Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Οι Εισπράκτορες

Οι καλύτεροι εισπράκτορες στην εποχή μας, όχι – όχι δεν είναι ούτε το ΣΔΟΕ, ούτε οι εισπρακτικές εταιρείες, ούτε οι φουσκωτοί, οι καλυτερότεροι εισπράκτορες στην εποχή της απόγνωσης, του μνημονίου, της ανεργίας, της φτώχειας και του παρά ένα, πριν την έκρηξη, είναι τα καλόπαιδα ή μάλλον κάποια καλόπαιδα, νεαρά κυρίως που ονομάζονται τροχονόμοι (κάτι σαν τρομονόμοι), αυτά τα καλόπαιδα λοιπόν που δεν ξεπερνούν το 25ο έτος έχουν επιστρατεύσει τα αφεντικά να τους υπηρετούν πιστά και να τους φέρνουν χρήμα ζεστό για να γεμίσουν τα ταμεία που οι ίδιοι άδειασαν.
Για ψύλλου πήδημα λοιπόν ενεργώντας χωρίς να σκεφτούν ότι το οικονομικό πρόβλημα που δεν μπορεί! και οι οικογένειές τους θα βιώνουν γιατί μάλλον δεν είναι ούτε από οικογένειες εφοπλιστών ούτε από οικογένειες βιομηχάνων ούτε από οικογένειες των αφεντικών τους.
Σταματούν λοιπόν τους οδηγούς και για ψύλλου πήδημα που μπορούν να ανακαλύψουν σου βεβαιώνουν παράβαση με χρηματικό πρόστιμο που τα προηγούμενα λαμόγια θέσπισαν διαλύοντας οικογενειακούς προϋπολογισμούς δημιουργώντας και διογκώνοντας οικονομικό προβλήματα και αδιέξοδα εκατομμυρίων χιλιάδων οικογενειών, ανέργων, συνταξιούχων, ανθρώπων που παλεύουν και μοχθούν να επιβιώσουν. Και έρχεται το καλόπαιδο αγνοώντας την όλη κατάσταση και ενεργώντας φυσικά εν είδη σερίφης του δρόμου ακόμη και σαν νεογενίτσαρος να (επιβάλει) την τάξη και το νόμο κριμένος συνήθως πίσω από ένα δέντρο ή μία γωνία αδιαφορώντας για τα επακόλουθα της πράξεώς του.
Και τι κάνουν οι υποτιθέμενοι σοφοί σωτήρες της διεφθαρμένης χώρας; Τίποτα! Αντί να επανεξετάσουν το ύψος των προστίμων γιατί τίποτα άλλο δεν κατάφεραν εκτός από το να ζητήσουν ευρώπουλα, αντί λοιπόν αυτή τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία να μείωναν στο ελάχιστο το ύψος των προστίμων αυτοί συνεχίζουν να εξαντλούν την αυστηρότητα του (Κράτους δικαίου) στον μαλάκα υπήκοο που μια ζωή πληρώνει τις αμαρτίες των άλλων.
Έως πότε; Μήπως ρε καλόπαιδα πρέπει κάποια στγμή να δείτε τα πράγματα αλλιώς;
Ο δικός σας ρόλος δεν είναι ο ρόλος του εισπράκτορα, ο δικός σας ρόλος είναι αυτός που διαπαιδαγωγεί τον πολίτη, τον βοηθάει και ρίχνοντας τον Έλληνα στο φιλότιμο το σίγουρο είναι ότι αν δεν συνετιστεί σίγουρα θα το καλοσκεφτεί.
Για αυτό λοιπόν πάψτε να (πυροβολείτε) τον πιανίστα – οδηγό, αγκαλιάστε τον, ελάτε πιο κοντά του, μιλήστε μαζί του και τότε μόνο θα πετύχετε αυτό που η αποστολή σας προστάζει.

Ένας Ταλαιπωρημένος
από το Μνημόνιο Οδηγός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου