Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΑΛΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Ποιες είναι οι ποιοτικές διαφορές του νέου δημάρχου από τον απερχόμενο
Θα ξεκινήσουμε πηγαίνοντας 4 χρόνια και κάτι πίσω, όταν τότε ο Γιάννης Τσαβαρής, σταθμίζοντας τις καταστάσεις, αποφάσισε να μη θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του δημάρχου. Στο τοπικό ΠΑΣΟΚ άρχισαν να ψάχνονται για το ποιον θα έβρισκαν αυτή τη φορά να βγάλει τα κάστανα απ΄ τη φωτιά, με δεδομένη πάντα τη μη κάθοδο του Καραγιάννη- ο οποίος με χίλια ζόρια και χίλια παρακάλια είχε δεχτεί την προηγούμενη φορά να είναι υποψήφιος, ωστόσο η παρουσία του την τετραετία που τελείωνε επισκιάστηκε από τις αρχηγικές εμφανίσεις του Γ. Τσαβαρή. Τα ονόματα έπεφταν το ένα μετά το άλλο στο τραπέζι, μέχρι που εμφανίστηκε ο Σπύρος Σοφράς, ο απόστρατος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, ο καλός άνθρωπος, ο οικογενειάρχης, ο φιλόδοξος, κι αυτός που δέχτηκε να μπει μπροστά. Τότε άρχισαν άρον – άρον να ψάχνουν για υποψηφίους συμβούλους με μόνους σίγουρους τις παλιές …‘γάτες’. Έτσι, κουτσά - στραβά, συμπληρώθηκε ο συνδυασμός που άκουγε στα αρχικά Ι.Δ.Ε.Σ. (ανεπιτυχές και το όνομα και το σήμα του). Κι όμως, όταν ο Σπ. Σοφράς κατάφερε για ελαχιστότατους ψήφους να περάσει στο δεύτερο γύρο, ήταν εκείνος που έκανε τη μεγάλη ανατροπή και το ΠΑΣΟΚ κατόρθωσε να καταγράψει στη Σαλαμίνα για πρώτη φορά στην ιστορία του το εικονικό 57%!
Και τώρα; Πώς θα τα κατάφερνε ο άκαπνος πολιτικά Σοφράς, όντας παντελώς άπειρος στην τοπική αυτοδιοίκηση, έχοντας απέναντί του μια αντιπολίτευση με σχετική εμπειρία κι από την άλλη μεριά έχοντας δίπλα του, μπροστά του,… πίσω του ένα ‘γάτο’ φιλόδοξο, τον και αυτή τη φορά πρώτο σε σταυρούς δημοτικό σύμβουλο Τσαβαρή, ο οποίος, με τη σειρά του, αδυνατούσε ακόμη να πιστέψει το θαύμα που έγινε και εκλέχτηκε ο Σοφράς; Πώς να τα καταφέρει ο νέος δήμαρχος, έχοντας από την πρώτη μέρα της εκλογής- και όχι από την ανάληψη των καθηκόντων του – ένα ανελέητο πόλεμο καθημερινά και μάλιστα ουχί από την αντιπολίτευση αλλά από την ίδια του την ομάδα;
Μικροί πολιτικά άνθρωποι άρχισαν ξαφνικά να ψηλώνουν, να κορδώνονται, να νομίζουν ότι κάτι έγιναν, ότι κάποιοι είναι και να εκβιάζουν για θέσεις και οφίτσια. Από την επομένη των εκλογών ο Γιάννης Τσαβαρής άρχισε έναν ανηλεή πόλεμο και κατήρτισε στρατηγικό σχέδιο για την κατάκτηση της εξουσίας από τον ίδιο, μη λογαριάζοντας τίποτα και μη σταματώντας πουθενά. Αντί να σταθεί αρωγός στο πλάι του νέου και άπειρου δημάρχου για τα επόμενα 4 χρόνια, εκείνος επικέντρωσε όλες του τις δυνάμεις στο πως θα ξεκινούσαν τα πάντα μετά από τα 4 αυτά χρόνια, στο πώς να μην πετύχει με τίποτα η τετραετία Σοφρά (γιατί «αν πετύχει ο Σοφράς δεν θα πετύχω εγώ»). Ο οργανωμένος πόλεμος που δέχτηκε ο Σπύρος Σοφράς από πολλές πλευρές ταυτόχρονα ήταν αδυσώπητος, ποτέ ίσως δήμαρχος στη Σαλαμίνα δεν είχε δεχτεί κι ούτε πρόκειται να δεχτεί τέτοιο πόλεμο. Και ποιος έχασε τελικά; Ο Σοφράς ή η Σαλαμίνα; Κυρίαρχα έχασε η Σαλαμίνα και μετά ο Σοφράς, που κέρδισε ωστόσο μια θέση στην ιστορία του τόπου στη λίστα όσων διετέλεσαν δήμαρχοι του Δήμου Σαλαμίνας. Ποιος κέρδισε μετά απ΄ όλα αυτά; Μα ποιος άλλος από το σήμερα νεοεκλεγέντα δήμαρχο, για τον οποίο επετεύχθη ένας στόχος ζωής: να είναι αυτός (ο ‘ξένος’) που θα αναλάβει τις τύχες του νέου ενοποιημένου Καλλικράτειου δήμου.
Ποιες είναι τώρα οι ποιοτικές πολιτικές διαφορές του Γιάννη Τσαβαρή από το Σπύρο Σοφρά αλλά και από τους προηγούμενους δημάρχους Σαλαμίνας; Δε θα πάμε πολύ μακριά. Θα ξεκινήσουμε από το μακροβιότερο της μεταπολιτευτικής περιόδου, το Θανάση Μακρή. Όταν ο Μακρής εκλέχτηκε δήμαρχος, παίρνοντας σαν προίκα και τα δύο τελευταία χρόνια της θητείας Μπεγνή, η Σαλαμίνα ήταν ακόμη το κάστρο της Δεξιάς, το πάλαι ποτέ ‘γαλάζιο νησί’. Ο γηγενής πληθυσμός του νησιού δεν είχε ακόμα διαρραγεί από την εγκατάσταση χιλιάδων ‘ξένων’, που σιγά -σιγά έβλεπαν τη Σαλαμίνα όχι πια σαν παραθεριστικό κέντρο αλλά σαν μόνιμη κατοικία. Με την εγκατάστασή τους εδώ, δίνουν πλέον άλλα χαρακτηριστικά στο νησί, αλλοιώνοντας το στοιχείο της εντοπιότητας και μαζί το εκλογικό αποτέλεσμα.
Η Σαλαμίνα λοιπόν τότε ήταν μικρή. Ωστόσο στους δήμους επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ άρχισαν να εκχωρούνται αρμοδιότητες, λιγότερες στην αρχή, περισσότερες στη συνέχεια, με αποκορύφωμα τον Καλλικράτη. Ο νέος λοιπόν τότε δήμαρχος Μακρής μάθαινε κι, όπως έχει πει κάποιος, πήρε ένα περίπτερο, το έκανε μίνι μάρκετ, σούπερ μάρκετ και το παρέδωσε λίγο πριν γίνει πολυεθνική εταιρία. 14 χρόνια δήμαρχος είναι τόσα πολλά και τόση η φυσιολογική φθορά που ήταν φυσικό επόμενο να χάσει από ένα… δικό του παιδί, το Βαγγέλη Αγαπίου, που ήταν αυτός που είχε χτυπήσει το χιλιάρικο. Δε θα μπούμε σε λεπτομερή ανάλυση των 14 χρόνων Μακρή – αυτό ίσως γίνει κάποτε, όταν θα καταγραφεί η νεότερη ιστορία του νησιού.
Ο πρώτος λοιπόν σε σταυρούς σύμβουλος του Μακρή Βαγγέλης Αγαπίου, στη μέση της τελευταίας θητείας του ‘επαναστάτησε’, έγινε ο ‘αντάρτης’, έφτιαξε δικό του συνδυασμό και, χωρίς καλά – καλά να το καταλάβει, έχοντας απέναντί του δύο αντιπάλους, που ο ένας δεν ήθελε κι ο άλλος δεν μπορούσε, εκλέχτηκε δήμαρχος Σαλαμίνας. Ήταν ωστόσο ένας τρωτός και εύκολος αντίπαλος που δεν μπόρεσε να αντιληφθεί ότι οι δεξιώσεις και οι χοροί είναι του Πολεμικού Ναυτικού, όχι του Δήμου, πορεύτηκε ελαφρά κι έχασε από την Αεροπορία.
Κι ερχόμαστε στο σήμερα, στη δυσκολότερη μεταπολιτευτική περίοδο που περνά η χώρα και μπροστά σε μια κοσμογονία που θα συντελεστεί με την εφαρμογή του Σχεδίου Καλλικράτης από την 1.1. 2011. Ποιος είναι ο νέος δήμαρχος που η πλειοψηφία του λαού της Σαλαμίνας επέλεξε να υπηρετήσει τα συμφέροντά του για την επόμενη 4ετία; Ο Γιάννης Τσαβαρής, ο πρώτος σε σταυρούς σύμβουλος μεταξύ των πρώτων τα τελευταία 12 χρόνια δουλεύει μεθοδικά και με πολύ πάθος, αφού διαθέτει σε απίστευτα μεγάλο, πρωτοφανή για τα δεδομένα της Σαλαμίνας, βαθμό το μικρόβιο της πολιτικής. Άτομο που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη, λεπτολόγος και αδίσταχτος όταν θέλει να πετύχει το στόχο που έχει βάλει, του αναγνωρίζεται μέχρι σήμερα η αντιπολιτευτική του πολιτική, διότι σε αυτό έχει αποδείξει ότι είναι πάρα πολύ καλός και μέσα από αυτό έπεισε κατά κύριο λόγο τον ψηφοφόρο ότι έχει τα φόντα να είναι καλός και στην άσκηση διοίκησης. Διαθέτοντας μια σημαντικότατη εμπειρία, γνωρίζοντας και το παραμικρό παραθυράκι των νόμων και των διατάξεων που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση και έχοντας εδώ και 12 χρόνια το δικό του πλάνο, βρήκε στο πρόσωπο του Σπύρου Σοφρά τον αδύναμο κρίκο κι άρχισε από την επομένη της εκλογής του την αποδόμησή του. Ασκώντας του έντονη, ακραία, σκληρή αντιπολίτευση, κατάφερε να πελαγώσει τον άπειρο Σπύρο Σοφρά που, έχοντας σε πολλές περιπτώσεις πολιτικές ύαινες γύρω του, τουλάχιστον τα δύο πολύτιμα πρώτα χρόνια, έχασε παντελώς την μπάλα. Άνθρωποι κατώτεροι των περιστάσεων, έχοντας στο μυαλό τους πάντα και μόνο το προσωπικό τους συμφέρον, πρόσφεραν τις χειρότερες υπηρεσίες στο νησί και μέχρι ο άπειρος και πολλές φορές ξεροκέφαλος δήμαρχος πάρει είδηση του τι του έπαιζαν πίσω απ΄ την πλάτη του ήταν ήδη πολύ αργά. Ο Τσαβαρής, έχοντας φτιάξει την ομάδα του και δημιουργώντας την κίνηση «Πρωτοβουλία Πολιτών» είχε βάλει πλέον πλώρη για τη δημαρχία. Δουλεύοντας όπως μόνο εκείνος ήξερε και μπορούσε, ήταν αδύνατο να ανακοπεί η προδιαγεγραμμένη πορεία του.
Όλα αυτά ήρθαν να επιβεβαιωθούν την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010, όταν ο Γιάννης Τσαβαρής εκλέχτηκε νέος δήμαρχος του ενοποιημένου πλέον Δήμου Σαλαμίνας. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι, που προέρχονται κυρίως από το χώρο της Ν.Δ. αλλά και του ΠΑΣΟΚ – μιας κι ο νέος δήμαρχος δήλωνε ‘ανεξάρτητος’ – αν θέλουν να ελπίζουν να κατακτήσουν το δήμο, πρέπει να δουλέψουν πολύ σκληρά και, πάνω απ΄ όλα, να συγκεράσουν απόψεις, βάζοντας στην άκρη προσωπικές φιλοδοξίες και να εμπνεύσουν, να ενώσουν μαζεύοντας τα σπασμένα κομμάτια που οι ίδιοι δημιούργησαν.
Ένα πρέπει να θεωρείται βέβαιο: Πως ο νέος δήμαρχος έχει πολλές πιθανότητες να παραμείνει δήμαρχος όχι για μία αλλά τουλάχιστον για δύο τετραετίες. Η εφημερίδα «Ανατροπές», σεβόμενη τους αναγνώστες της αλλά και τη βούληση του λαού της Σαλαμίνας κι έχοντας πλήρη επίγνωση της ευθύνης και της λειτουργίας του Τύπου, θα δώσει στη νέα δημοτική αρχή -όπως έκανε πάντα- τουλάχιστον ένα χρόνο ανοχής (εκτός κι αν συμβούν ακραίες καταστάσεις). Μετά από το διάστημα αυτό, εδώ είμαστε να ασκήσουμε κριτική, πάντα καλοπροαίρετη, με επιχειρήματα για το καλό του τόπου και των κατοίκων του. Το δικό μας καθήκον συνοψίζεται σ΄ αυτά. Στο νέο δήμαρχο Γιάννη Τσαβαρή ευχόμαστε πάντως κάθε επιτυχία στο έργο του.
(Το παραπάνω άρθρο δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Ανατροπές» που κυκλοφόρησε αυτές τις ημέρες)

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΟΞΑ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΑΜΠΕΛΑΚΙΑΚΟΣ 2-1
Με μια πικρή γεύση έφυγε η ομάδα μας το Σάββατο από το γήπεδο της Προοδευτικής όπου αντιμετώπισε στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος για το 2010 την δεύτερη στη βαθμολογία Δόξα Πειραιά, ο Αμπελακιακός αγωνιζόταν με βασικές έλλειψης στην εντεκάδα του και ενώ προηγήθηκε με γκολ του νεαρού Μάριου Παππα, πολύ γρήγορα ισοφαρισρτηκε και στο 86 ήρθε το άδικο 2-1, άδικο γιατί η ομάδα μας έχασε τουλάχιστον 3 κλασικές ευκαιρίες με Σταφσουλαι και Σγούρδα, το καλό είναι ότι σε αυτό το παιχνιδι έκαναν το ντεμπούτο τους ακόμη δυο πιτσιρικάδες από τα τμήματα υποδομών της ομάδας οι Καστρούνης και Καφτανάκης.

Ανώνυμος είπε...

KAI TO EFIBIKO TOY AMPELAKIAKOY NIKISE TO MAYRO AETO ME SKOR 3-0

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΣΕ ΠΗΔΗΞΩ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥ ΝΑ Σ’ ΑΛΕΙΨΩ ΜΕΛΙ, ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΧΡΗΣΤΑΡΑ Mr. Right

Ανώνυμος είπε...

AFOU ITAN ETSI TA PRAGMATA GIATI O SOFRAS DEN PARETIOTANE APO TIN ARXI NA ANALAMVANE TON DIMO O TSAVARIS SAN PROTOS SYMVOULOS KAI NA EKANE AFTOS ANTIPOLITEFSI?KAI O SOFRAS DE VGIKE TON EVAGLE O AGAPIOU GIA NA MI XANAVGEI O MAKRIS.

Ανώνυμος είπε...

Τις προάλλες στο Flamingo άκουσα τον Μακρή να λέει – με ύφος Λουδοβίκου - σε μία παρέα 4 ατόμων, ότι θα ανεξαρτητοποιηθεί από τον συνδυασμό της Ρούλας, γιατί δεν μπορεί να είναι κάτω από τη Ρούλα.
Πραγματικά μου έπεσε κεραμίδα. Τον ήξερα τι κουμάσι είναι, αλλά τέτοια ξευτίλα δεν την περίμενα. Διερωτήθηκα, μα τόσο καιρό που ήσουνα στο συνδυασμό δεν ήσουν κάτω από αυτήν; Εαν έβγαινε η Ρούλα Δήμαρχος και εσύ Δημοτικός Σύμβουλος, δεν θα ήσουν κάτω από αυτήν; Τώρα γιατί ανεξαρτητοποιείται; Εχουν άραγε κάποια σχέση με όσα έκανε προεκλογικά, ρίχνοντας χιλιάδες φειγβολάν με το πρόσχημα ότι ζητάει σταυρό, ενώ στην ουσία καπέλωνε με όσα έλεγε την Αρχηγό του; Οι κρυφές συναντήσεις του προεκλογικά και πάλι με τον Τραυλό και Τσαβαρή στα Σελήνια, πού απέβλεπαν και ποιά τα ανταλλάγματα;
Η άλλη προχθεσινοβραδινή 18/12 στις 9.30 το βράδυ συνάντηση Τσαβαρή-Μακρή στο γραφείο του δεύτερου, τι αντικείμενο είχε και τι δεσμεύσεις;
Πολλούς Δούρειους ίππους είχες ρε Ρούλα στον συνδυασμό σου,(Σάντο, Χατζή, Ελευθεριάνο, Ρούσση καλά αυτήν την πήρες χαμπάρι σχετικά γρήγορα και την έδιωξες), αλλά κι αυτόν τον προδότη τον Μακρή τι τον ήθελες στον συνδυασμό σου; Εδώ σε όλη την περιοχή του Αιαντείου έπιανε έναν-έναν και τους έλεγε ότι ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ και ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝΕ ΤΣΑΒΑΡΗ.
Γιαυτό και πάτωσες εκεί. Πού είναι οι ψήφοι του στο Αιάντειο, που πάντα έβγαινε πρώτος;
Πως να μπεις έτσι στην δεύτερη Κυριακή; κι αν δεν σε αγαπούσε ο κόσμος τόσο πολύ, όχι το 19% που πήρες, αλλά ούτε 10% δεν θα έπαιρνες.
Τόσο βρώμικο πόλεμο σου κάνανε.
Και μία συμβουλή από έναν που δεν σε ψήφισε λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης.
Κάνε γερό ξεκαθάρισμα, κράτησε τους νέους και μορφωμένους που έχεις και εμπλούτισε τον συνδυασμό από τώρα με νέα υγιή στοιχεία.
Επέλεξά τα εσύ, και μην δεχθείς κανέναν που δήθεν έρχεται οικιοθελώς να μπει στον συνδυασμό, χωρίς να τον κοσκινίσεις, γιατί μπορεί να είναι βαλτός.
Α! άσε δε αυτό που έμαθα, ότι για να ικανοποιήσει ο Τσαβαρής τα αιτήματα του Μακρή, μία από τις συμφωνίες είναι να αποδυναμώσουνε από κοινού τον συνδυασμό σου. Για το σκοπό αυτό, ο Μακρής έχει βάλει μια από το Μούλκι, που την είχες και υποψήφια, για να σου διαλύσει τον συνδυασμό, γιαυτό και καλεί, κρυφά από σένα, τις άλλες συνυποψήφιες συχνά-πυκνά για καφέ, προσπαθώντας να σε αποδομήσει.
Είναι αυτή, που όταν κάνατε τα συμβούλια, είχε ανοικτό το κινητό της και στην άλλη άκρη ο Τσαβαρής άκουγε ό,τι λέγατε εκεί.
Το ξερες αυτό; Ψάξτο και θα το διαπιστώσεις.
Όσο για τον Μηνά - που οι κακόβουλοι λένε ό,τι θέλουνε - είναι τον μόνο που φοβούνται, γιατί και μυαλό περισσότερο από αυτούς διαθέτει, και ανάγκη δεν έχει κανέναν, και δεν κωλώνει με τίποτα.
Γιαυτό και προσπαθούνε έντεχνα να σε κάνουν να τον απομακρύνεις τελείως από κοντά σου, γιατί δήθεν σου χαλάει το προφίλ. Ο σκοπός τους όμως είναι άλλος, να αποδυναμωθείς.
Ο Μηνάς είναι η ασπίδα και το δόρυ σου. Ασε να ξέρω και εγώ κάτι.
Καλά Χριστούγεννα σε όλους.

Χρήστος Α. Μιχαήλ είπε...

http://prothselida.blogspot.com/2010/12/blog-post_5633.html

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΗΣΤΟ ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΕΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ....ΔΕΝ ΜΙΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΟΤΕ.ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΤΙ;
ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΟΥ ΑΠΛΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΚΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ......
ΔΕΝ ΛΕΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ....
ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΑ....
ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ;;;;;;
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΙΣΤΑΚΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΑ ΦΑΝΑΤΙΚΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΤΟΥ ΤΖΑΒΑΡΗ......ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΑΣΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΗ ΟΠΩΣ ΛΕΣ....ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟΣ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ.....ΕΓΩ ΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΟ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΡΧΩΝ....ΟΙ ΙΝΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ
ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΧΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΔΙΣΤΑΧΤΟΥΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ....ΚΑΘΕ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΡΠΑΧΤΙΚΑ ΕΩΣ ΤΟΥΣ ΝΗΣΤΙΚΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ;ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ....ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.
ΣΥΝΕΠΩΣ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΜΑΣ.
ΘΕΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΧΡΗΣΤΑΡΑ;;;;;
ΑΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ................
ΤΗΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ.........
ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΩΝΑΚΛΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΠΑΧΤΙΚΩΝ ΓΥΡΟ ΤΟΥ....ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΡΩΜΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΞΑΡΤΑΤΕ..... ΑΠΟ ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.
ΚΑΙΜΕΝΕ ΑΠΛΕ ΠΟΛΙΤΗ..
ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ...
ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ. 

Ανώνυμος είπε...

ανωνυμε φιλε 1.27....οταν ο κοσμος θα καταλαβει οτι το παλιομοδιτικο αποτυχυμενο πολιτικο συστημα πρεπει να αλλαξει θα ειναι πολυ αργα για πολλους.

Ανώνυμος είπε...

symfono kai epayksano me toys dyo pio pano filoys sxoliastes

Ανώνυμος είπε...

ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΠΡΩΠΟΙ, ΠΟΛΙΤΕΣ Σ΄ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΘΟΛΗ ΚΑΙ ΓΚΡΙΖΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΛΑ.
ΜΙΛΗΣΤΕ ΟΜΩΣ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ,ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΠΛΑΝΟΥΣ ΣΑΣ, ΚΑΙ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΠΑΥΕΣΤΕ.
ΕΤΣΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ, ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

θα ηθελα να σας πω φιλοι μου οτι καποτε στη ζωη μου περνοντας ενα γερο μαθημα καταλαβα οτι δεν πρεπει να λες ποτε σου - ποτε - γιατι ισως καπια στιγμη αλλαξης αποπση η γνωμη.
η ζωη μας μαθενη καθημερινα και το μονο που πρεπει να κανουμε ειναι να εχουμε ανοχη-υπομονη-θεληση για γνωση και αγαπη για τους γυρω μας καθως επισης να αναγνωριζουμε το δικαιωμα στον αλον να εκφραζεται ναι να πρατει οπως αυτος νομιζει καλητερα χωρις να ενωχλη τους υπολιπους συνανθρωπους του.
Καλλα Χριστουγεννα

Αρχειοθήκη ιστολογίου