Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΝΕΡΑΝΤΖΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Με πρωτοβουλία του βουλευτή της ΝΔ στην περιφέρειά μας κ. Αναστάσιου Νεράντζη, συζητήθηκε προ ημερών, στη Βουλή, το καίριο θέμα της ενισχύσεως του ιατρικού προσωπικού του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας.
Αναπτύσσοντας τις απόψεις του στη Βουλή, ο κ. Νεράντζης, τόνισε, μεταξύ των άλλων και τ’ ακόλουθα:
«…. Η Σαλαμίνα είναι ένα νησί το οποίο, από πλευράς μεν εκτάσεως σαφώς υπολείπεται της Κρήτης, της Κεφαλονιάς της Κέρκυρας, της Μυτιλήνης κ.α., αλλά από πλευράς πληθυσμού είναι εξαιρετικά υπέρτερη πολλών από αυτά τα νησιά. Συγκεκριμένα, εκτός από το μόνιμο πληθυσμό του νησιού, το καλοκαίρι, περί τις 200.000 άνθρωποι διανυκτερεύουν εκεί, τα δε Σαββατοκύριακα του χειμώνα, επιπλέον του πληθυσμού, διανυκτερεύουν άλλα πενήντα χιλιάδες άτομα. Ο λόγος είναι γνωστός. Η Σαλαμίνα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες οργανωμένες οικιστικές περιοχές της Αττικής. Οι άνθρωποι αυτοί φτωχοί, τις δεκαετίες του ’50, του ’60 και του ’70 αγόρασαν μερικές μικρές εκτάσεις, πλήρωσαν φόρο στο δημόσιο για τη μεταβίβαση, πήραν φως, νερό τηλέφωνο. Τώρα η Κυβέρνηση ξαφνικά ανακάλυψε ότι αυτές οι εκτάσεις είναι δασικές και τους εκβιάζει πολλαπλώς.
Λοιπόν, η Σαλαμίνα εξυπηρετείται από ένα κέντρο υγείας, το οποίο, παρά τις κατά καιρούς απ’ όλες σχεδόν τις κυβερνήσεις «ενέσεις», δεν καταφέρνει να εκπληρώσει πλήρως το σκοπό του. Υπάρχει, δηλαδή, έλλειψη της στελέχωσης, σε υγειονομικό προσωπικό, αυτού του κέντρου.
Θέλουμε να τονίσουμε ότι πρέπει απαραιτήτως, ανεξάρτητα και πέρα από όλα τα άλλα μέτρα, να προσληφθούν και δύο επίκουροι γιατροί, διότι αλλιώς θα θρηνήσουμε θύματα, όπως και στο παρελθόν έχει συμβεί.
Υπολογίζω και αναφέρομαι στην εξαιρετική ευαισθησία του Υφυπουργού, ο οποίος είναι διακεκριμένος νοσοκομειακός γιατρός και έχει μια ιδιαίτερη σχέση με τον πόνο και την ασθένεια.
Παρακαλώ πολύ, κύριε Υπουργέ, να σκύψετε με πολύ ενδιαφέρον στην περαιτέρω στελέχωση του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας….
…. Εγώ θέλω να τονίσω ενισχυτικά και των δικών μου απόψεων, ότι δεν φθάνει η ανεπάρκεια του υγειονομικού προσωπικού που υπάρχει στη Σαλαμίνα, είναι και το ότι τα βαριά περιστατικά, όταν τα διακομίζει το ΕΚΑΒ, μέσω φεριμπότ (το ξέρετε, έχετε και στην περιφέρειά σας, στη Θάσο, την Κεραμωτή)- πρέπει να συνοδεύονται και από ένα γιατρό. Υπάρχει, λοιπόν, ήδη ανεπάρκεια συνοδών-γιατρών στο ΕΚΑΒ. Υπάρχει από την άλλη πλευρά και ανεπάρκεια στελεχικού δυναμικού στον Υγειονομικό Σταθμό της Σαλαμίνας και καταλαβαίνετε ότι όλα αυτά λειτουργούν εις βάρος της πιθανότητας αμέσου και αποτελεσματικής επεμβάσεως σε θέματα σοβαρά…».
Απαντώντας στ’ ανωτέρω, ο αρμόδιος Υπουργός, τόνισε τ’ ακόλουθα:
«… Ο κ. Νεράντζης, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής στην προηγούμενη θητεία, είναι καλός μου φίλος… Θέλω να επιστρέψω την ίδια εκτίμηση στο πρόσωπό του…
…Πρέπει να πω ότι οι γνώσεις του στην ιατρική με εκπλήσσουν κάθε φορά που συζητούμε τέτοια θέματα που έχουν να κάνουν με το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με τα νοσήματα τα ιατρικά και με τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπιστούν, ιδιαίτερα δίνοντας έμφαση στην πρόληψη που πρέπει να κάνει η πολιτεία και η χώρα μας, για να μη θρηνούμε τα αποτελέσματα και τις βλαβερές συνέπειες της κακής συνήθειας, είτε αυτό έχει να κάνει με το κάπνισμα και τη διατροφή είτε έχει να κάνει με την άθληση.
Και σήμερα αναφέρθηκε σε ένα πολύ ευαίσθητο κομμάτι που και μέσα από τη συμμετοχή μου και την εργασία μου στο Εθνικό Σύστημα Υγείας εγώ είχα πολλές φορές ασχοληθεί και με κέντρα υγείας…
Το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας, πράγματι, έχει ένα πολύ σοβαρό έργο και αντιμετωπίζει, όντως, μεγάλο αριθμό επισκέψεων στο νησί, είτε από τους κατοίκους του νησιού, αλλά κυρίως από αυτούς που έρχονται από την ευρύτερη περιοχή… Πράγματι υπάρχει αναγκαιότητα να οριστούν 2 επίκουροι γιατροί…».
Στο τέλος, ο Υπουργός υποσχέθηκε ότι σύντομα θα διορισθούν στο Κέντρο Υγείας 2 επίκουροι γιατροί.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

MPRAVO RE NERATZI
KAIROS DEN EINAI META APO TOSA XRONIA POU SE VGAZEI TO NHSI NA KANEIS K KATI K GIAUTO???

ALLA MOU FENETE OTI MOLIS MATHATE OTI THA EXOUME EKLOGES SE 3 XRONIA ARXISATE TA FILIKA AGALIASMATA PALI...

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΛΩ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΑΦΟΥ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΑ ΜΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΟΛΩΝ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΝΥΜΕΣ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.ΖΟΥΜΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ...ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΑΓΕ ΛΥΣΗ;ΕΔΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΤΑΘΩ.ΚΑΙ ΕΞΗΓΩ.ΜΟΝΟΝ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΙΣΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ.ΧΩΡΙΣ ΦΩΝΕΣ...ΧΩΡΙΣ ΒΡΙΣΙΕΣ....ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΒΑΙΝΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ....ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΩΦΕΛΟΣ....ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΑΤΙΚΕΣ ΑΘΛΙΕΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ....ΧΩΡΙΣ ΡΟΥΣΦΕΤΙ....ΧΩΡΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΤΩΝ.(ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ) ΜΑ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟ ΑΥΡΙΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.
ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ...ΠΡΩΤΟΝ...ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΑ ΚΟΜΑΤΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΙΑ...ΔΕΥΤΕΡΟΝ....ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΟΥΝ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΚΟΜΑΤΑ....ΤΡΙΤΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΥΤΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΓΝΩΜΩΝΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΑΣ ΘΑΒΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΟ ΟΦΕΛΟΣ.ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΕ ΑΛΤΡΟΥΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΓΙΕΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ..ΤΟΣΟ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΑΤΩΝ...ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ......ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ....ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΟΥΦΑΞΟΥΜΕ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ...ΟΥΤΕ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΑΥΤΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΝΙΧΡΕΣ ΜΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ....ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΜΕ ΓΝΩΜΩΝΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΑΥΡΙΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΖΟΥΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
ΞΕΡΕΤΕ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΜΑ ΣΟΦΗ ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ....ΜΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΔΙΠΛΑΝΟΥ ΣΟΥ...ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ........ΜΟΝΟΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΧΟΝΤΡΟΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΠΑΤΣΟΙ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ....ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΚΑΙ ΑΓΝΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ.
ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ.....ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΘΥΣΙΑ....ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΓΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ.
ΕΜΕΙΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΡΑΜΠΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ.
ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΕΠΙΒΑΤΕΣ.....ΑΛΛΑ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΘΛΙΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΕ ΟΠΟΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ.ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠ ΟΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΜΑΣ.
ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΡΟΜΑΝΤΙΚΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΧΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΩ.......
ΟΥΔΕΝ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟΤΕΡΟΝ ΤΟΥ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΥ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ.
ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ.
ΑΥΤΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ.ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

23 Νοεμβρίου 2010 3:36 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΑΧΙΑ.
ΓΙΑ ΝΑ ΣΦΙΞΟΥΝ ΟΙ ΚΩ....ΛΟΙ ΚΑΠΟΙΩΝ.

23 Νοεμβρίου 2010 3:42 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΩΝΑΣΗΣ ΕΙΠΕ ΚΑΤΙ ΣΟΦΟ ΣΕ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗΣ.
ΑΣ ΤΟ ΕΡΜΗΝΕΥΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΛΟΙΠΟΝ.
"Ο ΘΕΟΣ ΜΕ ΤΙΜΩΡΕΙ...ΕΙΠΕ.... ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΜΑΣΟΥΣΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΜΑΣΗΣΩ.ΣΠΟΥΔΑΙΟ..........ΚΑΙ ΣΟΦΟ.
ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΜΑΣΟΥΣΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΜΑΣΗΣΩ.ΠΙΣΤΕΥΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ.ΣΚΕΨΟΥΤΟ ΦΙΛΕ ΑΣΠΟΝΔΕ ΚΑΛΑ.

Αρχειοθήκη ιστολογίου