδήλωση που έγινε στον ΟΛΠ για την παρουσίαση του MASTER PLAN της Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά, παρενέβη ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Δημήτρης Κατσικάρης, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Κύριε Αντιπρόεδρε της κυβέρνησης, κύριοι Υπουργοί, κύριοι Βουλευτές, κύριοι Δήμαρχοι, κύριε Πρόεδρε του ΟΛΠ, ευχαριστούμε για αυτή την σημαντική πρωτοβουλία και την ωραία παρουσίαση.
Όλα αυτά που βλέπω, έχουν περάσει κινηματογραφικά από το μυαλό μου, μέσα από πλούσια πολυετή αρθρογραφία και εξώφυλλα με παρουσιάσεις έργων που έγιναν ή έμειναν σε μακέτες.
Το 1996 είχα προτείνει ο Πειραιάς να διεκδικήσει να είναι πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, αλλά η πρότασή μου παραπέμφθηκε στις καλένδες.
Τώρα βλέποντας αυτή τη μεγάλη πρωτοβουλία, πιστεύω ότι σε συνεργασία με τον κ. Γερουλάνο μπορούμε να το κάνουμε μελλοντικά, για να είναι αυτή η μεγάλη προοπτική το επιστέγασμα αυτής της σημερινής προσπάθειας σε συνεργασία με την πόλη, γιατί πρέπει να ρίξουμε τα τείχη της απομόνωσης.
Βρίσκομαι εδώ με την ιδιότητα του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια, τον Περιφερειάρχη μας κ. Γιάννη Σγουρό και εγώ ειδικότερα δεν θα ήμουν εδώ, εάν δεν είχε θεσπιστεί από την Κυβέρνηση η Αντιπεριφέρεια Νήσων, που αναδεικνύει τη νησιωτικότητα και τον ξεχωριστό χαρακτήρα των νησιών, γι’ αυτό θα μιλήσω για τα νησιά, με την ιδιότητά μου αυτή και το χρέος μου να τα υπηρετήσω.
Συμφωνώ απόλυτα με τις προτάσεις για την Πολιτιστική Ακτή Πειραιά. Εμείς στηρίξουμε αυτό το εγχείρημα, αλλά διεκδικούμε την συνέχειά του, την Πολιτιστική Ακτογραμμή.
Θέλουμε και την Πολιτιστική Ακτογραμμή κύριε Αντιπρόεδρε της κυβέρνησης, για να είναι ολοκληρωμένο και πιο δίκαιο το σημερινό εγχείρημα, όχι με την έννοια της προγονολατρείας, αλλά να χτίσουμε μια γέφυρα με το παρελθόν και να οδηγηθούμε σε ένα καλύτερο μέλλον.
Έτσι, δεν θα πω για τον Αίαντα, τον Ευριπίδη, τον Ναό της Αφαίας και όλα τα σημαντικά των νησιών μας που είναι φάροι πολιτισμού. Αλλά θα καλέσω και τον κ. Γερουλάνο και την κ. Μενδώνη, να μας στηρίξουν σε αυτή την προσπάθεια, όπως και τον κ. Διαμαντίδη για τα καταδυτικά πάρκα, για παράδειγμα, που μπορεί να συμβάλλουν στην τουριστική ανάπτυξη -αφού εμείς, με τον κ. Σγουρό θα φροντίσουμε για τις υποδομές.
Απαιτείται ισόρροπη ανάπτυξη, και στο πεδίο αυτό πολιτισμός και υποδομές συνδέονται άρρηκτα. Υποδομές χωρίς πολιτισμό είναι ακέφαλο σώμα, αλλά και πολιτιστικές δράσεις χωρίς υποδομές και ανάπτυξη είναι ασώματος κεφαλή. Όλα αυτά εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να τα προχωρήσουμε.
Θεωρώ ότι η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική για τον Πειραιά -θέλω να ελπίζω και για τα νησιά- και έχω βάσιμες ελπίδες από τις συνεργασία που είχαμε με τον κ. Ανωμερίτη που αφορά, για παράδειγμα, στην Σαλαμίνα για την Κυνόσουρα όπου κατατέθηκε μια σημαντική πρόταση για την επέκταση του σημερινού μοντέλου και στην απέναντι ιστορική Ακτή.
Πιστεύω και ελπίζω ότι και τα Νησιά μας θα είναι σε πρώτη προτεραιότητα και τόσο ο κ. Διαμαντίδης, όσο και ο κ. Γερουλάνος θα στηρίξουν τη νέα τους προοπτική με συνεργασίες και συνέργειες που θα αναδείξουν τη μοναδικότητά τους.
Πρέπει να γίνουν έργα και δράσεις και για τα Νησιά μας και εμείς θα τα στηρίξουμε καθ’ οιονδήποτε τρόπο, θα συμμετέχουμε με συνέργειες και θετική συμβολή, γιατί η ουσία είναι να προετοιμάσουμε το μέλλον και πιστεύω ότι αυτή η συνάντηση προετοιμάζει το μέλλον».

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΜΑ ΕΚΑΝΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ο ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ ΣΩΘΗΚΑΜΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ! ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΕΣΤΙ ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ; ΡΕ ΔΕΝ ΓΑΜΑΤΕ! ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΤΕ(ΠΕΙΝΑΕΙ)ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΧΤΕΝΙΖΕΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΣΩΣΤΑ?

Ανώνυμος είπε...

k ti apantisi pirame mathame???
o FILO ELLINAS o pagalos ti eipe??
mipoos mas eipe DEN GAMIESTE,opos sinithizi na lei??

Ανώνυμος είπε...

Σωστή παρέμβαση του κ. Κατσικάρη να επεκταθεί η πολιτιστική Ακτή και στα Νησιά και μπράβο του που το έκανε ενώπιον Πάγκαλου και όλων.
Το θέμα είναι αν θα τον στηρίξουν οι βουλευτές μας.
Πολύ καλό και το πρώτο δείγμαα γραφής του νέου Αντιπεριφερειάρχη Νήσων που ήρθε στη Σαλαμίνα τα Θεοφάνεια. Χρόνια είχαμε να δούμε επίσημο, μόνο για ψήφους έρχονται.
Ο άνθρωπος ξεκίνησε καλά και καλό θα ήταν να εκτιμήσουμε αυτές τις άκρως πολιτικές του κινήσεις. Είναι μαχητής

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΤΣΙΚΑΡΗ...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΜΕ ΥΦΟΣ ΚΑΙ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΜΕ ΛΟΓΟ. ΕΥΓΕ.

Ανώνυμος είπε...

Σε σουίτα 5.400 ευρώ τη βραδιά
Τη στιγμή που η κυβέρνηση δυσκολεύεται να διαχειριστεί πολιτικά και επικοινωνιακά το συνεχές «παραλήρημα» του αντιπροέδρου και η μουρμούρα στο εσωτερικό της κυβέρνησης γίνεται κραυγή αποδοκιμασίας, φαίνεται πως ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος έχασε κάθε μέτρο συμπεριφοράς.

Σε περίοδο οξύτατης οικονομικής κρίσης, η οποία γονατίζει τις περισσότερες οικογένειες, επέλεξε να γιορτάσει την Πρωτοχρονιά μαζί με τη σύζυγό του κ. Χριστίνα Χριστοφάκη, διαμένοντας στην πιο ακριβή σουίτα η οποία καταλαμβάνει έναν ολόκληρο όροφο ενός εκ των ακριβότερων και πολυτελέστερων ξενοδοχείων των Αθηνών.

Πρόκειται για το «King George Palace» στο Σύνταγμα, συμφερόντων της οικογένειας Δασκαλαντωνάκη, οι εκκρεμότητες του οποίου με το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία παραμένουν ανοικτές.

Η τιμή «πόρτας» για τη συγκεκριμένη σουίτα ανέρχεται στις 5.400 ευρώ τη βραδιά, ενώ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απόλαυσε και το λουκούλλειο πρωτοχρονιάτικο δείπνο κόστους 380 ευρώ ανά άτομο, γιορτάζοντας την αλλαγή του χρόνου με ποταμίσιες καραβίδες, χαβιάρι και αστακό!

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έκανε check in στο ξενοδοχείο στις 21/12/2010, γεγονός που επιβεβαιώνεται τόσο από τη φόρμα κρατήσεων του ξενοδοχείου της συγκεκριμένης ημερομηνίας που δημοσιεύει σήμερα το «Πρώτο Θέμα», αλλά και τους υπαλλήλους που εξυπηρέτησαν τον κ. Πάγκαλο και την οικογένειά του. Στη φόρμα των κρατήσεων που δημοσιεύει η εφημερίδα, στο σημείο όπου αναγράφεται το όνομα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, σημειώνεται ότι η διαμονή ήταν «complimentary» δηλαδή δωρεάν.

Η φιλοξενία του Πάγκαλου στη σουίτα 250 τ.μ από την οικογένεια Δασκαλαντωνάκη, ο όμιλος της οποίας έχει οικονομικές εκκρεμότητες με το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, εύλογα δημιουργεί υπόνοιες διαπλοκής.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Αρχειοθήκη ιστολογίου