Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, ύστερα από διαμαρτυρία πολιτών με αφορμή την ολοκλήρωση δύο ετών από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, η επίσκεψη του επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν στην Ελλάδα και οι αντιδράσεις για την επίσκεψη, η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο και η σύνοδος Eurogroup και Ecofin στις Βρυξέλλες είναι τα θέματα που επικρατούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Δάκρυα και αίμα. Πέτρες και κλομπ μάτωσαν τις διαδηλώσεις για τον Γρηγορόπουλο".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τα δάκρυα που χύθηκαν φέτος δεν ήταν μόνο για τον Αλέξη. Ηταν για το χαμένο μέλλον μιας ολόκληρης γενιάς, της γενιάς της κρίσης, που δεν χρειαζόταν δακρυγόνα για να κλάψει. Της προσφέρθηκαν άφθονα, μαζί με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης που μοίραζαν απλόχερα τα ΜΑΤ".
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Απολύονται 112.989 από το Δημόσιο".

Η εφημερίδα γράφει ότι "το δρόμο της εξόδου που οδηγεί μαθηματικά στο ταμείο ανεργίας, ετοιμάζεται να δείξει η κυβέρνηση του μνημονίου σε όσους εργαζομένους στο στενό δημόσιο τομέα δεν καλύπτονται από την ομπρέλα της μονιμότητας. Πρόκειται συνολικά για 112.989 υπαλλήλους με διάφορες σχέσεις εργασίας που υπηρετούν σήμερα σε υπουργεία, περιφέρειες και δήμους".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Καλώς ήρθατε κε... πρωθυπουργέ στην χώρα των απατεώνων".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "εμείς οι Ελληνες, κύριε Στρος Καν, εσάς τους ξένους δεν θέλουμε να σας βλέπουμε, επειδή χρόνια τώρα μας πίνετε το αίμα. Εσείς οι τοκογλύφοι μάθατε τους Ελληνες πολιτικούς να λαδώνονται για να μας ληστεύετε με τους άχρηστους εξοπλισμούς, τα τοκογλυφικά δάνεια και τις προμήθειες υπερτιμολογημένων υλικών ξεπερασμένης τεχνολογίας. Και τώρα έχετε το θράσος να μας ζητάτε και τα ρέστα...".

ΕΘΝΟΣ: "Νόμος - σοκ για ΔΕΚΟ και Οργανισμούς".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "δραστικές τομές προωθεί η κυβέρνηση στον ευρύτερο δημόσιο τομέα με διαδικασίες-εξπρές. Επιβάλλεται ανώτερο πλαφόν στις αμοιβές. Ενσωματώνονται στις βασικές αποδοχές τα επιδόματα. Καταργούνται μπόνους, υπερωρίες και εκτός έδρας. Υποχρεωτικές οι μετατάξεις. Προστασία των κατώτατων μισθών".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Αγιοι πατέρες ξυπνήστε από τον Βαρούχειο ύπνο".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η παρακάτω τοποθέτηση αναρτήθηκε στην ανοιχτή διαβούλευση του Υπουργείου Εσωτερικών από τον δικαστικό Αθανάσιο Π. Μαρίνη (30 Νοεμβρίου 2010, 22:24) και πιστεύουμε ότι δίνει ολοκληρωμένες απαντήσεις σε πολλά ζητήματα περί της κάρτας του πολίτη. Επίσης δίνει ΟΛΑ τα νομικά επιχειρήματα στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, που συνεδριάζει σήμερα, ώστε να ΜΗΝ αποδεχθεί την κάρτα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Πως το ΠΑΣΟΚ «φούσκωσε» κατά δέκα δισ. ευρώ το έλλειμμα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγορεί για εσκεμμένη παραποίηση της αλήθειας προκειμένου να συκοφαντήσει τη Ν.Δ. και να εξυπηρετήσει τις δικές της σκοπιμότητες, εξαπολύει ο Γιάννης Παπαθανασίου".


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Καρότο η επιμήκυνση μαστίγιο οι επώδυνες αλλαγές".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η κυβέρνηση στήνει σκηνικό πιέσεων, με αφορμή τις επισκέψεις του επικεφαλής του ΔΝΤ και του επιτρόπου Οικονομίας, για ειλημμένες αποφάσεις σε εργασιακές σχέσεις και ΔΕΚΟ".

ΕΣΤΙΑ: "Απρόβλεπτα γεγονότα ανατρέπουν τα πάντα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ζούμε στην εποχή των ασύμμετρων απειλών. Στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 μία πολύνεκρη τρομοκρατική ενέργεια στις ΗΠΑ άλλαξε την ζωή σε ολόκληρο τον πλανήτη. Στην Ελλάδα, μία τέτοια απειλή βιώσαμε πριν από δύο χρόνια. Στις 6 Δεκεμβρίου 2008 ένας αστυνομικός εντελώς αψυχολόγητα πυροβόλησε και σκότωσε έναν 15χρονο. Την επομένη και την μεθεπομένη ημέρα κάηκε η Αθήνα".

Η ΑΥΓΗ: "Ο Στρος Καν επιθεωρεί την... καμένη γη".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στην Αθήνα σήμερα, ο επικεφαλής του ΔΝΤ θα εξηγήσει στη Βουλή την πολιτική της... ελληνικής κυβέρνησης. Ατλαντική η πρωτοβουλία του Στρος Καν, εν όψει Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., αλλά και με το μάτι στις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2012".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Στον Καιάδα ρίχνουν τους εργαζομένους".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η τρόικα δεν αποδέχεται τους συμφωνημένους όρους των κοινωνικών εταίρων, που είναι μείωση μέχρι 12%, επέκταση των κλαδικών συμβάσεων εργασίας και όχι απολύσεις για το διάστημα της επιχειρησιακής σύμβασης, που μπορεί να είναι μέχρι και 2 χρόνια".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Η κρίση διχάζει την Ευρώπη".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αδύναμη να δράσει αποφασιστικά, προκειμένου να εμποδίσει την εξάπλωση της κρίσης χρέους και σε άλλα κράτη - μέλη, εμφανίστηκε χθες η Ευρωζώνη, καθώς οι υπουργοί Οικονομικών δεν κατόρθωσαν να συμφωνήσουν ούτε στην ενίσχυση του μηχανισμού διάσωσης, ούτε πολύ περισσότερο στην υιοθέτηση εναλλακτικών μέσων στήριξης, όπως η έκδοση ευρωομολόγων".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Ενα βήμα πριν από το σχίσμα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "αναβρασμός επικρατεί στις τάξεις της ΠΑΣΚΕ, που διαφωνεί πλέον με τις πολιτικές που ασκεί η κυβέρνηση και όχι μόνο με τις κλαδικές σαρωτικές αλλαγές που έρχονται".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Τολμηρές μεταρρυθμίσεις ζητά ο Μπαρόζο".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο πρόεδρος της Κομισιόν εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του στις προσπάθειες της κυβέρνησης μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στις Βρυξέλλες, τονίζοντας όμως την κρισιμότητα της κατάστασης και ζητώντας τολμηρές μεταρρυθμίσεις".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ανεπιθύμητος ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Στρος-Καν. Ολοι σήμερα στο Σύνταγμα στο συλλαλητήριο στις 5 μ.μ.".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ο λαός να βροντοφωνάζει πως ούτε συναινεί ούτε υποτάσσεται στη βάρβαρη πολιτική που αποφάσισαν μαζί κυβέρνηση - ΔΝΤ - ΕΕ και που σφαγιάζει τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, για να στηρίξει τα συμφέροντα της ελληνικής πλουτοκρατίας και του διεθνούς κεφαλαίου".

ΤΑ ΝΕΑ: "Νυχτερινό παζάρι για χρέος, μισθούς".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "όρους που έχουν να κάνουν με την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων στην ελληνική οικονομία θέτει η γερμανική πλευρά ενόψει της διαδικασίας επικύρωσης της επιμήκυνσης αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ από τη χώρα μας".

City Press: "Ευρω-λύση για το δημόσιο χρέος".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "«πράσινο φως» για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου που η Ελλάδα λαμβάνει από την Ε.Ε, και το ΔΝΤ στο πλαίσιο του μηχανισμού στήριξης της οικονομίας της άναψε χθες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, μετά το τέλος της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου στις Βρυξέλλες, ζητώντας παράλληλα τολμηρές μεταρρυθμίσεις".

Metro: "Παζάρι κορυφής για τους μισθούς".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε ένα άγριο παζάρι, προκειμένου να βρεθούν σημεία σύγκλισης για το μέλλον των μισθών και των συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα, εξελίσσονται οι επαφές τόσο του πρωθυπουργού όσο και των υπουργών Εργασίας και Οικονομικών με τους εκπροσώπους της τρόικας αλλά και με Ευρωπαίους αξιωματούχους".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Συναγερμός στις εφορίες".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Διχασμένη... η ευρωζώνη για έκδοση ευρωομολόγου".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "πλήρης διαφωνία για την έκδοση ευρωομολόγων και την ταμειακή ενίσχυση του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης σημειώθηκε στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, στο οποίο συμμετείχε και ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Γερμανικό τείχος στο ευρωομόλογο".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "χωρίς να υπάρξουν συγκεκριμένες αποφάσεις, ολοκληρώθηκε χθες τα μεσάνυχτα η συνεδρίαση των 16 υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Η συζήτηση αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα το μεσημέρι, στο πλαίσιο του Ecofin, ενώ δεν αποκλείεται οι διαπραγματεύσεις να συνεχιστούν μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της επόμενης εβδομάδας".
ΚΕΡΔΟΣ: "Στα δύο οι Ευρωπαίοι για το ευρωομόλογο".
Η εφημερίδα γράφει ότι "μάχη κορυφής προκαλεί στην Ευρώπη η πρόταση έκδοσης ευρωομολόγου (e-bond) - μία πρόταση, που κατέθεσαν δημοσίως και από κοινού χθες ο πρόεδρος του Eurogroup κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών κ. Τζούλιο Τρεμόντι, αλλά προσέκρουσε σε διπλό γερμανικό «όχι»".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ευρωπαϊκή στήριξη στο ελληνικό πακέτο μέτρων".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "την απόλυτη πολιτική στήριξη του προέδρου της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σχετικά με την αναγκαιότητα της σημερινής οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης απέσπασε χθες ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου