Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

ΚΙΝΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ:
ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ
- Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Είναι πρόσφατες οι μνήμες από την εκστρατεία που ξεκίνησε η κίνηση Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. στις αρχές του καλοκαιριού, με τη συμμετοχή πολλών συμπολιτών μας και την ανταπόκριση ακόμη περισσότερων, για την άμεση αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας του νησιού μας.
Είναι γνωστό από καιρό, σε όλους τους αρμόδιους, ότι ένα νησί που το χειμώνα αριθμεί πάνω από 70.000 μόνιμους κατοίκους και το καλοκαίρι με τους παραθεριστές ξεπερνά τους 250.000, διαθέτει μόνο ένα κέντρο υγείας όπου 4 μόνιμοι γιατροί (αντί για 9 που προβλέπεται) δίνουν καθημερινό αγώνα με ελάχιστα μέσα, για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες περίθαλψης με κίνδυνο, πολλές φορές, τόσο δικό τους, όσο και των ασθενών, εξαιτίας της φυσικής εξάντλησης...
Η εκστρατεία επικοινωνίας, ενημέρωσης και συλλογής υπογραφών που οργάνωσε η Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. τον Ιούνιο, έθεσε τα εξής αιτήματα:

• ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
• ΑΜΕΣΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ Κ.Υ. ΑΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕ 24ΩΡΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ
• ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΣΕ ΑΙΑΝΤΕΙΟ-ΣΕΛΗΝΙΑ – ΑΜΠΕΛΑΚΙ

Έγιναν 16 εξορμήσεις σε λαϊκές αγορές, σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες και σε χώρους που κινείται μαζικά ο κόσμος του νησιού. Διακινήθηκαν αρκετά κείμενα χέρι με χέρι και πολλοί συμπολίτες μας προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν στη συλλογή υπογραφών που ξεπέρασαν τις 4.000. Οι εξορμήσεις είχαν μεγάλη ανταπόκριση και κατέγραφαν την πεποίθηση ότι η πολιτική αυτή της απαξίωσης και διάλυσης της δημόσιας υγείας στοχεύει στην ιδιωτικοποίησή της. Ειδικότερα, η οργή ξεχείλιζε στο ζήτημα της έλλειψης γιατρών.

Η Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. ήταν η μόνη κίνηση που με επιμονή έφερε το θέμα προς συζήτηση και στα δύο δημοτικά συμβούλια Αμπελακίων και Σαλαμίνας (προσκομίζοντας τις χιλιάδες υπογραφές) με αίτημα να παρθούν πρωτοβουλίες για πανσαλαμινιακές κινητοποιήσεις. Στόχος η συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών, ώστε να ασκηθεί ισχυρή πίεση τόσο στη διοίκηση του Κρατικού Νικαίας, όπου υπάγεται το Κ.Υ. Σαλαμίνας, όσο και στο υπουργείο Υγείας.

Αντ’ αυτού, μια αντιπροσωπεία με το δήμαρχο, δύο υποψήφιους δημάρχους και έναν συνδικαλιστή, επισκέφθηκε την πρώην υπουργό Υγείας στο τέλος του καλοκαιριού (!) και ενώ οι 4 μόνιμοι γιατροί του Κ.Υ. είχαν φτάσει στα όρια της φυσικής εξόντωσης. (Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο τον Αύγουστο, στα επείγοντα παθολογικά καρδιολογικά εξετάστηκαν 2.943 περιστατικά και στα επείγοντα χειρουργικά 1243!).

Το αποτέλεσμα ήταν να εισπράξουν από την υπουργό Υγείας τρία ΘΑ, χωρίς καμία δέσμευση. Και η αντιπροσωπεία, ικανοποιημένη από τις τρείς υποσχέσεις που εισέπραξε, ανακοίνωσε επίσημα ότι η συνάντηση ήταν αποτελεσματική!.. Έτσι, ενώ η τελευταία κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας είχε γίνει το Μάιο, η κατάσταση παραμένει η ίδια:

• ‬ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ 4 ΑΝΤΙ ΓΙΑ 9 ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ. ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΚΡΕΜΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΛΩΣΤΗ.
• ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΑΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕ 24ΩΡΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ.
• ΔΕΝ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ.
• ΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΤΟΥ Ε.Κ.Α.Β. ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΣΩΣΤΗ ΓΙΑΤΡΟ.

Επιπλέον, το παιδιατρικό τμήμα εξακολουθεί να υπολειτουργεί, το ακτινολογικό μηχάνημα παραμένει απαρχαιωμένο (25 έτη), δέν υπάρχει ακτινοσκοπικό μηχάνημα και δεύτερος απινιδωτής, ενώ είναι απαραίτητος.

Με τον «Καλλικράτη» - που αποτελεί το Μνημόνιο στην τοπική αυτοδιοίκηση-τα Κέντρα Υγείας περνούν στους δήμους χωρίς όμως το κράτος να διαθέτει τους απαραίτητους πόρους για την λειτουργία τους (παρά το γεγονός ότι ένας από τους λόγους που πληρώνουμε φόρους είναι για να έχουμε δημόσια υγεία). Οπότε για να λειτουργήσουν θα χρειαστεί είτε ο καλλικράτειος δήμος να μας επιβάλλει επιπλέον φόρους είτε να τα ιδιωτικοποιήσει. Τι θέση παίρνουν οι υποψήφιοι σωτήρες; Θα συναινέσουν στη διάλυση της δημόσιας υγείας ή θα συγκρουστούν με αυτή την πολιτική; Η εκκωφαντική σιωπή κάποιων υποψηφίων, είτε ο εμπαιγμός του κόσμου από κάποιους άλλους που κουκουλώνουν προεκλογικά το θέμα λέγοντας «ότι επιλύονται τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας» μέχρι τώρα μαρτυρά υποταγή στην πολιτική του μνημονίου.

Η κυβέρνηση του μνημονίου ανακοίνωσε περικοπές κατά 60% (!!!) των δημόσιων δαπανών για την υγεία για την τριετία 2010-2013.Το μέλλον για τα δικαιώματα των πολιτών στην περίθαλψη, όπως και των εργαζομένων στον τομέα της υγείας, προδιαγράφεται εφιαλτικό και είναι φανερό πώς καμμία αναβάθμιση και ενίσχυση στον τομέα αυτό δεν είναι μέσα στις προθέσεις ενός κράτους που δίνει απλόχερα άλλα 25 δις ευρώ στις τράπεζες, χαρίζει δημόσια περιουσία στο πολυεθνικό κεφάλαιο, δίνει φοροαπαλλαγές σε εφοπλιστές και βιομήχανους και ταυτόχρονα προχωρά σε περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας.
Τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει, -παρά μόνο προς το χειρότερο- άν εμείς οι ίδιοι δεν στείλουμε το ξεκάθαρο μήνυμα της αγανάκτησης και της απόφασής μας ως πολίτες, ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.

Οι πολιτικές αποφάσεις και τα μνημόνια δέν είναι ούτε θεϊκές εντολές, ούτε φυσικοί νόμοι - ανατρέπονται, όταν η αγανάκτηση των πολιτών μετατραπεί σε συλλογική απόφαση, δράση και αυτοοργάνωση.
Η κίνηση Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. θα συνεχίσει την προσπάθεια συγκρότησης ενός μετώπου πολιτών στο νησί για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας και την άμεση αναβάθμισή της.


KINHΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α.
(ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ)
www.naymaxha.wordpress.com
e-mail : naymaxha@gmail.com

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟΣ;ΑΦΟΥ ΟΛΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΝ ΚΑΝΑΤΕ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΚΑΡΝΕΣΗΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΣΤΟ Κ.Υ.Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠΕΔΩΣΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΘΑ..ΚΑΙ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΡΕΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ.ΟΜΩΣ Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΤΟΥΣ ΕΔΙΩΞΕ (ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ)ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ ΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΑΒΑΡΗ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΟΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ),ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΛΛΩΣΤΕ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΛΕΟΝ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΜΠΛΟΚΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ.

ΠΟΛΛΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΕΔΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ.

ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ποσους ΜΟΝΙΜΟΥΣ γιατρούς πρέπει να έχει το κέντρο υγείας; ΕΝΝΕΑ!Πόσους έχει;Γνωρίζει ο κύριος που έχει βάλει να του μοιράζουν προεκλογικά φυλλάδια στο κέντρο υγείας και είναι υποψήφιος με τον δήμαρχο; Ποιός χρησιμοποιεί για κομματικούς σκοπούς και ίδιον όφελος το κέντρο υγείας; ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ!ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

RE TOSO POLY SAS TSOYZEIIIIIIIIII

Ανώνυμος είπε...

Λούλα μου χέρι-χέρι με τον Γιάννη τον "λεβέντη" τον καραμπουζουκλή;
Τόσο εύκολα ξεχνάς;
Εδώ ο Μητσοτάκης μας λέει ότι σε 5-10 χρόνια ξεχνάμε τα γεγονότα,εσύ μέσα σε τρείς μήνες;
Αυτά που έλεγες γιά τον αρχηγό σου μέχρι πρόσφατα τι τ'άκανες; γαργάρες;
Λαμόγιο-μιζαδόρος-αλάφρων (αυτό μ'άρεσε που το έλεγες)-εκδικητικός-εαυτούλης-αλητήριος πολιτικός εκβιαστής.
'Ετσι δεν έλεγες και ότι απαιτούσε απ'τους βουλευτές του Πασοκ διάφορα ρουσφέτια αλλιώς δεν θα τους υποστηρίξει;
Λέω ψέματα Λούλα μου; Δεν νομίζω...

Ανώνυμος είπε...

http://epolls16.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

RE LOYLA NA SE DO AGALIA ME TO GIANNH STO MPALKONI KI AS PETHANO H POYTANA!

Αρχειοθήκη ιστολογίου