Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ «ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ»

ΚΑΡΟΥΣΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

















ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΗΣΩΝ

Συμπολίτισσες και συμπολίτες,
Το αντι-κοινωνικό Μνημόνιο σχετίζεται άμεσα με τον «Καλλικράτη».
Ο Καλλικράτης ευθύς εξ αρχής είχε ως κυρίαρχο στόχο του τη μείωση των πόρων για την αυτοδιοίκηση και τη συγκεντροποίηση της αυτοδιοικητικής εξουσίας με σκοπό τον περιορισμό των δυνατοτήτων παρέμβασης και διεκδίκησης από τις τοπικές κοινωνίες. Απώτεροι σκοποί της εσπευσμένης αυτής και κολοβής διοικητικής μεταρρύθμισης είναι ο περιορισμός των κοινωνικών κατακτήσεων, η κατάργηση των Νομικών Προσώπων και Επιχειρήσεων των Οργανισμών της Αυτοδιοίκησης και των κοινωνικών προγραμμάτων.
Με τον τρόπο αυτό όμως άρχισε να υποθηκεύεται το μέλλον της τοπικής αυτοδιοίκησης και των αιρετών Περιφερειών.


Στην πορεία και με την υιοθέτηση του Μνημονίου ο Καλλικράτης αποτελεί πλέον βασικό μηχανισμό δημοσιονομικής πειθαρχίας και μετατροπής της αυτοδιοίκησης σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό των υψηλών ανταποδοτικών τελών στο πλαίσιο της πολιτικής των μηδενικών ελλειμμάτων.


Με τον Καλλικράτη επιβάλλεται η μείωση των πόρων της αυτοδιοίκησης κατά 500 εκατ. ευρώ το χρόνο για το διάστημα 2011-2013. Στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Προσαρμογής η Κυβέρνηση δεσμεύεται να εφαρμόσει αυστηρά τις προβλέψεις του Καλλικράτη για στοχευμένο “εξορθολογισμό” προσωπικού, για περιορισμό του δανεισμού, για μείωση των μεταβιβάσεων και για έλεγχο των προϋπολογισμών των Οργανισμών της Τ.Α., ώστε να συμμορφωθούν στη μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική στρατηγική. Αυτά που δεν λέγονται από τους κυβερνητικούς υποψηφίους και από άλλες Κινήσεις, οφείλουμε εμείς να τα γνωστοποιήσουμε σε όλους τους πολίτες, ώστε να τα λάβουν υπόψη μαζί με τις άλλες επιδεινώσεις που έχουν ήδη συντελεστεί.




Γι' αυτό, το μέλλον της ΤΑ και των αιρετών περιφερειών είναι αλληλένδετο με το Μνημόνιο.
Επομένως, οι προσεχείς εκλογές είναι πρωτίστως μάχη αυτονομίας των τοπικών κοινωνιών κατά του Μνημονίου.


Αποφασίσαμε, λοιπόν, να συγκροτήσουμε την Αττική Κίνηση Πολιτών κατά του Μνημονίου και να δώσουμε τη μάχη για την αιρετή Περιφέρεια με επικεφαλής τον Αλέξη Μητρόπουλο, που εξ αρχής είχε επισημάνει και αναλύσει τις μεγάλες δουλείες, τα βάρη και τις επιδεινώσεις που θα συνεπιφέρουν οι πολιτικές του Μνημονίου.


Μαζί με τους πολίτες της Αττικής θα παλέψουμε:


1. Κατά του Μνημονίου και των πολιτικών του. Για την αξιοπρέπεια του λαού μας.
2. Για την αναδιαπραγμάτευση και διαγραφή μέρους του χρέους.
3. Για την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιφέρειας με βάση τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας.
4. Για την προστασία και την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.
5. Για την αντιμετώπιση της ανεργίας, της υποαπασχόλησης και της μετανάστευσης των νέων μας.
6. Για την προάσπιση της αυτονομίας των τοπικών κοινωνιών.
7. Για την κοινωνικοποίηση και αυτοδιαχείριση των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών στην Αττική.
8. Για την ενίσχυση της αλληλέγγυας κοινωνικής οικονομίας.
9. Για μια συμμετοχική και αποκεντρωμένη περιφερειακή διακυβέρνηση στην Αττική.
10. Για την κατάργηση των διοδίων.
Για το Αττικό περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.
11. Αυστηρή προστασία του φυσικού πλούτου (ορεινοί όγκοι, παραλιακό μέτωπο, αδόμητη-αγροτική γη).
12. Περιβαλλοντική συμμόρφωση των βιομηχανικών δραστηριοτήτων, των κατασκευών και των υπηρεσιών.
13. Περιστολή των οδικών μετακινήσεων και ανάπτυξη δημόσιων μεταφορών – ιδιαίτερα του σιδηρόδρομου και όλων των μέσων σταθερής τροχιάς.
14. Αξιοποίηση με κοινωνικό έλεγχο των «Ολυμπιακών» εγκαταστάσεων για δημόσιες χρήσεις πολιτισμού, αθλητισμού, και αναψυχής.
15. Ανάδειξη των διάσπαρτων πολιτιστικών μνημείων, της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς και των ιστορικών χώρων της Αττικής.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
1. Ευχαριστούμε τους υποψηφίους δημάρχους που βρωμίζουν και ρυπαίνουν αλόγιστα τους δρόμους και τις γειτονιές μας με ένα σωρό χαρτιά, την ίδια στιγμή που μιλάνε στα προγράμματά τους για την καθαριότητα...Ο κόσμος, τα βλέπει πια και ακυρώνεστε με τις πράξεις σας που αναιρούν κάθε σας πρόγραμμα.
2. ΕυχαρΙστούμε πολύ τους υποψηφίους δημάρχους που βομβαρδίζουν κάθε γωνιά του νησιού με τις αφεντομουτσουνάρες τους, θαρρείς και όλοι τους πάσχουν από ωραιοπάθεια...Ήμαρτον!
3. Ευχαριστούμε πολύ τους κυρίους υποψηφίους δημάρχους που εν μέσω οικονομικής κρίσης κάνουν απίστευτη σπατάλη για την προεκλογική τους εκστρατεία...πιο προκλητικά από ποτέ!
4. Ευχαριστούμε πολύ τους υποψηφίους δημάρχους για τα ψέματα που μας ξεστομίζουν για δήθεν έργα που θα κάνουν ή έκαναν...Σε άλλο νησί ζούμε κύριοι?Τα χάλια μας δεν τα βλέπουμε νομίζετε?Ανύπαρκτοι και εγκαταλειμένοι αθλητικοί χώροι, σκουπίδια παντού, βρωμόνερα παντού, ακτές που δεν βλέπονται, δρόμοι για να σκοτωθείς...
5. Σας ευχαριστούμε πολύ κύριοι υποψήφιοι για το καθημερινό σας ξεκατίνιασμα από blog σε blog και σε κάθε εφημερίδα...Είστε ακούραστοι στήν εξύβριση και δεν αξίζετε πια την προσοχή μας, ακόμη κι αν τύχει να μιλάτε για κάποιο σοβαρό θέμα.Μας εξαντλείσατε πια..
Σας έχει ποτέ μιλήσει κανείς ότι οι δήμαρχοι δε βγαίνουν με λόγια , αλλα με έργα και προσπάθεια...ή ακόμη καλύτερα για το "χαμηλοί τόνοι και πολλή δουλειά"?Τι σας λέω τώρα...

Ανώνυμος είπε...

MA PIO POLY PREPEI NA EYXARISTISOYME THN YPOPSIFIA TOY K.K.E POY OXI MONO BROMIZI THN POLI ME AFISES ALA SKIZOYN KAI PETOYN STO DROMO TIS PROIGOYMENES.
KAI AYTOI MILANE GIA OIKOLOGIA KAI PERIBALONTIKI SINIDISI.
RE OYST

Αρχειοθήκη ιστολογίου