Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά ανακοινώνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Ο.Α.Ε.Δ. Πρόγραμμα επιχορήγησης 200.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης, σε επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, με την επιχορήγηση του μη μισθολογικού κόστους που αντιστοιχεί στις μηνιαίες εργοδοτικές εισφορές, ως κίνητρο για τη διατήρηση τουλάχιστον 400.000 θέσεων εργασίας για χρονικό διάστημα δεκαοκτώ (18) μηνών, εκ των οποίων οι δώδεκα (12) μήνες αφορούν σε επιχορήγηση και οι υπόλοιποι έξι (6) μήνες σε δέσμευση, με έμφαση στις ειδικές ομάδες εργαζομένων, δηλαδή σε άτομα με αναπηρία και εργαζόμενους ηλικίας 50 ετών και άνω.
Για να υπαχθεί μια επιχείρηση στο πρόγραμμα, δεν θα πρέπει να έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού.
Το 50% των επιχορηγούμενων θέσεων (100.000) θα καλυφθεί από τις πολύ μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν από 2-9 άτομα, το 30% των επιχορηγούμενων θέσεων (60.000) θα καλυφθεί από τις μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν από 10-49 άτομα και το 20% των επιχορηγούμενων θέσεων (40.000) θα καλυφθεί από τις επιχειρήσεις που απασχολούν από 50 άτομα και άνω, κατά την ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ένταξη στο πρόγραμμα.
Οι ενταγμένες επιχειρήσεις θα επιχορηγηθούν για το 50% των εργαζομένων που απασχολούν κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης τους και ειδικότερα για έναν (1) έως και ογδόντα (80) εργαζόμενους κατ’ ανώτατο όριο, με την προϋπόθεση να διατηρήσουν ίσο αριθμό τουλάχιστον μη επιχορηγούμενων εργαζομένων με τον αριθμό των επιχορηγουμένων καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο ως άνω πρόγραμμα άρχισε στις 21-10-2010, σύμφωνα με την με αριθμ. Β 138138/21-10-2010 απόφαση του Διοικητή του Οργανισμού.
Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης υπαγωγής, καθώς και για λοιπά ειδικά προγράμματα αφορώντα δράσεις ενίσχυσης της απασχόλησης και ίδρυσης νέων επιχειρήσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα του Οργανισμού www.oaed.gr .
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου