Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Έξω απ΄ τα δόντια ο Βασίλης Αλαίσκας

Μια πολύ ενδιαφέρουσα, απ΄ όλες τις απόψεις, συγκέντρωση πραγματοποίησε χθες βράδυ ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Αλαίσκας σε κεντρική αίθουσα του νησιού, που γέμισε από φίλους και οπαδούς του.
Τη συγκέντρωση άνοιξε ο δήμαρχος Σαλαμίνας Σπύρος Σοφράς, που αναφέρθηκε στο έργο που έχει γίνει στη δική του θητεία και τη συμβολή του Β. Αλαίσκα στην επιτυχία αυτού του έργου. Στη συνέχεια για τον οικοδεσπότη έκανε αναφορά ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γρηγόρης Νιώτης, ο οποίος μίλησε με τη σειρά του για το έργο που επιτελέστηκε, δίνοντας έμφαση στην αποχέτευση και ζήτησε από τους ψηφοφόρους να στηρίξουν τη δημοτική αρχή για μια νέα θητεία. Αναφέρθηκε επίσης στη μακρά του γνωριμία με το Β. Αλαίσκα και στο γεγονός ότι παρόλο που επί 30 χρόνια ασχολείται ενεργά με την πολιτική, δεν έζησε ποτέ από την πολιτική.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε όμως η ομιλία του ίδιου του κ. Αλαίσκα, ο οποίος αφού έκανε μια αναδρομή στην προσωπική του πορεία για να τονίσει ότι επέλεξε πάντα να συστρατευτεί με ανθρώπους έντιμους, ακόμη κι αν αυτοί ιδεολογικά ανήκαν σε άλλο χώρο, επεσήμανε πως «η κοινωνία της Σαλαμίνας δεν μπορεί να κοιτά τα μικροσυμφέροντά μας… και δεν υπάρχουν δύο κοινωνίες όπως προσπαθούν να μας χωρίσουν κάποιοι, οι γεννημένοι εδώ και οι συμπολίτες μας που επέλεξαν να ζήσουν εδώ συνιστούν μία κοινωνία , όπου και αν μένουν, είμαστε αδέρφια, συμπατριώτες!»
Στη συνέχεια μίλησε για την πορεία της νυν δημοτικής αρχής από την πρώτη μέρα που ανέλαβε μέχρι σήμερα, υπενθυμίζοντας πως «κάποιοι πρώην σύντροφοί μου δραπέτευσαν χρησιμοποιώντας σοφιστείες περί δήθεν άρνησης του δημάρχου να τους παραδώσει τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο για 4 χρόνια – σήμερα διεκδικούν την ψήφο της Σαλαμίνας ως υποψήφιοι δήμαρχοι» Και συνέχισε υπενθυμίζοντας πως «Κάποτε μια αποχώρηση γιατρού από συνδυασμό συνέβαλε στο να χαθούν οι εκλογές. Και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που υπηρετούν όχι το σύνολο αλλά τα ατομικά τους συμφέροντα» Και συνέχισε απευθυνόμενος σε άλλο ‘σύντροφό’ του «Το 1998 κάποιοι», είπε, «έλεγαν πως τους ήταν αδύνατο να στηρίξουν το Σ. Μπεγνή διότι δε συμφωνούσαν ιδεολογικά. Σήμερα πώς μπορούν να συνεργάζονται με ακραία στελέχη του δεξιού χώρου και μάλιστα σε επίπεδο βουλευτικών;»
Αναφορά όμως για πρώτη φορά έξω απ΄ τα δόντια έγινε και για το Γ. Τσαβαρή και μέλη του συνδυασμού του, χωρίς ν΄ αναφερθούν ονόματα. Μίλησε για ετερόκλητες δυνάμεις με διαφορετικές λογικές και συμφέροντα και αναρωτήθηκε τι άλλαξε από τις προηγούμενες εκλογές που ο σημερινός υποψήφιος δήμαρχος προκειμένου να είναι και τότε υποψήφιος ζήτησε να του εξασφαλιστεί το οικονομικό κομμάτι. Και κατέληξε ρωτώντας «πώς στη συνέχεια μέσα σε 4 χρόνια ο ίδιος άνθρωπος εμφανίζει διαθέσιμο 500.000ευρώ;» Αναφερόμενος σε υποψήφιους θύμισε πως: «Στις περασμένες εκλογές κάποιοι έλεγαν ότι αν κατεβάσετε τον Τσαβαρή εγώ θα ψηφίσω ανοιχτά το Μακρή. Και σήμερα οι ίδιοι άνθρωποι κατεβαίνουν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του Τσαβαρή! Είναι να τρελαίνεσαι! Αν αυτοί οι άνθρωποι δεν τυγχάνουν επιστημονικής έρευνας, τότε ποιοι;»
Καταπέλτης ήταν ο κ. Αλαίσκας και σε ό,τι αφορά εκλογικές δαπάνες. «Είναι θέμα εισαγγελέα η οικονομική σπατάλη που γίνεται στη Σαλαμίνα», τόνισε, ενώ κατήγγειλε προσπάθεια χρηματισμού προκειμένου να γίνει προπαγάνδα μέσα σε νομικό πρόσωπο του δήμου υπέρ κάποιου συνδυασμού.
Δεν δίστασε επίσης να αναφερθεί στις δικές του σχέσεις με το Σπ. Σοφρά αλλά και στην κριτική που του γίνεται όσα χρόνια κατεβαίνει υποψήφιος. «Βεβαίως και διαφώνησα με το Σπύρο Σοφρά» είπε «Όμως του εξέφρασα τη διαφωνία μου και προσπάθησα να τον πείσω με επιχειρήματα ότι είχα δίκιο, πράγμα που δεν έκαναν όσοι έφυγαν από το συνδυασμό υποστηρίζοντας ότι διαφώνησαν. Όταν ένα καράβι πάει στην ξέρα, δεν σκοτώνεις τον καπετάνιο, τον στηρίζεις για να αποφύγεις να βουλιάξεις! Όσο γι΄ αυτά που λένε για μένα, ένα έχω να τους πω: Στα χρόνια που είμαι στην πολιτική έχω αντιμετωπίσει πυρηνικούς πολέμους. Τούτοι με πολεμάνε με λιανοντούφεκα!»
Στη συγκέντρωση του Β. Αλαίσκα παραβρέθηκαν πάρα πολλοί συνυποψήφιοί του αλλά και γνωστά πρόσωπα της κοινωνίας της Σαλαμίνας που μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει σε άλλες συγκεντρώσεις. Και απ΄ αυτή την πλευρά η εκδήλωση παρουσίασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kai poios einai o alaiskas h MALAMO

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΡΕ ΒΑΣΙΛΗ ΟΛΟ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΗΡΩΙΣΜΟΥΣ ΕΙΣΑΙ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ ΦΑΚΙΡΗΣ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ.
Η ΑΦΙΣΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΟ ΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΜΕ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΕΣ, ΤΖΑΜΠΕ ; ΒΓΑΛΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΕΞΟΔΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΡΩΤΑΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, Ο ΤΣΑΒΑΡΗΣ ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΗΤΑΝΕ, ΤΟ ΚΟΛΛΗΤΑΡΙ ΣΑΣ, ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ, ΤΩΡΑ ΦΤΟΥ, ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΚΡΕΜΑΣΕΙ ΕΞΟΔΑ 826,61 €, ΛΙΓΑ ΠΟΛΛΑ ΑΥΤΑ ΛΕΕΙ, ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΩΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ;
ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ ; ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΟΞΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΛΑΛΑΚΗ.COM ΠΟΥ ΓΙΝΑΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΙΛΑΤΕ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.
ΟΙ ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ 1 % ΕΚΠΤΩΣΗ ΕΙΣΑΣΤΕ.
……ΑΝΤΕ ΓΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Ρε ο αθεόφοβος ο Τσαβαρής μόνο 826,61 ευρώ έχει ξοδέψει;
Και εδώ δούλεμα;
Να δει όμως στις 7Νοέμβρη τι δούλεμα θα του κάνει ο κόσμος.
Μας περνάς τελικά γιά πολύ μαλάκες!!!

Ανώνυμος είπε...

Διαβάστε στο BLOG SALAMIKONOS τι έλεγε πριν λίγα χρόνια ο κολλητός σήμερα του Τσαβαρη Μάνος Δερτούζος.

Πως αποκαλούσε τότε τον σημερινό κολλητό του και τι άλλαξε για να γίνουν κολλητοί;

Μετά την πρώτη βόμβα θα ακολουθήσουν και αλες των υπολοίπων κολλητών του Γιάννη Τσαβαρη για να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια και να καταλάβει ο κόσμος τι παιχνιδάκια παίζονται πίσω από την πλάτη του.

Σε λίγες ημέρες έρχετε τσουνάμι για το Γιάννη και τους κολυτους του.

Αρχειοθήκη ιστολογίου